Už nikdy ich nevyhoď! Vyskúšaj 3 recepty z prezretých banánov

    • Zdieľaj:
- Recepty z prezretých banánov
3 z 3

Nadýchané banánové lievance

Recept na banánové lievance musí mať v kuchárke každá gazdinka. Skúste tie podľa Dels Cooking Twist.

Ingrediencie:

  • 180 g hladkej múky
  • 2 lyžice cukru (voliteľné)
  • 2,5 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • štipka škorice (voliteľné)
  • 2 prezreté banány
  • 240 ml mlieka 
  • 2 veľké vajcia
  • 60 ml kanolového oleja (alebo iného)

Postup prípravy:

  1. V jednej miske si zmiešajte všetky suché ingrediencie.
  2. V druhej miske si banány potlačte vidličkou, pridajte k nim vajcia, mlieko a kanolový olej. Poriadne premiešajte.
  3. Do mokrých ingrediencií vmiešajte suché a poriadne premiešajte, kým nevznikne cesto.
  4. Rozohrejte si nepriľnavú panvicu a začnite piecť lievance. Každý lievanec otočte, keď sa na povrchu začnú tvoriť bublinky, z druhej strany potom lievance dopekajte ešte 1 až 2 minúty.
  5. Podávajte teplé s ľubovoľným ovocím a javorovým sirupom.
3 z 3