Zapáchajúce telo? Toto sú top potraviny, spôsobujúce telesný zápach!

Zapáchajúce telo? Toto sú top potraviny, spôsobujúce telesný zápach!

Keď sa nosom priblížite k svojmu telu a na tvári sa vám z ničoho nič zjaví kyslý výraz, niečo zrejme nie je v poriadku... Teraz však nehovoríme o inkriminovaných oblastiach, akou je napríklad podpazušie, ale všeobecne o pokožke po celej jej ploche. Koža je predsa najväčším ľudským orgánom, preto keď smrdí, je veľmi ťažké si to nevšimnúť. Zapáchajúce telo z jedla naozaj existuje a my vám prezradíme, z akého.

Ako zápach jedla vzniká?

Je úplne jasné, že keď si na obed doprajeme silnú cesnakovú polievku, zápach sa niekde prejaviť musí. Najčastejšie sa tak stane prostredníctvom nášho dychu. Zápach tela však vzniká chemickou reakciou a tento smrad je spojením vylučovaných látok v danej oblasti tela (potu bez vône) a kožných baktérií. Tento zápach sa môže meniť práve v závislosti od toho, čo jeme. Metabolizmus každého človeka je iný, preto pre niekoho potraviny, ktoré budeme rozoberať, predstavujú slabý, zanedbateľný zápach a pre iných, naopak, veľký smradľavý problém.

Pozri aj: Ako odstrániť migrénu, stres i napätie? Pomôže ti ľubovník bodkovaný!

zápach tela z kapusty

Zdroj: Shutterstock®

Jedlá, z ktorých zapácha telo ​

Kapustovitá zelenina ​

Kapustovitá zelenina je nesmierne dobrá pre naše zdravie, no nedá sa to o nej tvrdiť v súvislosti so zápachom tela. Kapusta, kel, brokolica či karfiol do tela vypúšťajú nie príliš voňavú síru, ktorá sa dostáva do potných žliaz a spôsobuje doslova pohromu. Okrem toho tento druh zeleniny nadúva a spôsobuje nepríjemné vetry, čo je ďalších nežiadúci zápach.

Červené mäso ​

Toto poteší zrejme všetkých vegetariánov... To, ako naše telo spracúva zdravú a výživnú hovädzinku, nemusia zvládnuť čuchové bunky vás ani vášho okolia. Je to tak zrejme preto, že trávenie červeného mäsa trvá najdlhšie a to, že sa tak dlho zdržiava v našom trakte, spôsobuje smradľavý pot.

zápach tela z rasce

Zdroj: Shutterstock®

Koreniny

Bez korenín si život v kuchyni gazdinky nevedia predstaviť a právom. Veď našim jedlám dodávajú znamenitú a nezameniteľnú chuť. Ak však nechcete, aby vaše telo smrdelo, mali by ste s niektorými koreninami šetriť. A ktoré sú najhoršie? Napríklad senovka grécka alebo celkom obyčajná rasca alias kmín. Ak to s týmito koreninami naozaj preženiete, je celkom možné, že budete smrdieť po rasci či spomínanej senovke ešte na ďalší deň.

Alkohol

Na chvíľku sa presunieme k nápojom a špeciálne k tým alkoholickým. Väčšina alkoholu ide v tele priamo do pečene, no určitá časť putuje do vašich potných žliaz a dýchacej sústavy. Preto sa často stáva, že po opici necítiť alkohol zo včerajška len v dychu, ale aj z celej pokožky tela.

Bude sa ti páčiť: Najesť sa pred či po cvičení? Rozlúskli sme túto fitnes dilemu ​

zápach tela z rýb

Zdroj: Shutterstock®

Ryby a rybí olej ​

Ryby a rybí olej sú prospešné potraviny pre ľudské telo, najmä vďaka obsahu omega-3 mastných kyselín, ale majú aj iné výhody. V prípade, že sa ideme baviť o zápachu tela, ryby a všeobecne morské plody sú pasé. Problém robia najmä ľuďom, ktorých telo sa len ťažko pasuje s trávením vitamínu s menom cholín, ktorý ryby obsahujú. Výsledkom je, že okrem zdravého obeda, si z reštaurácie odnesiete aj silný rybí zápach, ktorý nepochádza z úst, ale z kože.

Zaujme ťa: Sú ryby zdravé alebo plné jedov? Povieme ti, či ich konzumovať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Anton Marek 22.08.18 09:58

karma
127.00

Zaujímavé, o alkohole som vedel, ale najmä tie koreniny ma prekvapili.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 03.12.18 11:01

ZS
karma
100.00

tiez ma prekvapili koreniny...alkohol to jasnacka a rybky citit tiez

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní