RAW recepty: Maková Štrúdľa

RAW recepty: Maková Štrúdľa
  • 09.10.2015
  • Raw Mother&Daughter

Ďalší tradičný recept na raw spôsob. Raw maková štrúdľa, ktorá chutí tak ako originál. Ale zostane dlhšie šťavnatá, teda ak ju nezjete okamžite!


Na prípravu potrebujeme:

•  šálku pohánky/ pohánkových vločiek

•  šálka hrozienok

•  1/2 vanilkového lusku

•  ctirónovú kôru

•  podľa potreby vodu


Na plnku potrebujeme: 

  • strúhané jablká
  • mletý mak
  • slivkový/ datľový sirup
  • škoricu

Odporúčame vyskúšať: Chutné recepty: Raw Kokosové Guľky

raw-makova-strudla

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:


Šálku pohanky, čo je asi 150 – 200g, namočíme na noc do vody a necháme naklíčiť. Môžete použiť aj pohánkové vločky. Namočíme aj hrozienka, tie už nenaklíčia, ale zmäknú. Pred rawením tohto receptu  zlejeme vodu z pohanky aj hrozienok a pohánku presušíme. Keď je na dotyk suchá, dáme ju do mixéra a rozmixujeme ju na “múku”. Potom pridáme ostatné ingrediencie a opäť rozmixujeme. Môžeme pridať vodu, ak sa nám cesto nebude zdať  dosť vlhké.

Všetky ingrediencie na plnku si zmiešame. Použili sme bio slivkový sirup, pretože má skvelú chuť. Môžete použiť datľový sirup, agáve sirup alebo čokoľvek, výber sladidiel už je veľký. Pripravíme si potravinovú fóliu, na ktorú rozotrieme naše cesto, ako keď bežne pripravujeme roládu.  Potom rozotrieme aj naše jablká s makom a zavinieme. Raw maková štrúdľa je hotová, ale najlepšie je nechať ju pár hodín v chladničke, potom sa bude dať krásne krájať a chute sa viac spoja.

Odporúčame vyskúšať: RAW recepty: Čokoládovo-pomarančová torta s ovocím

Zdroj: recepty.rawforum.sk/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Renáta Mularčíková 15.10.15 11:57

RM
karma
100.00

Makovú štrúdľu som včera vyskúšala ,bola vynikajúca,odporúčam vyskúšať.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 19.10.15 14:22

MM
karma
100.00

ja mám najradšej tradičnú makovú štrúdľu s čerešňami

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 06.12.15 19:23

AK
karma
100.00

Neviem či by mi chutila.

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 01.02.16 11:26

karma
93.00

nemám rada mak,asi by som ho nahradila orechmi :D ale vyzerá dobre a doma by mala určite úspech

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 07.07.18 14:41

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 14.11.21 19:31

KS
karma
133.00

Mak je moja najobľúbenejšia surovina a určite by som ním nepohrdla aj v takejto podobe :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní