Závitky z baklažánu, feta syru, šunky a kešu orechov

Závitky z baklažánu, feta syru, šunky a kešu orechov

Baklažán je považovaný za jednu z potravín, ktorá by nemala chýbať v žiadnej kuchyni.

Má vynikajúcu chuť, vysokú nutričnú hodnotu a dokáže ozvláštniť, respektíve doplniť širokú škálu pokrmov.

Vyskúšajte si z neho pripraviť závitky, ktoré doplníte o samé dobrôtky.

Budete potrebovať:

  • Zlatá dusená šunka Mecom - 100g

  • Baklažán - 500g
  • Olivový olej - 100g
  • Soľ morská
  • Bazalka - 10g
  • Feta syr - 150g
  • Kešu orechy - 20g
  • Avokádo - 1 kus
  • Slnečnicové semienka - 30g
  • Rukola - 30g
  • Citrónová šťava
  • Uhorka - 100g

Odporúčame prečítať: Recept: Opekané batáty so salámou

Závitky z baklažánu, feta syru, šunky a kešu orechov

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Baklažán si nakrájame po dĺžke na cca 5mm prúžky, osolíme a necháme 10 minút odležať. Potom si baklažán premyjeme studenou vodou a vysušíme. Na panvici si zohrejeme olivový olej a osušený baklažán ogrilujeme z oboch strán. Ugrilovaný baklažán dáme na tanier vychladnúť. Feta syr nakrájame alebo rozdrvíme na jemno, pridáme nasekané kešu orechy a najemno nakrájanú bazalku. Na ugrilovaný baklažán si položíme plátok šunky, pridáme plnku z feta syru a zrolujeme. Keď máme baklažány naplnené a zrolované, poukladáme na misu vedľa seba, osolíme a pečieme v rúre cca 5 minút na 170 OC.

Avokádo si očistíme, nasekáme na menšie kúsky, vložíme do vyššej nádoby, pridáme vodu, citrónovú šťavu, slnečnicové semienka, olivový olej, očistenú uhorku, rukolu a soľ. Všetko rozmixujeme na hladko a vznikne nám omáčka - dressing. Dochutíme soľou, prípadne citrónovou šťavou a podávame k baklažánovým závitkom.

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkový sendvič s petržlenovým pestom


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

12 komentárov

Martina Zahoranová 01.06.17 09:14

MZ
karma
92.00

toto rada vyskúšam pretože baklažán mám rada a všetko ostatné tiež...

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 01.06.17 18:59

karma
108.00

Mňam baklažan milijem..

  • 0
Odpovedať

Vlasta Tóthová 18.12.17 20:47

VT
karma
-1.00

Baklažán ľúbim. Cez leto som ho jedla vkuse.

  • 0
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 05.05.18 09:06

HZŠ
karma
102.00

Už som sa s tým receptom stretla, zaujal ma, ale ešte som ho nevyskúšala. Je načase ho vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 13.08.18 18:28

karma
74.00

wau tento recpet obsahuje všetko čo mám rada , vyskúšam a ďakujem za super tip

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 21.08.18 12:53

AS
karma
108.00

namiesto Feta syru som použila biely Cottage syr- bolo to výborné!

  • 0
Odpovedať

Angela Gavlasová 01.09.18 22:16

AG
karma
105.00

Najskôr som čítala, že Zážitky :), ale určite sú tie závitky veľkým zážitkom :)

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 20.11.18 11:24

MK
karma
100.00

Mňamka:)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 27.08.19 16:08

JK
karma
100.00

Zaujímavý recept

  • 0
Odpovedať

Martin Kendra 28.10.19 19:26

MK
karma
-1.00

vyzerá výborne:)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 12.11.21 11:38

KS
karma
133.00

Taká kombinácia chutí presne pre mňa :-)

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 16.11.21 14:49

karma
74.00

mňamka toto skúsim

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní