Kávová usadenina nie je odpad! Tu je 5 tipov na jej využitie

Kávová usadenina nie je odpad! Tu je 5 tipov na jej využitie
  • 02.02.2022
  • Veronika Lacková

Možno ste ani netušili, no ten zostatok kávy, ktorý ste možno dnes vyhodili do koša po jej dopití, má veľmi priaznivé účinky na našu krásu. Dokáže sa vyrovnať predraženým kozmetickým prípravkom s jedným rozdielom. Je v podstate zadarmo (odhliadnuc od ceny kávy, samozrejme) a väčšina z nás ho považuje za odpad.

1. Zosvetlenie a zjemnenie pokožky

Čo sa týka nadmerne stmavnutej a poškodenej pokožky, káva je pre ňu výborným liekom. Hodí sa na to maska z kávovej usadeniny, ktorú si nanesiete na tvár. Jej účinky, okrem toho, že vám zosvetlí pokožku, sú viditeľné – dokáže  zmierniť viditeľnosť vrások, odstráni odumreté kožné bunky a uvoľní póry.

Využíva sa taktiež vo forme pílingu. Zmiešajte kávovú usadeninu so soľou a s vlažnou vodou a premasírujte si so zmesou tvár.

Pozri aj: Čo by sme nemali jesť na raňajky? Veci, ktorými si nevedome škodíme

domáci kávový peeling

Zdroj: Shutterstock®

2. Zvýraznenie farby vlasov

Kávová usadenina dokáže zvýrazniť farbu vlasov a pridať im objem. Vmasírujte si ju do hlavy (po umytí vlasov), nechajte pár minút pôsobiť a vlasy si umyte. Navyše, takáto kúra pomáha aj na rast vlasov!

3. Zmierňuje viditeľnosť celulitídy

Naneste si kávový spodok na postihnuté miesta a nechajte ho pôsobiť niekoľko minút. Funguje to nasledovne: kofeín obsiahnutý v kávovej usadenine stimuluje cirkuláciu krvi čo má za následok odstránenie prebytočného tuku a tekutín. Pokožka sa takto spevní.

Odporúčame: Video - Trendy makeup tutoriál s jesennými novinkami

kávový peeling

Zdroj: Shutterstock®

4. Odstránenie opuchov a kruhov pod očami

Opuchy a kruhy pod očami svedčia o nevyspatosti, teda v prípade, že tomu tak je (ak máte dostatok spánku, tak signalizujú, že vaše telo volá o pomoc a takúto vec netreba podceňovať a odporúčame navštíviť lekára). V takomto prípade teda naneste zmes z kávovej usadeniny spolu s kokosovým olejom (v pomere jedna ku jednej) na kruhy pod očami a opuch zmizne. Navyše, odstráni únavu z očí pretože ich kofeín povzbudí – podporí cirkuláciu krvi.

Vyskúšaj tiež: Spôsoby, ako prežiť ťažký deň, keď sa nám chce spať

kávová maska

Zdroj: Shutterstock®

5. Zlepšenie prekrvenia pleti vo forme ľadu

O účinkoch kociek ľadu aplikovaných na tvár ste už možno počuli. Čo tak si vyrobiť kávové kocky? Usadeninu, ktorá vám po káve ostane zalejte studenou vodou, premiešajte a nalejte do vrecúšok alebo do formičiek na ľad a dajte zamraziť.

Veríme, že po tomto si dvakrát rozmyslíte, či budete vyhadzovať „odpad" po dopitej káve! Veď aj vaše ruky ocenia peeling z kávovej usadeniny.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní