Aké dámske prezuvky si vybrať do práce, aby sa vaše nohy neunavili

Aké dámske prezuvky si vybrať do práce, aby sa vaše nohy neunavili

Hľadáte pohodlnú obuv, ktorú budete môcť nosiť aj v práci? Vyberte si také dámske topánky, vďaka ktorým sa vaše nohy neunavia. Po práci si tak budete môcť dať svižnú prechádzku domov, čím spravíte dobre nielen svojmu telu, ale aj mysli.

Kde začať s výberom obuvi do práce

Vybrať si pohodlné prezuvky do práce nie je jednoduché. V každom zamestnaní sú na ľudí kladené rôzne nároky. Ak hľadáte prezuvky, určite zohľadnite to, či pracujete posediačky v kancelárií, alebo naopak v kaderníctve, továrni či obchode, čo znamená, že väčšinu dňa pravdepodobne prestojíte. Špeciálne topánky, ktoré si vyžadujú vyššiu mieru ochrany, dnes v článku rozoberať nebudeme. Zameriame sa na štýlové a pohodlné dámske našuchovačky do kancelárie, ale aj prezuvky pre ľudí, ktorí počas dňa veľa stoja.

prezuvky do práce

Zdroj: Shutterstock®

Vyzerajte v office štýlovo aj v prezuvkach

Okrem toho, že sa v práci snažíte vždy vyzerať dobre, mali by ste dbať aj na svoje pohodlie. Skúste si nájsť prezuvky, ktorými skĺbite štýl s pohodlím. Pýtate sa ako na to? Poradíme.

Pri výbere akejkoľvek obuvi je potrebné dbať v prvom rade na kvalitu. Každé jedny topánky vo vašom botníku by mali spĺňať aspoň zdravotné minimum, veď predsa chodidlá a nohy vás nosia celý život.

Platforma nemusí byť na škodu

Ak sa, milé dámy, v práci prezúvate do balerínok či sandálok alebo šľapiek s tenulinkou podrážkou, nerobíte dobre. Preto pohodlie vašich nôh je vždy lepšie zvoliť mierne vyššiu podrážku. Optimálne prezuvky však disponujú ďalšími vlastnosťami: 

  • priedušný materiál - ideálne koža
  • majú plochú podrážku
  • dostatok priestoru pre vaše prsty aj päty

A verte nám. Vyššie uvedené zdravotné vlastnosti môžu samozrejme doplniť aj štýl a elegancia. Ortopedické topánky sa dnes vyrábajú v rôznych prevedeniach. Vďaka nim sa vyhnete mnohým nepríjemnostiam a zdravotným problémom, ako napr.: ploché nohy, otlaky, opuchy, deformované či vybočené palce.

Zmiernite bolesť, ktorá vás trápi, ak veľa stojíte

Ak vaša práca vyžaduje, aby ste stáli, zbystrite pozornosť. Trpia nielen vaše chodidlá, ale aj chrbtica. Obuv vám musí poskytnúť dostatočnú oporu. Tým najkritickejším parametrom by pre vás mala byť práve podrážka topánky, ktorá tlmí otrasy a chráni vaše nohy pred nerovnosťami.

Okrem toho by prezuvky mali disponovať aj vyprofilovanou vložkou, ktorá podoprie vašu klenbu. Vždy si dajte záležať aj na výbere čo najpriedušnejšieho materiálu. Vyhnete sa tak poteniu chodidiel a vzniku ďalších nepríjemností. Ideálne sú preto prírodné tkaniny a koža. Koža je priepustná a prispôsobivá, takže sa prispôsobí vašej nohe.

Tenisky, ktoré mnoho ľudí volí ako obuv na práce, kde sa veľa stojí, nie sú vždy prijateľné. V tom prípade môžete zvoliť kvalitné šľapky či sandále z prírodnej kože. Ideálne ak budú mať rovnú vyššiu podrážku a vyprofilovanú vložku podľa prirodzeného tvaru chodidla, ktorá podporí vašu klenbu. Takéto prezuvky sú nielenže pohodlné, ale vyzerajú trendy. Ak si vyberiete neutrálny odtieň, zladíte ich naozaj s rôznymi outfitmi.

Pozri tiež: Hiking boots nielen na túry: Milujú ich dizajnéri, tak si ich zamiluj aj ty!

dámske papuče CCC

Zdroj: CCC

Prečo nakupovať práve v CCC

Veríme, že sme vám našimi rýchlymi tipmi pomohli a vytvorili ste si obraz, akú obuv hľadať a čím nahradiť klasické dámske papuče, ktoré nosíte doma. Pri výbere akéhokoľvek kúsku, alebo pri akejkoľvek činnosti, ktorú robíte, by ste mali myslieť hlavne na svoje zdravie. To je predsa na prvom mieste.

U nás v CCC nájdete tisícky topánok pod jednou strechou či už v kamenných obchodoch, alebo online. Výhodou nakupovania online je prehľadné filtrovanie, vďaka ktorému si vytvoríte ponuku na mieru.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní