Priania k svadbe - čo do nich napísať a čomu sa radšej vyhnúť?

Priania k svadbe - čo do nich napísať a čomu sa radšej vyhnúť?
  • 03.04.2024
  • Michaela Kožáková

Dokonca aj tí najkreatívnejší z nás môžu byť zaskočení tým, čo napísať na svadobnú kartu, pohľadnicu, najmä keď sa snažíte o dokonalé svadobné priania. Dostali ste krásne svadobné oznámenie od budúceho mladomanželského páru, ktorý plánuje svoj veľký svadobný deň, takže pohľadnica so srdečným odkazom vo vnútri je to najmenej, čo môžete urobiť.

Blahoželanie k svadbe, svadobné prianie k svadbe, vinše k svadbe, básne k svadbe - či už sú to sladké priania na svadobné pohľadnice pre vášho najlepšieho priateľa alebo vtipný svadobný text pre kolegu, náš návod, čo napísať do svadobného oznámenia, vám určite pomôže.

Neprehliadni: Manželstvo podľa numerológie: Bola vaša svadba správnym rozhodnutím alebo životným omylom?

Svadobné prianie

Prianie ku svadbe je osobné alebo formálne vyjadrenie dobrých želaní a blahoželania určené novomanželom. Takéto prianie môže byť súčasťou svadobného príhovoru, napísané na gratulačnej karte (tlačené blahoželanie novomanželom), alebo vyjadrené osobne priamo novomanželom. Cieľom je prejaviť radosť, šťastie a podporu pre pár, ktorý vstupuje do manželstva, a vyjadriť im želania pre ich spoločnú budúcnosť.

Svadobné prianie môže byť formálne alebo neformálne, v závislosti od vzťahu s novomanželmi a kontextu svadobnej hostiny. Je to dôležitá súčasť svadobných tradícií, ktorá odzrkadľuje kultúrne a osobné hodnoty.

Svadobné blahoželania by mali obsahovať:

  • Gratulácie: Vyjadrenie radosti a blahoželania k uzavretiu manželstva.
  • Želania: Priania šťastia, lásky, prosperity, pochopenia a dlhovekosti vo vzťahu.
  • Osobné odkazy alebo citáty: Môžu obsahovať osobné spomienky alebo osobné rady pre spoločný život.
  • Podpora a povzbudenie: Vyjadrenie podpory a pevného presvedčenia v trvalosť a úspech vzťahu.

Pozri aj: Inšpirácie na svadobné dekorácie na svadbu v záhrade

Čo môže obsahovať svadobné prianie?

Blahoželanie k svadbe by malo byť originálne a myslené od srdca. Pri písaní svadobného blahoželania je však potrebné myslieť na zopár vecí. Ktoré sú to?

Ako dobre poznáte pár?

Ak ste s párom celoživotní priatelia, budete chcieť, aby bolo vaše prianie čo najsrdečnejšie. Do blahoželania môžete zahrnúť spomienky alebo citáty, ktoré majú pre vás oboch osobitný význam. Na druhej strane, ak je váš vzťah neformálny, je najlepšie držať sa niečoho priamočiarejšieho.

Aká je ich osobnosť?

To, čo napíšete na kartu alebo svadobnú pohľadnicu, do veľkej miery závisí od osobnosti príjemcu. Vtipná správa je ideálna pre niekoho, kto je za každú srandu. Ak je pár zdržanlivejší, formálne svadobné prianie je určite vhodnejšie.

Sú nábožensky založení?

Ak sú mladomanželia veriaci, duchovný verš alebo sentiment inšpirovaný Bibliou ich určite poteší.

Čo môže obsahovať prianie k svadbe?

  • Citáty o láske a manželstve: hodí sa niečo krátke a vystížne
  • Osobný príbeh: ak máte umeleckú dušu ku gratulácii do obálky vložte i papier s príbehom, kde hlavnými postavami sú mladomanželia
  • Text zamilovaných piesní: romantických piesní je veľa, stačí vybrať pekný úryvok, verš
  • Vtipný text: použiť môžete vtipné hlášky z filmov
  • Tradičné priania

Pri výbere či tvorbe obsahu do svadobného blahoželania je dobré zvážiť, čo by najviac potešilo a bolo vhodné pre konkrétny pár. A či už sa rozhodnete pre dojímavý citát, osobný príbeh, verše z piesne, alebo vtipný text, dôležité je, aby to bolo od srdca.

Odporúčame: Svadobný web: Aké sú jeho výhody a ako si ho vytvoriť?

Blahoželanie k svadbe - čomu sa vyhnúť?

Iba vlastné meno

Napriek tomu, že máte problémy vymyslieť svadobné blahoželanie s dojemným citátom, nikdy by ste na svadobnú kartu nemali napísať iba svoje meno bez personalizovanej správy. Takéto blahoželanie k svadbe sa javí ako lenivé, nevkusné a takýmto spôsobom ukážete, že vás vlastne ani veľmi nezaujíma, že sa vaš kamarát či sesternica oženil či vydala. Ak naozaj neviete napísať úprimný odkaz, zostaňte pri niečom klasickom a tradičnom, ako napríklad „Všetko najlepšie k vášmu svadobnému dňu“.

Jednostranné správy

Poznáte nevestu, ale nie ženícha, alebo naopak? Snažte sa vyhnúť jednostrannému odkazu na svadobnom blahoželaní. Vždy adresujte odkaz obom ľuďom, aby ste prejavili svoju maximálnu podporu.

Želanie pre budúcu rodinu

Možno skáčete nedočkavosťou, kedy si nevesta a ženích založia rodinu, ale tento sentiment je najlepšie zo svadobného blahoželania vynechať. Komentovanie budúcich plánov môže byť vnímané ako dotieravé a nemiestne, najmä ak sa pár so založením rodiny neponáhľa.

Nevhodné poznámky

Možno sa nevesta na rozlúčke so slobodou trochu pripila, alebo možno máte na ženícha trápne spomienky. Búrlivé príbehy majú svoj čas a miesto, no svadobná karta, pohľadnica medzi ne nepatrí. Koniec koncov, nikdy neviete, kto môže čítať vaše odkazy, a určite nechcete vyvolať neopodstatnené rozpaky.

Ospravedlnenia

Ak vám niečo bráni zúčastniť sa svadby, je v poriadku poslať pohľadnicu s gratuláciou páru k sobášu. Nemali by ste však opísať dôvod svojej neúčasti, pretože výhovorky kladú dôraz na vás a nie na pár. Jednoducho vyjadrite svoje ospravedlnenie, že ste tam v taký výnimočný deň nemôžete byť alebo ste neboli iným spôsobom.

Sklamanie z nepozvania na svadbu

Nie ste pozvaní na svadbu? Akékoľvek sklamanie, ktoré cítite, si nechajte pre seba. Niektoré páry uprednostňujú menšie obrady a pravdepodobne nebudú mať miesto na zozname hostí, aby vyhoveli všetkým. Ak sa rozhodnete poslať svadobné prianie, napíšte krátky a milý odkaz.

Zaujme Ťa: Svadobná časová kapsula, netradičný svadobný rituál na Slovensku

Je vhodné posielať svadobné sms?

Svadobná SMS, svadobné SMS blahoželania - je vhodné takýmto spôsobom zablahoželať novomanželom? Nie je to práve reprezentatívna záležitosť. Medzi bežnými správami sa svadobné SMS blahoželanie ničím nevyníma a stráca tak punc určitej svadobnej honosnosti či okázalosti. Svadobné blahoželania sa zvyknú posielať poštou. 

Ako napísať svadobné SMS? V tomto prípade stručnosť je na mieste. V pár vetách vyjadrite svoju radosť a zaželajte mladomanželom veľa lásky a porozumenia.

Aké svadobné SMS posielať? Aký vinš či text pre svadobnú SMS voliť? Ak máte v sebe len malý kúsok tvorivosti, pošlite svoj osobný vinš. Nič neodpisujte od druhých. Radšej nech je vaša svadobná SMS „nekvalitná" po literárnej stránke. Ak bude z textu cítiť, že ste to písali osobne, je to lepšie, ako keď napíšete rovnaký vinš, aký na internete našli aj ďalší desiati známi.

Svadobná SMS môže byť poňatá ako humor, sarkazmus, môže ísť o tradičné prianie alebo dojímavý text. Myslite na to, že svadobná SMS je prianím všetkého dobrého. Nesnažte sa byť preto veľmi vtipní alebo dvojzmyselní, aby to nedopadlo úplne inak, ako ste chceli. Mladomanželia by mohli takéto nevhodné svadobné SMS správy považovať za nepríjemné.

