Ako prvé si pripravíme 2 piškótové korpusy. Vyšľaháme cukor a vajcia, potom pridáme olej aj múku s kypriacim práškom. Pripravenú zmes rozotrieme na dva plechy s papierom na pečenie. Upečieme. Podobne upečieme aj stredný korpus.
Na prípravu sirupu najskôr prevaríme malinovú šťavu s vodou a cukrom a po ochladnutí pridáme citrónovú šťavu a tuzemský um.
Môžeme začať vrstviť. Prvý plát piškótového korpusu natrieme lekvárom, potom naň umiestnime stredný piškótový korpus. Poriadne ho poprepichujeme a nalejeme naň pripravený sirup. Takto necháme zákusok chvíľu postáť. Potom nanesieme opäť lekvár a nakoniec posledný piškótový korpus. Dobre zaťažíme a odložíme do chladu na 12 hodín.
Ako posledné si z ingrediencií na polevu vymiešame hmotu, ktorou polejeme rezy. Po stuhnutí môžeme nakrájať a podávať.