Nadýchané banánové lievance
Recept na banánové lievance musí mať v kuchárke každá gazdinka. Skúste tie podľa Dels Cooking Twist.
Ingrediencie:
- 180 g hladkej múky
- 2 lyžice cukru (voliteľné)
- 2,5 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- štipka škorice (voliteľné)
- 2 prezreté banány
- 240 ml mlieka
- 2 veľké vajcia
- 60 ml kanolového oleja (alebo iného)
Postup prípravy:
- V jednej miske si zmiešajte všetky suché ingrediencie.
- V druhej miske si banány potlačte vidličkou, pridajte k nim vajcia, mlieko a kanolový olej. Poriadne premiešajte.
- Do mokrých ingrediencií vmiešajte suché a poriadne premiešajte, kým nevznikne cesto.
- Rozohrejte si nepriľnavú panvicu a začnite piecť lievance. Každý lievanec otočte, keď sa na povrchu začnú tvoriť bublinky, z druhej strany potom lievance dopekajte ešte 1 až 2 minúty.
- Podávajte teplé s ľubovoľným ovocím a javorovým sirupom.