Zdravé recepty: Bulgur s baklažánom a lúčnymi bylinkami

Zdravé recepty: Bulgur s baklažánom a lúčnymi bylinkami
  • 16.10.2015
  • Food Drink.sk

Keď sa pozerám na našu záhradu, som rád, že tam nemáme klasický trávnik, ale peknú lúku.

Na lúke totiž vždy nájdem široký výber bylín, ktoré použijem do šalátu.

Budeme potrebovať: 

  • bulgur 1 šálka = 2 porcie
  • voda 2 šálky
  • soľ
  • baklažán, šampiňóny
  • cibuľa
  • cibuľová vňať
  • olej
  • lúčne byliny – repík, pupenec, čechrica voňavá, listy púpavy a skorocelu
  • cesnak
  • drvené čierne korenie
  • citrónová šťava 

Odporúčame vyskúšať: Bravčová pečienka na pive s polentou

bulgur-s-baklazanom-a-lucnymi-bylinkami

Zdroj: Shutterstock®

bulgur-s-baklazanom-a-lucnymi-bylinkami

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:


1. Bulgur zalejeme 2 šálkami vriacej vody, prikryjeme a necháme pol hodinu bokom. Bulgur vsiakne všetku vodu.

2. Baklažán nakrájame na kolieska, posolíme a necháme “spotiť”. Zatiaľ si preberieme bylinky, staršie a poškodené listy vyhodíme, ponecháme len tie mladé, čerstvé. Staršie majú horkú chuť a sú tvrdé.

3. Cibuľu nakrájame na pásiky, hodíme na olej opiecť. Pridáme pretlačený cesnak, bulgur, a restujeme, kým jemne nestmavne a bude ešte viac sypký. Mne tento postup vyhovuje viac, ako keď sa iba uvarí. Bulgur dostane výraznejšiu chuť. Zmes odstavíme z plameňa, posypeme posekanými bylinkami, soľou, drveným korením a zamiešame.
Zostatkové teplo uvolní vôňu byliniek. Vodu, ktorú baklažán vylúčil, osušíme papierovým obrúskom. Kolieska opekáme na oleji do zlata.

4. Pri podávaní, baklažán uložíme na bulgur a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Špagety s mrkvou a pórom

Bulgur zmiešaný s rajčinami, paprikou, uhorkou, alebo inou zeleninou.

Zdroj: www.fooddrink.sk

bulgur-s-baklazanom-a-lucnymi-bylinkami

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní