Vieš, čo je lipolýza a s ktorým bežným problémom si hravo poradí?

Vieš, čo je lipolýza a s ktorým bežným problémom si hravo poradí?

My ženy v priebehu svojho života spoznávame množstvo rôznych dermatokozmetických zákrokov – niektoré z počutia, o niektoré sa intenzívne zaujímame a niektoré sme okúsili na vlastnej koži. V tejto súvislosti sa preto natíska otázka, čo je lipolýza, či je jej podobnosť s liposukciou len čisto náhodná alebo majú predsa len niečo spoločné. Ak vás to zaujíma, nikam neodchádzajte a zistite viac.

Lipolýza verzus liposukcia

Lipolýza a liposukcia – hoci názvy sú podobné, ide o rozličné zákroky. Zatiaľ, čo liposukcia je plastickochirurgický zákrok, lipolýza patrí do skupiny dermatokozmetických zákrokov. Tuk je odsávaný cez takzvané incízie, s pomocou tenkých kanýl. Tukové tkanivo je následne odplavené z tela cez lymfatický systém. Verte nám, znie to oveľa drastickejšie, než to v skutočnosti je. Zákrok sa totiž vykonáva ambulantne, takže sa skutočne nie je čoho obávať. Jedinou nevýhodou je, že sa musí vykonávať opakovane, pre dosiahnutie požadovaného efektu. Najčastejšie sa lipolýza vykonáva v oblasti podbradku, brucha, pásu, bokov a stehien.

Odporúčame: Domáca kúra pre ruky: Zbaví pigmentových škvŕn aj stvrdnutej kože

ako prebieha lipolýza

Zdroj: Shutterstock®

Lipolýza je teda odbúravanie tukov, uložených v tukových bunkách. Za zmienku stojí, že materiál, ktorý je dopravený do tkaniva, pochádza zo sójových bôbov, je preto výlučne na prírodnej báze. Injekčná lipolýza sa už v dnešnej dobe vykonáva na viacerých miestach, prevažne v rámci dermatologických kliník, konkrétne v rámci estetickej dermatológie. Popritom môžeme hovoriť len o nepatrne invazívnom zákroku s takmer nulovou bolestivosťou, bez potreby anestézie.

Lipolýza vám dokáže priniesť:

  • ošetrenie ktorejkoľvek časti tela
  • požadovaný a očakávaný výsledok
  • redukciu celulitídy
  • symetriu jednotlivých partií tela
  • účinné odstránenie tuku
  • vyhladenie vrások
  • vypnutie kože
  • zmenu kontúr tela
ako schudnúť

Zdroj: Shutterstock®

Šetrné riešenie bez bolesti

Ako samy vidíte, riešenie vášho problému s prebytočným tukom a problémovými oblasťami tela existuje. Hoci ideálne je robiť preventívne všetko pre to, aby ste tento problém nikdy riešiť nemuseli, nie vždy je to také ružové a jednoduché, ako sa zdá na prvý pohľad a prvé počutie. To, že vaša kamarátka sa efektívne zbavila nadbytočného tuku svedomitým stravovaním a poctivým cvičením rozhodne neznamená, že sa to podarí aj vám. Veď dobre viete, že veľkú úlohu tu zohrávajú aj genetické predispozície. V takých prípadoch prichádza na rad návšteva odborníka a prípadne zákrok, na ktorý sme sa dnes pozreli trošku bližšie – lipolýza.

Inšpiruj sa: Domáce prípravky proti celulitíde: Dopraj si krásu bez chémie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 21.11.18 06:54

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé, napríklad už len to, že materiál, ktorý je dopravený do tkaniva, pochádza zo sójových bôbov som netušila.

  • 1
Odpovedať

Zuzana Szocsova 21.11.18 08:26

ZS
karma
100.00

veľmi zaujimavy clanok, nastastie este nepotrebujem taky zakrok :)

  • 2
Odpovedať

Jana Pitonakova 13.01.19 22:21

JP
karma
100.00

odporúča sa to len pre tých, ktorí nie sú obézny, ale majú len tukové nezrovnalosti na tele ...nie je to spôsob na chudnutie, ale len došperkovanie tela

  • 0
Odpovedať

Jana Repjaková 12.03.19 11:01

JR
karma
-1.00

Keby že nemám taký strach z ihiel a injekcií uvažovala by som nad tým :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní