Zdravý recept: Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

Zdravý recept: Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny
  • 18.01.2015
  • Janka Pačeková

Naozaj veľmi rýchla a predovšetkým chutná omáčka na cestoviny. Pokiaľ nemáte čas a máte hlad a chuť na teplú večeru, či obed, vyskúšajte. Spojenie paradajok a bazalky je dokonalé.

Táto omáčka je moja obľúbená, ale ja mám rada v podstate všetko paradajkové na taliansky spôsob, tak sa nechajte aj vy nahovoriť a uvarte si rýchle pomodoro špagety podľa tohto receptu.

Suroviny na prípravu paradajkovo-bazalkovej omáčky:

  • 500 g paradajky
  • 140 g paradajkový pretlak
  • 3 stredne veľké strúčiky cesnaku
  • olej podľa potreby
  • lístky čerstvá bazalky
  • 1 PL cukor trstinový
  • 1 ČL soľ
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • + cestoviny


Množstvo: 2 porcie
Doba prípravy: 5 minút a 25 minút varenie

Odporúčame vyskúšať: Coconut Snowballs - Kokosové snehové guličky

Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy:

1. Na oleji si opražíme očistené a prelisované strúčiky cesnaku, dávajte pozor, aby vám cesnak nezhnedol, potom zhorkne.


2. K cesnaku pridajte paradajkový pretlak, najlepšie, ak máte domáci, osoľte a premiešajte. Po chvíľke pridajte cukor a znova premiešajte a nechajte pár minút variť.


3. Pokiaľ máte čerstvé paradajky, narežte si ich, vložte do hrnca a zalejte ich horúcou vodou, po pár minútach ich zlejte a prelejte studenou, koža sa vám bude lepšie dávať dole. Kožu z paradajok odstráňte a nakrájajte ich na malé kocky.

Odporúčame vyskúšať: Polievka z maslovej tekvice

Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

Zdroj: Janka Pačeková

4. Paradajky, ktoré sme si takto pripravili pridáme do hrnca, zakryjeme pokrievkou a necháme, aby pustili šťavu a zmäkli. Pokiaľ nemáte prístup k čerstvým a kvalitným paradajkám, čo bude asi v tomto zimnom období trochu náročnejšie, použite lúpané a krájané paradajky z konzervy. Vyberajte kvalitný produkt s dobrým zložením bez prebytočných surovín v zložení.


5. Medzičasom si pripravte cestoviny.

Odporúčame vyskúšať: Zdravé Recepty - Šampiónové rizoto s pórom

Zdravé recepty: Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

Zdroj: Janka Pačeková

6. Čerstvú bazalku si nasekajte na menšie kúsky a keď máte paradajky zmäknuté, pridajte bazalku, premiešajte, podľa chuti dosoľte a pridajte čierne mleté korenie podľa chuti.


7. Nakoniec už len premiešajte s uvarenými cestovinami. Nech vám chutí!

Odporúčame vyskúšať: Zdravá maškrta - Čokoládový cous-cous koláč

Prajeme dobrú chuť laugh

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

Zdroj: Janka Pačeková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Dominika Šutvajová 20.01.15 11:52

karma
-1.00

vyskúšam,táto omáčka patrí medzi moje obľúbené

  • 0
Odpovedať

Veronika Kupcová 20.01.15 17:55

VK
karma
105.00

musím vyskúšať ...už pri čítaní receptu sa mi zbiehali slinky

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 19.02.15 16:03

JK
karma
100.00

robievam a špagety sú skvelé treba skúsiť

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 14.05.19 08:22

ZB
karma
-1.00

mňam, určite vyskúšam :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní