Ako odstrániť pigmentové škvrny na rukách? Stačia 2 prísady!

Ako odstrániť pigmentové škvrny na rukách? Stačia 2 prísady!

Pigmentové škvrny na rukách vedia potrápiť nejednu ženu. Patríte medzi ne? Mohlo sa pod to podpísať časté opaľovanie, kontakt niektorých parfumov s pokožkou, ale rovnako tak si ich môžete odniesť ako suvenír zo solárka. Ak ste sa v tomto popise našli, potom vás určite zaujme, ako a prečo tieto škvrny vznikajú, no predovšetkým, čo môžete spraviť pre to, aby raz a navždy zmizli z vašich rúk. Čítajte ďalej!

Na vznik pigmentových škvŕn má veľký vplyv genetika, no nazývajú sa tiež pečeňovými alebo stareckými škvrnami. V určitom veku sa totiž začínajú objavovať takmer každému, bez výnimky. Nenechajte sa však pomýliť, pretože tieto škvrny vznikajú aj na pokožke mladých ľudí. Tomuto javu sa hovorí aj hyperpigmentácia. V preklade ide o nadprodukciu melanínu (kožného pigmentu), čím vznikajú tmavé hnedé škvrnky. A hoci nejde o žiadnu katastrofu, len akýsi estetický problém, nie je dôvod uspokojiť sa s tým, pokiaľ nemusíme.

Pozri aj: Natrhaj si brezové lístky a dopraj telu jarný detox!

starecké škvrny

Zdroj: Shutterstock®

Takto jednoducho sa môžete pigmentových škvŕn zbaviť!

Riešenie, ako sa pigmentových škvŕn na rukách zbaviť, existuje. Už dlho sa trápite s pigmentovými škvrnami na rukách, dokonca ste vyskúšali množstvo „osvedčených“ kozmetických prípravkov a ony od vás nie a nie odísť? A zásahy, ako chemický píling alebo laserová terapia nie sú vášmu srdcu blízke? V tom prípade si rozhodne vyrobte absolútne jednoduché domáce pleťové tonikum z petržlenu a citrónovej šťavy! Že divoká kombinácia? Možno áno, ale účinná.

ako odstrániť pigmentové škvrny

Zdroj: Shutterstock®

Budete potrebovať:

  • dve polievkové lyžice petržlenovej vňate
  • jednu čajovú lyžičku citrónovej šťavy

V hrnci priveďte do varu asi dva decilitre vody a petržlenovú vňať. Následne stiahnite plameň a varte ešte približne päťnásť minút. Nakoniec nechajte odvar vychladnúť, sceďte a pridajte šťavu z citróna. Umiestnite ho, napríklad v zaváracej fľaške, do chladničky. Pomocou vaty alebo kozmetického tampónu si tonikum nanášajte na miesta s pigmentovými škvrnami, a to každé ráno a večer.

Tonikum si do pokožky vmasírujte krúživými pohybmi, pričom prvé miznutie škvŕn by ste mali spozorovať už po neuveriteľných 24 hodinách. S týmto postupom pokračujte každé ráno a večer, až kým škvrny úplne nezmiznú, avšak asi každé tri dni si uvarte nový odvar. Ale pozor! Neexistuje garancia, že sa vám po čase pigmentové škvrny neobjavia opäť. A prečo práve petržlen a citrónová šťava? Petržlen má regeneračné a bieliace účinky na pokožku a citrónová šťava má takisto zosvetľujúci efekt.

Zaujme ťa: Goji ako elixír mladosti: Poznáš toto zázračné ovocie?

odvar z petržlenu a citróna

Zdroj: Shutterstock®

Niekoľko zaujímavostí o pigmentových škvrnách:

  • Vznikajú aj v tehotenstve alebo počas užívania antikoncepcie.
  • Môže za ne tiež nadmerná konzumácia alkoholu, tabaku, ale aj liekov.
  • Za vznik týchto škvŕn môžu často kozmetické zákroky.
  • Ak máte pocit, že niektoré z vašich pigmentových škvŕn zmenili tvar, veľkosť, farbu alebo povrch, navštívte kožného lekára!

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní