Čo ak bude pršať? Pri plánovaní záhradnej svadby s dažďom radšej rovno počítajte

Čo ak bude pršať? Pri plánovaní záhradnej svadby s dažďom radšej rovno počítajte

Vonkajšia svadba je skvelý nápad - avšak len do chvíle, než predpoveď ukáže prietrž mračien práve v čase obradu alebo následnej hostiny. Počasie bohužiaľ neovplyvníme, a preto treba s „daždivým“ variantom počítať už pri samotnom plánovaní. Vždy by ste mali mať k dispozícii prístrešky, dostatok dáždnikov a tiež dobre informovaných hostí.

Stany vás ochránia pred dažďom aj ostrým letným slnkom

Nenechávajte nič na náhodu a s možnými prehánkami aj výdatnejším dažďom počítajte dlho dopredu. V opačnom prípade vás pred svadbou čaká pár krušných dní plných kontrol predpovedí počasia. A ako by taká „dažďová príprava“ mala vyzerať? V zásade vždy najviac záleží na konkrétnom priestore a jeho možnostiach. Niekde už sú pergoly, záhradné domčeky a párty stany k dispozícii, inde si ich musíte zaistiť po vlastnej osi.

Na trhu nájdete množstvo firiem, ktoré sa zaoberajú požičiavaním stanov a prístreškov všetkých možných tvarov a rozmerov. Veľkou výhodou je, že špecializované firmy samozrejme zaistia stavbu aj následné upratovanie stanu, takže si s touto úlohou nemusíte lámať hlavu. Niekedy je súčasťou „balíčka“ aj svetelná alebo iná výzdoba, rozmiestnenie nábytku a podobne, čo je ďalší príjemný benefit, ktorý uľahčí prácu.

Okrem klasických veľkých stanov, ktoré dokážu pojať desiatky ľudí, sú veľmi populárne aj jurty alebo menšie prístrešky, v ktorých je možné vytvoriť relaxačnú zónu, detský kútik, tanečný parket alebo tematický priestor pre skupinky hostí. Stany navyše oceníte aj v prípade, že vám počasie naopak priať bude. Stačí odopnúť bočné steny a máte prístrešok, ktorý hostí ochráni pred slnečnými lúčmi.

Pozri aj:  Výber svadobného dátumu v roku 2024 - poznáme najšťastnejšie a najnešťastnejšie dátumy na sobáš

stan na svadbu

Zdroj: FAVI

Nezabudnite na dáždniky

Ochranu pred dažďom počas hostiny a popoludňajšieho programu máte vyriešenú, nezabúdajte ale na obrad. Vonkajšie obrady sa často odohrávajú na voľnejších priestranstvách, prípadne pod prístreškom, ktorý však nepojme všetkých hostí. Na to by ste mali myslieť, pretože hostia by niekoľko dlhých minút na priamom daždi príliš neocenili. Najjednoduchším riešením je poslať im včas správu, aby si so sebou pribalili dáždniky. Pokiaľ ale túžite po atraktívnejšom riešení, ktoré bude vyzerať dobre aj na fotkách a videách, budete sa o túto úlohu musieť postarať sami. Aj v tomto prípade fungujú firmy, najčastejšie sa jedná o požičovne svadobných dekorácií a vybavenia, ktoré vám väčší počet rovnako farebných dáždnikov poskytnú.

Pre oddávajúceho ale predsa len radšej zaistite plnohodnotný prístrešok. Svadobný protokol totiž nesmie zmoknúť. Stačiť bude napríklad jednoduchý biely nožnicový párty stan, ktorý môžete podľa chuti ozdobiť kvetinami, látkami (napríklad tylom alebo organzou), svetielkami a ďalšími dekoráciami. Na Pintereste aj kdekoľvek inde nájdete veľké množstvo inšpirácie. Aj menší stan si, samozrejme, môžete požičať. Ak ale máte vlastnú záhradu, z času na čas tam pozývate väčšie skupiny priateľov, a taký stan by sa vám teda mohol hodiť aj doma, potom stojí za zváženie jeho kúpy.

Odporúčame: Perly v svadobnom účese: Vsaďte aj vy na tento romantický doplnok

dáždniky na svadbu

Zdroj: FAVI

Dajte hosťom jasné inštrukcie

Áno, každý asi vie, že by mal svoje oblečenie prispôsobiť predpovedi počasia, nie každý ale vie, ako vaše svadobné miesto vyzerá. Preto svojim hosťom dajte s dostatočným predstihom vedieť, na čo by sa mali pripraviť. Pokiaľ sa svadba odohráva na zatrávnenej ploche, je pri veľkom a dlhotrvajúcom daždi treba počítať s horším povrchom. Ihličkové podpätky alebo dlhé svetlé šaty (nevesta sa im samozrejme nevyhne) tak nemusia byť práve najlepšou voľbou. Čo hosťom nedáte sami vedieť, na to sa vás aj tak pravdepodobne opýtajú, takže jasnými, dobre spísanými inštrukciami ušetríte veľa času.

Záverom už nezostáva nič iné než popriať, aby ste si ani nejakým tým mráčikom alebo prehánkou nenechali pokaziť náladu. Aj svadba v prietrži mračien môže byť skvelá, ak okolo seba máte svojich najbližších a užijete si spoločne strávený čas skutočne naplno. Navyše svadobné fotografie zhotovené v daždi môžu byť originálnou a krásnou spomienkou, ktorú len tak niekto nemá.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní