Vyskúšaj brušný tanec! Prospieva nielen zdraviu, ale aj psychike

Vyskúšaj brušný tanec! Prospieva nielen zdraviu, ale aj psychike

Kurzy orientálneho (brušného) tanca dnes nájdete takmer v každom slovenskom meste. V posledných rokoch sa stal tento druh pohybu mimoriadne obľúbeným, a to nielen pre jeho ženskú príťažlivosť, ale najmä pre skvelé účinky na zdravie a psychiku.


 

S prihlásením sa na kurz brušného tanca väčšina žien zo začiatku otáľa... Brzdí ich ostych, hmotnosť, telesné proporcie, nízke sebavedomie. Samy vám však potvrdia, že po prvej hodine z nich padajú akékoľvek zábrany – tu totiž nikto nerieši, ako žena vyzerá či do akej miery je na začiatku pohyblivá. Orientálny tanec ide od žien ženám, dokonale vás uvoľní a už po pár hodinách sa zrazu budete vidieť oveľa krajšia a ženskejšia než dovtedy.

Pri brušnom tanci zaručene platí výrok zo známej Pyšnej princeznej: „Pred nikým sa neponižuj, nad nikým sa nepovyšuj." Tu je totiž každá žena krásna. Lektorky kurzov bývajú väčšinou skúsené a certifikované tanečnice, ktoré však nezabúdajú na to, že aj ony s tancom raz začínali. Veľmi rýchlo vás nainfikujú svojou radosťou z pohybu, úsmevom a nadšením.

Pozri ťa: Máš chuť na čokoládu, kávu, čipsy? Pozor, tvoje telo volá o pomoc!

pôvod orientálneho tanca

Zdroj: Shutterstock®

Pôvod brušného tanca

Poďme sa v krátkosti pozrieť na pôvod orientálneho tanca. Ako už jeho názov napovedá, ide o ženský sólový tanec z Blízkeho Východu a nesie so sebou oveľa viac než len druh pohybu či cvičenia. Orientálny tanec je umenie, originálne vo svojej podstate. Úžasné na ňom je, že nepozná limity. Môže ho totiž tancovať úplne každá žena, bez ohľadu na svoj vek. Tu naozaj nezáleží na vzhľade, type postavy alebo pohybovom nadaní. Drvivá väčšina žien jednoducho zbožňuje tancovať. A keďže pri brušnom tanci nie ste odkázaná na partnera, ako pri latine či štandarde, stačí vám len chuť a nadšenie.

brušný tanec a jeho účinky

Zdroj: Shutterstock®

Brušný tanec a jeho vplyv na zdravie

Ďalšia jedinečná vlastnosť orientálneho tanca je, že žene prináša blahodarný zdravotný účinok. Žena sa naučí pracovať so svojím telom tak, ako napríklad na rehabilitačných cvičeniach – avšak príjemnou a zábavnou formou. Spoznáte na svojom tele svaly, o ktorých ste doteraz ani netušili, že ich máte. Učíte sa izolovať jednotlivé pohyby, chodiť vzpriamene, posilňujete to, čo pri žiadnom inom pohybe, a to panvové dno. Samozrejmosťou je spevnenie brucha, ramien či chrbtového svalstva.

lektorka orientálneho tanca

Zdroj: Shutterstock®

Pod vedením naozaj kvalitnej lektorky orientálneho tanca sa z vás čoskoro stane sebavedomá žena. Naučíte sa mať rada taká, aká ste, a to aj vtedy, keď máte nejaké to kilečko navyše. Orientálny tanec teda nepracuje len s vaším zovňajškom. Výrazne pôsobí aj na vaše vnútro. Ak ste si teda predsavzali viac sa v novom roku hýbať, prípadne skúsiť niečo nové, vyhľadajte si vo vašom okolí kurz orientálneho tanca. Spravíte niečo užitočné pre svoje telo, ale aj vnútro a zdvihne vám to kvalitu nielen osobného, ale aj partnerského života. Odporúča deväť z desiatich tanečníc. 

Zaujme ťa: Poznáš pekanové orechy? Ak nie, určite by si ich mala vyskúšať!

- Anketa

MÁŠ SKÚSENOSTI S BRUŠNÝM TANCOM?

Odpovedalo 21 ľudí  

Áno, skúsil/a som ho
57%
Nie, ale chcel/a by som ho vyskúšať
33%
Nie, neplánujem ho vyskúšať
10%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Katarína Kusá 20.01.18 08:08

KK
karma
90.00

ja mám na tento tanec ploché brucho...čo som si všimla v orientálnych krajinách tak tam majú tanečnice také väčšie brušká

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní