Vlasová mezoterapia - aké má účinky a pre koho je určená?

Vlasová mezoterapia - aké má účinky a pre koho je určená?
  • 11.03.2023
  • Lenka Biba Slovak

Vlasová mezoterapia pozostáva z biostimulácie a liečby, ktorá biologicky aktivuje vlasové bunky pomocou malých injekcií. Tie sú úplne bezbolestné. Vlasová mezoterapia zvráti zmršťovanie folikulov a zároveň aj podporuje hrúbku a rast vlasov.

Zmesi vlasovej mezoterapie zvyčajne obsahujú 51 aktívnych zložiek, vrátane bio peptidov, vitamínových komplexov, minerálnych solí, koenzýmov, kyseliny hyalurónovej, ktorá je dôležitá pre hrúbku vlasových vlákien, aminokyselín, rastových faktorov a antioxidantov.

To všetko je nevyhnutné pre vyváženie a výživu pokožky hlavy.

Vlasová mezoterapia

Všetky tieto výrazy môžu spočiatku vydesiť či prekvapiť, no nie je sa čoho obávať. Zlúčeniny používané pri vlasovej mezoterapii vyživujú pokožku hlavy a podporujú hrúbku a rast vlasov, čím pomáhajú predchádzať vypadávaniu vlasov.

Tento druh mezoterapie dokonca aj regeneruje pokožku hlavy, vlasové folikuly a stimuluje rast vlasov, takže je to veľmi užitočná možnosť s nulovým rizikom pre pacientov.

Odporúčame: Ako si vybrať sérum a správne ho používať?

Vypadávanie vlasov

Vlasová mezoterapia skutočne nie je indikovaná len pri vypadávaní vlasov alebo alopécii a plešatosti. Toto ošetrenie je určené pre každého, kto chce vlasy s väčšou vitalitou, objemom, leskom, odolnosťou a kvalitou.

Mezoterapia vlasov

Jednou z najobľúbenejších možností liečby rôznych problémov s vlasmi a pokožkou hlavy je práve táto metóda – mezoterapia vlasov. Je založená na princípe, že správne živiny dokážu stimulovať rast vlasov a zdravie, čím spomalia proces plešatosti.

Na rozdiel od špeciálnych šampónov a kondicionérov, ktoré sú určené na lokálne ošetrenie zdravia vlasov, mezoterapia funguje tak, že sa výživné látky aplikujú priamo do korienkov vlasov pomocou injekcií.

Tieto injekcie obsahujú osvedčený roztok vitamínov a kyseliny hyalurónovej, ktoré poskytujú mnohonásobné výhody predovšetkým pre vlasy, ktoré padajú vo zvýšenej miere.

Vlasová mezoterapia je bezbolestný proces

Pred mezoterapeutickou procedúrou sa na postihnutú oblasť použije lokálne znecitlivujúce anestetikum, aby ste sa uistili, že všetko prebehne jednoducho a pohodlne.

Nakoľko mikroihly prenikajú kožou len do strednej vrstvy, známej aj ako mezoderm, proces nezanecháva u človeka trvalú bolesť počas zotavovania.

Spomaľovanie vypadávania vlasov

Mezoterapia je určená na spomalenie procesu vypadávania vlasov týmito spôsobmi:

  • Živiny v injekciách sú špeciálne vybrané kvôli ich omladzujúcim vlastnostiam.
  • Mezoterapia stimuluje zvýšený krvný obeh vo vlasovej pokožke, znižuje zápal a dodáva vlasovým folikulom základy výživných bielkovín, vitamínov a minerálov, ktoré podporujú rast vlasov.

Vlasová mezoterapia zabraňuje alopécii

Jednou z najčastejších príčin alopécie a plešatosti mužského typu je nadbytok dihydrotestosterónu (DHT). Nadprodukcia DHT skracuje životné cykly vlasov, čo môže viesť k predčasnému plešateniu, najmä nad kútmi a vrcholom pokožky hlavy.

Živiny používané v mezoterapii vlasov neutralizujú prebytok DHT, čím umožňujú vlasovým korienkom obnoviť ich normálny životný cyklus pre zdravý a predĺžený rast vlasov.

Neprehliadnite: Starostlivosť o vlasy: Nepodceňujte ju v žiadnom kroku a nechajte vaše vlasy zažiariť!

Vlasová mezoterapia znižuje tvorbu lupín

Doplnkovým benefitom pre proces vlasovej mezoterapie je samotné omladenie vlasovej pokožky. Mezoterapia sa už desaťročia používa ako kozmetický proces, ktorý pomáha redukovať vrásky, bojuje proti ekzémom a dodáva pokožke „žiariaci“ vzhľad.

V pokožke hlavy používané ihly vytvárajú mikroperforácie v mezoderme, ktoré stimulujú produkciu kolagénu a elastínu, ktoré sú kľúčovými zložkami zdravej pokožky. Injekcie zároveň podporujú zvýšený prietok krvi, čo prispieva ako k výžive, tak aj k silným a zdravým vlasovým folikulom.

Mezoterapia to všetko robí bez poškodenia existujúceho kolagénu, pretože len zvyšuje prítomnosť tejto prospešnej chemikálie vo vašej pokožke hlavy.

A celkový efekt? Zdravá, hydratovaná pokožka, ktorá je menej náchylná na tvorbu nepríjemných lupín.

Rýchle zotavenie a rýchle účinky

Hoci celkový proces mezoterapie môže prebiehať v priebehu niekoľkých týždňov alebo mesiacov, zotavenie z každého sedenia je rýchle a takmer bezbolestné.

Niektorí pacienti môžu pociťovať bolestivosť pokožky hlavy alebo minimálne modriny z mikroinjekcií, tieto vedľajšie účinky sa zvyčajne vyliečia už do týždňa od zákroku.

Navyše, na rozdiel od procesu transplantácie vlasov, účinok mezoterapie je viditeľný rýchlo, často v priebehu dní až týždňov.

Odporúčame aj: Živiny, minerály a vitamíny na vlasy – ktorých 10 kľúčových látok potrebuje vaša hriva?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní