TOP recepty na tradičné veľkonočné zákusky: Oslaď si s nami Veľkú noc!

    • Zdieľaj:
- Veľkonočné pečenie
2 z 5

Punčové rezy

Piškótové korpusy:

  • 4 vajcia 
  • 5 lyžíc múky 
  • 4 lyžice cukru 
  • 1 lyžica oleja 
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Stredný korpus:

  • 5 vajec 
  • 6 lyžíc múky
  • 5 lyžíc cukru
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na potretie:

  • jahodový alebo malinový lekvár

Punčový sirup:

  • 500 ml malinovej šťavy
  • 100 ml vody
  • 150 ml tuzemského umu
  • cukor a citrón

Poleva:

  • 260 g práškového cukru
  • 2 lyžice malinovej šťavy
  • 2 až 3 lyžice umu

Postup:

  • Ako prvé si pripravíme 2 piškótové korpusy. Vyšľaháme cukor a vajcia, potom pridáme olej aj múku s kypriacim práškom. Pripravenú zmes rozotrieme na dva plechy s papierom na pečenie. Upečieme. Podobne upečieme aj stredný korpus.
  • Na prípravu sirupu najskôr prevaríme malinovú šťavu s vodou a cukrom a po ochladnutí pridáme citrónovú šťavu a tuzemský um.
  • Môžeme začať vrstviť. Prvý plát piškótového korpusu natrieme lekvárom, potom naň umiestnime stredný piškótový korpus. Poriadne ho poprepichujeme a nalejeme naň pripravený sirup. Takto necháme zákusok chvíľu postáť. Potom nanesieme opäť lekvár a nakoniec posledný piškótový korpus. Dobre zaťažíme a odložíme do chladu na 12 hodín.
  • Ako posledné si z ingrediencií na polevu vymiešame hmotu, ktorou polejeme rezy. Po stuhnutí môžeme nakrájať a podávať.
2 z 5