Flirtovanie: Vedci odhalili, čo je kľúčom k úspechu!

Flirtovanie je spôsob, ako dať niekomu najavo, že oňho stojíte a chcete ho lepšie spoznať. Čo však robiť, ak objekt vášho záujmu nechápe signály, ktoré vysielate?

Nová štúdia odhalila, aký je kľúč k úspešnému flirtovaniu! Stačí vraj, ak budete robiť jednu vec. Prečítajte si, ako spoznať či prejaviť záujem.

Nebojte sa flirtovať!

Hoci pokusy o flirt mnohokrát zlyhajú, netreba sa poddávať beznádeji a nadobro sa vzdávať! Flirtovanie má byť o zábave a mali by ste sa pri ňom cítiť príjemne a uvoľnene.

Nemusí ísť pritom len o osobný kontakt, v dnešnej dobe je bežné flirtovanie cez SMS alebo internet. Práve tieto spôsoby flirtu pomáhajú udržiavať kontakt s osobou, o ktorú máte záujem, aj v čase, keď sa práve nemôžete vidieť osobne.

Môže ísť pritom o želanie pekného dňa, milý kompliment alebo prejavenie záujmu o to, ako sa daná osoba má a čo práve robí. Každému občas dobre padne pripomenúť si, že niekomu na ňom záleží.

Prečítajte si: Sexuálne problémy: Čo je ich príčinou a ako sa im vyhnúť?

flirt online

Zdroj: Depositphotos

Ako rozpoznať, že s vami niekto flirtuje?

Pri flirtovaní je veľmi dôležitá aj neverbálna komunikácia medzi mužom a ženou. Ak budete dostatočne vnímaví, pomôže vám odhaliť aj tajné flirty, ktoré sem-tam zvykneme prehliadnuť.

Žena prejavuje záujem napríklad tak, že si počas rozhovoru prekríži nohy. Spoznať záujem muža taktiež nie je také náročné, ako by sa mohlo zdať.

Ľahko rozpoznateľné je napríklad zrkadlenie, pri ktorom kopírujeme pohyby toho druhého. Veľavravné býva aj prikyvovanie, udržiavanie očného kontaktu, úsmev či náhodné dotyky.

Odporúčame: Ako zistiť, či vás muž miluje? Všímajte si tieto znaky!

flirtovanie

Zdroj: Depositphotos

Najúčinnejšia technika flirtovania je smiech!

Hoci existuje množstvo spôsobov flirtovania, jeden je podľa vedcov výnimočný. Vyplýva to z výsledkov štúdie, ktorú publikovali časopise Evolutionary Psychology.

Predmetom výskumu bola účinnosť rôznych taktík flirtovania pre obe pohlavia. Dáta získali z dotazníkov viac ako 400 Nórov a viac ako 500 obyvateľov USA.

Výsledky štúdie ukázali, že smiať sa alebo chichotať sa niečím vtipnom, je účinným spôsobom flirtovania pre ženy i pre mužov.

Humor bol pri flirtovaní hodnotený ako účinný, keď ho používali muži a efektívnejší v dlhodobých kontextoch. O menej účinnú taktiku ide vtedy, keď ju používajú ženy v krátkodobom kontexte.

Reagovanie na humor prostredníctvom smiechu alebo chichotania sa však považovalo za rovnako úspešnú taktiku flirtovania pre mužov aj ženy. Dôležitý je pritom aj očný kontakt.

Výskumníci teda dokázali, že smiať sa na niečích vtipoch, bez ohľadu na to, kto to je, sa považuje za efektívne flirtovanie. Vyplýva z toho len jedno, neberme život príliš vážne.

Ako sa vraví, nikdy neviete, kto sa zamiluje vo vášho úsmevu. Výsledky tejto štúdie to len potvrdzujú!

Inšpirujte sa: Kam ísť na prvé rande? Nebojte sa nevšedných miest!

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE