Vákuovacia zásuvka Miele: nový rozmer vášho kulinárskeho umenia

Vákuovacia zásuvka Miele: nový rozmer vášho kulinárskeho umenia
  • 24.03.2016
  • PR článok

Vákuovanie už dávno nie je len užitočným pomocníkom pri skladovaní potravín a jedál.

Moderné gastronomické trendy výrazne rozšírili možnosti jeho využitia a dnes tvorí súčasť samotnej prípravy pokrmov – napríklad marinovania či varenia metódou Sous-Vide. Vďaka inovatívnemu riešeniu od spoločnosti Miele môžete teraz všetky výhody vákuovania využívať naozaj naplno.

Zabudovateľná vákuovacia zásuvka Miele sa postará o perfektnú úpravu potravín pre ich ďalšie skladovanie, marinovanie alebo varenie metódou Sous-Vide. Oceníte ju však aj v úplne bežných situáciách, ako napríklad pri rozdeľovaní potravín do menších porcií alebo pri znovuuzatváraní už otvorených balení chipsov či sušienok, ktoré ste pri večernom sledovaní televízie nedojedli.

Na vákuovanie sú vhodné čerstvé potraviny i tepelne upravené pokrmy. Ak ho použijete na marinovanie, chuť korenia a byliniek bude v jedle oveľa intenzívnejšia ako keď použijete klasické pácovanie. Jednou z najmodernejších možností využitia vákuovaných potravín je varenie metódou Sous-Vide, pri ktorom sa vzduchu zbavený pokrm vo vrecku pomaly pripravuje vo vodnom kúpeli alebo v parnej rúre pri nízkych teplotách (okolo 55-60 °C). Takýto spôsob je vhodný na úpravu mäsa, rýb, zeleniny aj ovocia. 

Odporúčame tiež:   10 tipov pre nadýchané muffiny

Vákuovacia zásuvka Miele:

Zdroj: Shutterstock®

S citom k potravinám

Zabudovateľná zásuvka Miele je vybavená vákuovacou komorou, do ktorej sa vkladajú špeciálne vrecká naplnené jednotlivými ingredienciami alebo už hotovými porciami jedla. V komore sa z nich odsaje všetok vzduch a  zavaria okraje. Užívateľ si môže podľa typu potraviny zvoliť jeden z troch stupňov intenzity vákuovania; najmiernejší je vhodný pre ovocie, najintenzívnejší zasa pre mäso. Čas potrebný na zvarenie okrajov závisí od hrúbky použitého vrecka a je taktiež regulovateľný. V prípade jedál citlivejších na tlak sa odporúča použiť nádoby, ktoré sú súčasťou voliteľného príslušenstva. Potraviny upravené vákuovaním si zachovávajú nielen autentickú chuť a vôňu, ale aj cenné vitamíny, minerálne látky a dlhotrvajúcu čerstvosť.

Odporúčame tiež: Ako vytrénujeme náš mozog, aby si zamiloval zdravé potraviny?

Vákuovacia zásuvka Miele:

Zdroj: Shutterstock®

So zmyslom pre dizajn a ergonómiu

Novinka od Miele sa predáva v dvoch modeloch: EVS 6114 a EVS 6214. Líšia sa dizajnom čelného panelu, vďaka čomu máte širšie možnosti výberu pre dokonalé zladenie s kuchynskou linkou. Mechanizmus otvárania Push2open dizajnovo dopĺňa iné zabudovateľné spotrebiče bez rukovätí a poskytuje voľnosť pri manipulácii. Zásuvku môžete jemným stlačením úplne vysunúť. Ovládanie funkcií na sklenenom dotykovom paneli so senzorovými tlačidlami je tiež veľmi jednoduché a intuitívne. Nerezová časť predného čela zásuvky má špeciálnu povrchovú úpravu CleanSteel odolnú voči odtlačkom prstov.

Odporúčame tiež: Získajte finančnú samostatnosť v 4 jednoduchých krokoch

Vákuovacia zásuvka Miele:

Zdroj: Shutterstock®

S ohľadom na vaše potreby

Súčasťou originálneho príslušenstva Miele sú teplovzdorné vákuovacie vrecká vhodné pre potravinárske účely. Vyrábajú sa v dvoch veľkostiach bez použitia zmäkčovadiel. Ich výhodou je, že v nich nedochádza k prenosu chutí a vôní. Okrem vreciek sú v ponuke aj špeciálne vákuovacie nádoby, ktoré sa k zásuvke pripájajú pomocou adaptéra. 

Odporúčame tiež: Spáľte tuky s kajanským korením

Vákuovacia zásuvka Miele:

Zdroj: Shutterstock®

Viac na: www.miele.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Erika Špacírová 06.04.16 21:32

karma
93.00

vyzerá to super :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní