Kde kúpiť lacné svadobné šaty: Existujú výpredaje šiat?

Kde kúpiť lacné svadobné šaty: Existujú výpredaje šiat?

Každá nevesta má vysnívané svadobné šaty, ktoré by si chcela obliecť počas svojho svadobného dňa a v ktorých by svojmu vyvolenému chcela povedať svoje „ÁNO“. V nádeji, že ich skutočne nájde, obeháva všetky svadobné salóny v meste, no má to jeden háčik – CENA. Cena svadobných šiat sa v dnešnej dobe dokáže vyšplhať na stovky eur, ba dokonca niektoré salóny ponúkajú aj luxusnejšie svadobné šaty, pri ktorých môžeme hovoriť aj o tisíckach eur. Svadobné šaty pre nevestu tak môžu značne nabúrať celý rozpočet na svadbu. Nehovoriac o tom, keď sa aj váš partner rozhodne dať si ušiť svadobný oblek na mieru. Aj tu sa cena dokáže vyšplhať nad tisíc eur.

Čo v takom prípade? Uskromniť sa s požičaním svadobných šiat, ktoré je podstatne lacnejšie a dúfať, že nevesta, ktorá bude mať zvolené svadobné šaty na svojej svadbe pred vami, ich nezničí alebo sú aj iné možnosti? Rozhodne sú aj iné možnosti a rovnako existujú aj skvelé spôsoby, ako na svadobných šatách ušetriť. Kde teda kúpiť lacné svadobné šaty?

výpredaj svadobných šiat

Zdroj: Shutterstock®

1. Svadobné bazáre

Do hľadania a výberu vysnívaných svadobných šiat sa pustite skôr. Ak chcete skutočne ušetriť, nemali by ste si to nechávať na poslednú chvíľu. Vyčleňte si aspoň jeden víkend a prelustrujte všetky dostupné bazáre. Mnohé nevesty svoje svadobné šaty posúvajú ďalej za dostupnejšie ceny. Aj keď nejde o úplne nové svadobné šaty, výhodou zväčša je, že ich pred vami mala len jedna nevesta a teda nebudú ešte také opotrebované ako svadobné šaty, ktoré sa požičiavajú v salónoch.

Ďalšou výhodou je, že ich po svadbe budete môcť posunúť ďalej. Dôležité je, aby ste si na jeden deň dohodli viacero inzerentiek a obehali ich. Nech vidíte ich ponuku naživo a nech sa uistíte, že aj naživo sa vám vybrané svadobné šaty páčia (nielen na fotke). Samozrejme, dohodnite sa aj na možnosti skúšania šiat. Nechcete si predsa kúpiť šaty len na základe uvedených mierov od inzerentky – nemuseli by padnúť vašej postave.

2. Svadobné veľtrhy

Po dlhých mesiacoch sprevádzaných pandémiou koronavírusu (COVID-19) sa začínajú opäť postupne usporadúvať svadobné veľtrhy, na ktorých sa prezentujú svadobní dodávatelia. Na veľtrhoch si môžete vybrať dodávateľa zákuskov, fotografa, rezervovať požičanie veterána, vybrať vizážistku i kaderníčku, svadobné obrúčky, no zo všetkého najviac aj svadobné šaty či oblek pre ženícha. Na týchto výstavách totižto nechýbajú svadobné salóny, ktoré zväčša prezentujú nové modely svadobných šiat. Práve na takýchto výstavách si zväčša viete dohodnúť lepšiu cenu na kúpu či požičanie šiat. Častokrát tak môžete ušetriť nemalé peniaze.

3. Svadobné výpredaje

Mysleli ste, že nič podobné ako výpredaje svadobných šiat neexistuje? Tak v tom prípade ste na omyle. Mnohé svadobné salóny šaty vypredávajú. Ak sú opotrebované, ale dajú sa ešte zachrániť a aspoň jednu svadbu vydržia, tak ich svadobné salóny posúvajú ďalej za zlomok ceny. Môžete tak ušetriť a svadobné šaty ešte zachrániť a dať im ďalšiu šancu. Výpredaje robia aj v prípade, že im do salónov prídu nové kolekcie a tých starých sa potrebujú zbaviť.  

Odporúčame: Trendy svadobné šaty, z ktorých nevesty šalejú: Oslovia aj teba?

svadobné šaty na mieru

Zdroj: Shutterstock®

4. Svadobné šaty na mieru

Ak ste šikovné a aspoň trochu ovládate šijací stroj, tak sa pustite do šitia vlastných svadobných šiat. Alebo si nájdite šikovnú krajčírku vo svojom okolí, ktorá vám ušije svadobné šaty na mieru. Aj v tomto prípade sa dá ušetriť. Závisí len od toho, aký materiál si na šaty vyberiete a či ich chcete aj nejako ozdobovať alebo ste skôr za minimalizmus. Pamätajte, že čím viac budete vymýšľať a kombinovať, tým sa cena šiat vyšplhá vyššie.

5. Nakupujte cez internet

Dnes už na internete môžete kúpiť čokoľvek. A dokonca aj lacné svadobné šaty. Mnohé e-shopy s oblečením majú totižto vo svojej ponuke svadobné šaty pre nevestu, ktoré dokážu osloviť. Stačí len do vyhľadávača zadať správne kľúčové slová a hneď vám vybehne XY stránok s ponukou šiat.

Výhodou je, že zakúpený tovar môžete do 14 dní od kúpy vrátiť, a to bez udania dôvodu. Takže, ak vám svadobné šaty nesadnú, tak ich môžete pokojne vrátiť a daný e-shop vám vráti peniaze. Na druhej strane nevýhodou je, že si svadobné šaty nemôžete vopred obzrieť. V podstate kupujete mačku vo vreci, nakoľko sa farba šiat môže v skutočnosti líšiť než je farba vyobrazená na internete. Môžete natrafiť na podvodné stránky a kúpiť si tak lacnú čínsku napodobeninu, ktorá bude veľkým sklamaním. Je teda len na vás, či to risknete a nejaké šaty si objednáte aspoň na skúšku.

Zaujme ťa aj: TOP farby svadobnej výzdoby pre rok 2022: Ktorú si vyberieš?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobné šaty

Čo čítajú ostatní