Formálne svadobné priania

  • Nech je vaša láska každým ďalším rokom silnejšia.
  • Ďakujeme, že ste nám umožnili zdieľať váš výnimočný deň. Prajeme vám všetko šťastie na svete.
  • Váš svadobný deň príde a odíde, ale nech vaša láska navždy rastie.
  • Nech je dnešok začiatkom dlhého, šťastného spoločného života.
  • Láska najväčší je dar, buďte navždy šťastný pár!
  • Prajem Vám, nech ste jeden pre druhého tým najkrajším svadobným darčekom.
  • Nech je vaše manželstvo naplnené všetkými správnymi ingredienciami: kopou lásky, štipkou humoru, nádychom romantiky a lyžičkou porozumenia. Nech vaša radosť trvá navždy. Gratulujem!
  • Gratulujeme k vášmu svadobnému dňu a prajeme šťastný spoločný život.

Vtipné svadobné priania

  • Mužovi tri platy, žene kočiar zlatý. Svokre dobrého zaťa, aby rozmnožil rodinu ako topánky Baťa.
  • Kto sa žení musí vedieť, že pri žene musí sedieť. Žehliť prádlo, plienky prať, peniaze žene dať.
  • Teraz už obaja máte, čo ste chceli, vediete sa k oltáru. Na to, že ste naleteli, prídete až v starobe. Neveste nech sa splnia všetky túžby a ženíchovi pri kolíske tiché nočné služby.
  • Čo si hľadal, to si našiel, stal sa z teba chudák manžel. Teraz budeš píjať vodu a spomínať na slobodu. Nechodievaj viac do šenku, ale miluj svoju žienku.
  • Je neuveriteľné, čo sú dvaja ľudia schopní urobiť pre nový kávovar. Veľa šťastia v manželstve!

Neprehliadni: Kedy fotiť svadobné portréty - počas svadobného dňa, či v iný deň?

Citáty o manželstve a láske

  • „Keď si uvedomíte, že chcete s niekým stráviť zvyšok svojho života, chcete, aby zvyšok svojho života začal čo najskôr." - Keď Harry stretol Sally.
  • „Nevezmete si niekoho, s kým môžete žiť, vezmete si osobu, bez ktorej nemôžete žiť." - P.S. Ľúbim ťa.
  • „Láska je jediným kľúčom, ktorý dokáže otvoriť všetky dvere.“ – Otto Betz.
  • „Ak sa dožiješ stovky, chcem sa dožiť sto mínus jeden deň, takže nikdy nebudem musieť žiť bez teba." -  Medvedík Pú od A.A. Milne.
  • „Milovať a milovaný byť je najväčšie šťastie na svete.“ – J. W. Goethe.
  • „Až keď sme stretli lásku, vieme, čo nám v živote chýbalo.“ – John Ruskin.
  • „Láska je väčšia ako príval slov. O láske sa nediskutuje. Láska je.“ – Antoine de Saint-Exupéry.
  • „Hľadali sme šťastie a našli sme seba.“ – John Lennon.

Svadobné SMS blahoželania

  • Láska, šťastie, spokojnosť sú tri dobré vlastnosti. Nech Vás oboch sprevádzajú vo Vašom manželskom šťastí. Blahoželáme.
  • Na manželskej tvojej púti nech sa volant dobre krúti. Veľa šťastia, málo škody, dobrú jazdu bez nehody.
  • Nech je vaše manželstvo pokojným prístavom splnených túžob a nádejí. Chráňte si svoju lásku navždy. Veľa šťastia!
  • Dnes vykročíte spolu ako manželia. Na spoločnej ceste životom nech Vás spája láska, porozumenie a vzájomná dôvera.
  • Zvoňte zvony zvoňte, hlahoľte radosťou, zaneste môj pozdrav svadobným hosťom. Pozdravte ženícha, poľúbte nevestu, že im prajem veľa šťastia na spoločnú cestu.
  • Želáme vám, nech láska a šťastie napĺňa vaše životy, nech sa vám nikdy nezunuje vaša vzájomná blízkosť, aby ste stále cítili potrebu mať jeden druhého po svojom boku, aby ste večer v náručí zaspávali a ráno sa tak isto zobúdzali.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní