Výlet za lepším zdravím. Kam sa vydať?

Výlet za lepším zdravím. Kam sa vydať?

Vedeli ste, že pobyt v novom prostredí dokáže liečiť? Pravdepodobne vám zo dňa na deň nevylieči zlomeninu. Posilní vás po duševnej stránke a vaša myseľ začne vytvárať nové nápady.

Pokiaľ vykonávate kreatívnu prácu či máte pocit, že si potrebujete dopriať poriadnu dávku relaxu, tieto destinácie sú ako stvorené pre vás. Už si len zbaliť kufre, naskočiť do lietadla a hurá do týchto krajín. Ktoré to sú?

Čo tak okúsiť Bali?

Počuli ste už tvrdenie, že ticho lieči? Potom musia byť všetci návštevníci Bali zdraví ako rybičky. Tento indonézsky ostrov ponúka priestor pre nájdenie vnútorného pokoja, možnosť zacvičiť si jógu či meditovať. Ak by sa vám zachcelo okúsiť dávku adrenalínu a niečoho nového, naskočte na správnu vlnu. Prečo na tú správnu? Pretože na tej zlej by ste ďaleko nedosurfovali. Práve tento šport je na Bali veľmi populárny a pre mnohých neodmysliteľný. 

Nemyslite si, že sa na Bali začnete tak skoro nudiť. Vždy je tu čo objavovať. Od indonézskej kuchyne, nekonečných pláží, až po chrámy a jaskyne. Na tomto ostrove dokonale poznáte seba a svoje túžby. Ak by sme mali popísať jediné negatívum, tak je to ten smutný pocit, že viete, že za pár hodín sa vaša dovolenka končí a musíte odísť. Vždy sa môžete vrátiť znova s našimi letenkami, ktoré nájdete na https://www.esky.sk/letenky.

Bali

Zdroj: Shutterstock

Trúfnete si na Maledivy?

Z indonézskeho ostrova sa teraz presúvame do južnej Ázie. Podobne ako Bali, aj Maledivy ponúkajú exotiku v podobe nepoznanej kultúry. Ak budete mať šťastie na pekné počasie už počas letu, uvidíte, aké ostrovčeky sa ponad Maledivy nachádzajú. Foťák sa vám sám vytiahne z batohu a začne cvakať ako o závod. Akonáhle pristanete a porozhliadnete sa po okolí, zábava môže začať. Denný život strieda večerný a o zábavu tu núdza nie je.

Akonáhle sa dostanete k moru, prvé, čo vám napadne, je, ako sa do nej ponoríte. Je tak čistá, že šnorchlovanie je tu priam povinné. Zaplaváte si medzi farebnými rybami a koralmi. Ak máte možnosť vziať so sebou vodotesný fotoaparát, práve tu ho využijete na maximum. Taktiež si tu môžete užiť surfovanie na vlnách alebo rybárčenie z loďky či móla. S večerou radšej počkajte alebo sa najedzte skôr. Ten nádherný západ slnka skutočne zmeškať nechcete.

Ktorá krajina je najzdravšia?

Bezpochyby je to Španielsko. Ak sa už niekde máte dožiť vysokého veku a nekonečného dôchodku, tak je to práve tu. Do rebríčka najzdravších krajín sveta sa brala do úvahy obezita populácie v danej krajine. Taktiež aj množstvo znečistenia, cena jedla a očakávaní od života. Úplne najzdravším miestom v Španielsku sú obľúbené dovolenkové destinácie Valencia a Madrid. Čo v týchto mestách robiť, ak sa sem vydáte na dovolenku?

Valencia je prístavné mesto a leží na juhovýchodnom pobreží Španielska. Je známe ako mesto umenia a vied s futuristickými stavbami vrátane planetária, oceanária a interaktívneho múzea. Svoje si tu tak nájde každá veková kategória. Valencia je domovom histórie a elegantne udržiavaných parkov. Srdcom Madridu je lemované námestie Plaza Mayor a neďaleko aj barokový kráľovský palác spolu so zbrojnicou s historickými zbraňami.

Japonsko

Zdroj: Shutterstock

Navštívili ste už krajinu kvitnúcich čerešní?

Japonsko je krajina, v ktorej si dovolenku užijete na maximum a vaše sociálne siete obohatia nové fotky. Vyznačuje sa drahším životom, na ktorý sa odporúča poriadne si nasporiť. Hovorí sa, že život v Japonsku je až 3-krát tak drahý ako v USA. Čo však za túto cenu získate? Jazdu v jednom z najrýchlejších vlakov sveta, ochutnávku japonských kuchýň či sumo zápasy. S našimi lacnými letenkami, ktoré nájdete na eSky.sk, si túto dovolenku môžete dovoliť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní