Zdravá pochúťka: Recept na slaný koláč quiche bez múky

Zdravá pochúťka: Recept na slaný koláč quiche bez múky

Keď sa na stole objaví netradičná večera, spokojný je každý člen rodiny.

Oživte aj vy váš klasický jedálniček a skúste niečo nové. Francúzsky slaný koláč quiche sa dá robiť na množstvo spôsobov a my vám poradíme, ako ho spraviť bez múky tak, aby bol ešte výživnejší a zdravší.

Na tento quiche bez múky nepotrebujete veľa ingrediencií. Navyše sa dá ozdobiť a skombinovať s rôznou zeleninou, ale aj mäskom, ak radi experimentujete, tak do toho!

Ingrediencie

Quiche sa pripravuje ako koláčik, takže je najlepšie ho piecť v tortovej forme. Stačí aj nižšia na korpus, ak ju však nemáte, použite klasickú s hlbším dnom. Na jeden plech quiche so špenátom a s hríbami, z ktorého vám vyjde tak 8 trojuholníkov, budeme potrebovať:

  • 4 vajíčka
  • 200 g strúhaného syra (goudu alebo eidam, dobrý je aj oštiepok)
  • 1 kelímok cottage cheese
  • 1 menšiu cibuľu
  • 10 menších šampiňónov
  • 2 hrste čerstvého špenátu (alebo 150 g mrazených špenátových listov v kockách)
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • čili (voliteľné)
  • 1 paradajka na ozdobu (voliteľné)

Vyskúšaj: Recept: Chutný teplý cestovinový šalát za 20 minút!

speníme si šampióny a cibuľku

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy

Postup prípravy tohoto vajíčkového koláčika je veľmi jednoduchý.

1. Trúbu si rozohrejme na 180 stupňov.

2. Rozpálime si panvicu s lyžicou olivového oleja a speníme na ňom cibuľku nakrájanú na drobno. Cibuľu restujeme, kým nezmäkne.

3. K cibuli pridáme šampiňóny, ktoré sme si ošúpali a nakrájali na chutné malé kúsky. Chvíľku orestujeme.

4. Pridáme špenát, osolíme a okoreníme, panvicu zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 5 minút.

zmes si zmiešame

Zdroj: Shutterstock®

5. Medzitým si v mise zmiešame všetky ostatné ingrediencie. Vajíčka, syr, cottage cheese poriadne vymiešame.

6. Po 5 minútach pridáme zmes z panvice, ochutnáme a podľa chuti dochutíme. Môžete pridať aj čili.

7. Zmes vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do trúby a pečieme 5 – 10 minút. 

Pozri aj: Babička fashion blogerka? Od 64-ročnej Lyn sa máš čo učiť!

hotový quiche

Zdroj: Shutterstock®

8. Potom vytiahneme a na vrch pridáme paradajky na jemné kolieska a môžme ešte posypať syrom.


9. Dáme naspäť a pečieme tak, aby bola zmes v trúbe aspoň pol hodiny.
Podávame s čerstvým šalátikom.

Neprehliadni: Kofeínový absťák: Čo sa deje s tvojím telom, keď si nedáš kávičku?

Dobrú chuť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Daniela Bieliková 21.01.18 17:11

DB
karma
117.00

zaujímavé, vyzerá to dobre...

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 22.01.18 15:42

MR
karma
109.00

mám rada takéto recepty..

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 23.01.18 18:17

SK
karma
114.00

tento slaný koáčik určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Monika Stanova 23.01.18 18:49

MS
karma
-1.00

Mňam, vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 24.01.18 09:07

AB
karma
100.00

mňam, vyzerá lákavo, určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 25.01.18 08:07

ZB
karma
-1.00

vyzerá super, určite je zdravý a chutný :-)

  • 0
Odpovedať

Marta Bujdošová 25.01.18 09:13

MB
karma
98.00

vyzera a znei to lakavo, urcite vyskusam

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 26.01.18 09:30

MK
karma
100.00

vyzerá fantasticky - a málo práce

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 26.01.18 14:31

MD
karma
132.00

Samé dobré veci do toho idú :)

  • 0
Odpovedať

Lucia Belková 28.01.18 22:57

LB
karma
-36.00

super recept, a celkom jednoduchý

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 05.02.18 08:38

AB
karma
100.00

príjemná zmena po sladkých koláčoch

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní