TOP farby pre svadobnú sezónu 2024: TIETO sú horúcim trendom!

TOP farby pre svadobnú sezónu 2024: TIETO sú horúcim trendom!
  • 08.01.2024
  • Michaela Kožáková

Ak ste sa nedávno zasnúbili alebo ak plánujete svadbu tento rok, jedna z prvých vecí, na ktorú sa musíte pri plánovaní svadby zamerať, je výber farebnej palety a estetiky dekorácie. Farebná paleta totiž ovplyvňuje takmer každý aspekt vášho svadobného dňa, od prestierania a kvetinovej výzdoby až po tortu, výzdobu a ďalšie detaily.

Každá svadobná sezóna so sebou prináša nové trendy a inšpirácie. Roku 2024 vládnu výrazné farby a ich rozmanitosť, sýtosť a zmes. Môžeme sa teda tešiť na oveľa výraznejšie farebné kombinácie. Tlmené farby, pastelová ružová, viva magenta, kombinácia gaštanovej a béžovej - niektoré farby a farebné relácie zostávajú vo svadobných výzdobách, dekoráciach či doplnkoch rok čo rok, ale ak túžite po modernej, elegantnej a zároveň sofistikovanej svadbe, vyberte si z horúcich odtieňov. 

Aké farby sú top pre svadobnú sezónu 2024? Ktorá odvážna farba je výbornou voľbou pre tohtoročné svadby?

Neprehliadni: Veľký svadobný manuál: Ako ušetriť na svadobnej hostine?

Top svadobné farby

Svadobné trendy roku 2024 sú o experimentovaní s farbami, začlenení klasických minimalistických štýlov a používaní prvkov inšpirovaných prírodou. Ako moderná nevesta sa nemusíte cítiť pod tlakom preto, že by ste mali nasledovať staromódne tradície alebo si vyberať medzi typickými svadobnými farbami a štýlmi. Premýšľajte o svadobných nápadoch z vašich obľúbených farieb, vašej osobnej estetiky, vášho domova a spôsoboch, ako sa chcete vyjadriť.

Buďte odvážne a vsaďte na trendy farby, ktoré definujú tohtoročnú svadobnú sezónu. Nechajte sa inšpirovať a spravte zo svojej svadby nezabudnuteľnú udalosť.

1. Farba roka - červená

Pravdepodobne ste to nečakali, ale červená farba je top farbou pre svadobnú sezónu 2024. Ohnivá červená je veľmi populárnou voľbou pre svadobné farebné palety v mnohých kultúrach – napríklad na čínskych svadbách červená symbolizuje plodnosť, šťastie a verí sa, že odháňa negatívnu energiu. Táto odvážna farba je tiež synonymom vášne, lásky a romantiky, vďaka čomu je prirodzenou voľbou pre svadby každého druhu.

Ako na začlenenie farby roka do svojho svadobného dňa? Zvoľte si nápadnú svadobnú manikúru v odtieňoch červenej, dodajte svojmu vzhľadu príťažlivosť pomocou pútavej svadobnej kytice zloženej z neprehliadnuteľných červených kvetov a tie odvážnejšie nevesty môžu staviť na nevšedné červené svadobné šaty. Červená je jednoducho klasickou farbou, ktorá vyzerá dobre po celý rok, či už plánujete letnú alebo zimnú svadbu.

Orgovánová

Zdroj: PINTEREST/bridalmusings.com

2. Orgovánová farba

Vzdušné, chladné tóny a tak trochu studené farby ako orgován či levanduľa prinášajú závan čerstvého vzduchu pre rok 2024. Tieto jemné odtiene prirodzene splývajú s ostatnými pastelovými farbami, ktoré sa dokonale hodia pre jarné a letné svadobné palety, ale skvele vyniknú aj ako farby na jeseň či farby na zimu. Vďaka nim môžete pridať hĺbku a kontrast vašej svadobnej výzdobe v kombinácií s tmavomodrými, smaragdovými alebo čiernymi akcentovými farbami. Napriek tomu, že top farby pre rok 2024 predstavujú výrazné palety, pôsobia tieto jemnejšie varianty extra romanticky a sladko.

Pozri aj: Výber svadobného dátumu v roku 2024 - poznáme najšťastnejšie a najnešťastnejšie dátumy na sobáš

Oranžová

Zdroj: PINTEREST/theknot.com

3. Žltá a oranžová farba

Teplá žltá a pomarančová sú veselou a príjemnou kombináciou pre svadby roku 2024. Aj keď sa na prvý pohľad zdajú byť ako veľmi intenzívne farby, tieto dva odtiene v skutočnosti ponúkajú veľa rozmanitosti. Jemná maslovo žltá a koralovo oranžová sú krásnou kombináciou pre jarné svadby. Na druhom konci spektra odtiene ako sýto horčicovožltá, citrónová a terakotová si v tomto roku vydobili svoje miesto ako top jesenné svadobné farby. Zase odtieň apricot crush vynikne popri pastelových alebo neutrálnych farbách. Tento tón oranžovej je osviežujúci, energizujúci a obnovujúci, ktorý prináša pocit pohody.

Ak nechcete, nemusíte sa do týchto farieb pustiť naplno. Stavte na dotyky žltej a oranžovej farby na vašich stoloch pomocou kužeľových sviečok, jemných obrusov, zlatého príboru alebo farebného skla. Oranžová farba rozžiari vašu svadobnú kyticu, zatiaľ čo žltá vynikne na svadobnej torte.

Modrá

Zdroj: PINTEREST/theknot.com

4. Kobaltová modrá farba

Modrá farba, ako je denim, kobalt a kráľovská modrá, sú na zozname trendových svadobných farieb pre rok 2024. Modrá je vždy top svadobná farba, ale tento vzor má tendenciu prechádzať z roka na rok medzi veľmi svetlou a tmavou modrou. V roku 2024 sa pozornosť presunie na silné a nasýtené modré stredného spektra. Spárujte tento vodný odtieň so sviežou bielou a čiernou pre modernú trojfarebnú paletu.

Zaujme Ťa: Perly ako horúci trend pre rok 2024 - TAKTO ich môžete zahrnúť do svojho svadobného dňa

Zemité odtiene

Zdroj: PINTEREST/theknot.com

5. Jemné zemité odtiene pre svadobnú sezónu 2024

Len málo farieb dokáže priniesť príjemnú atmosféru, eleganciu a pokoj tak ako zemité odtiene. Svadobné farby v roku 2024 ako terakotová, ťavia, béžová či okrová budú jedny z najpopulárnejších. Ich výhodou je, že ich môžete navzájom kombinovať a vyhrať sa s nimi vo svadobnej výzdobe sály, stolov či kostola. Výborne sa hodia i do svadobných kytíc, kvetinových aranžmánov, závesných kvetinových dekorácií či iných detailov. So zemitými farbami nádherne vyniknú odtiene šampanského, sivej, levanduľovej a moka. Ak plánujete svadbu na jeseň, určite stavte na jemné zemité odtiene.

FOTOGALÉRIA: Top farby roka pre svadobnú sezónu 2024

Červená

Zdroj: PINTEREST/ashandoak.co

Orgovánová

Zdroj: PINTEREST/stylemepretty.com

Oranžová

Zdroj: PINTEREST/theforgebristol.com

Zemité odtiene

Zdroj: PINTEREST/my.mtr.cool

Modrá

Zdroj: PINTEREST/rockmywedding.co.uk

Červená

Zdroj: PINTEREST/boards.weddingbee.com

Žltá

Zdroj: PINTEREST/michelewithonel.com

Červená

Zdroj: PINTEREST/theknot.com

Modrá

Zdroj: PINTEREST/marlaynaphotography.com

Ťavia

Zdroj: PINTEREST/cultivatedbyfaith.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

červená svadba
modrá svadba
oranžová svadba
Svadba
svadobná výzdoba
svadobný deň

Čo čítajú ostatní