Ako depilovať bez bolesti: 5 tipov na bezbolestnú depiláciu v oblasti bikín

Ako depilovať bez bolesti: 5 tipov na bezbolestnú depiláciu v oblasti bikín
  • 27.03.2024
  • Lenka Biba Slovak

Epilácia pokožky je proces odstraňovania nežiaducich chĺpkov z tela pomocou rôznych metód. Existujú rôzne spôsoby epilácie vrátane depilácie, voskovania, pulznej svetelnej terapie a depilácie laserom.

Depilácia je najjednoduchšia metóda odstraňovania chĺpkov, pri ktorej sa používa krém alebo gél, ktorý chemicky rozpúšťa chĺpky. Voskovanie je ďalšia populárna metóda, pri ktorej sa horúci vosk nanáša na pokožku a potom rýchlo odstráni, spolu s chĺpkami.

Rôzne spôsoby depilácie

Pulzná svetelná terapia a depilácia laserom sú moderné techniky, ktoré používajú svetelné lúče na zničenie chĺpkov v pokožke.

Tieto metódy sú efektívnejšie a dlhodobejšie ako depilácia a voskovanie, ale vyžadujú viac sedení a sú o niečo drahšie.

  • Pri epilácii pokožky je dôležité dodržiavať správnu hygienu a starostlivosť o pokožku, aby sa minimalizovali podráždenia a škvrny.
  • Celkovo je epilácia pokožky skvelý spôsob, ako dlhodobo odstrániť nežiaduce chĺpky a dosiahnuť hladkú a jemnú pokožku.

Depilácia (nielen) v oblasti bikín

Epilácia je metóda odstraňovania nežiaducich chĺpkov, ktorá sa dá aplikovať na rôzne časti tela vrátane oblasti bikín.

Existuje niekoľko spôsobov, ako sa zbaviť chĺpkov v tejto intímnej oblasti, vrátane epilátora, voskovania, krému na odstránenie chĺpkov a laserovej epilácie.

  • Epilátor je zariadenie, ktoré odstraňuje chĺpky z koreňa. Tento spôsob epilácie je účinný, ale môže byť bolestivý, najmä pri prvom použití.
  • Voskovanie je tradičnou metódou odstraňovania chĺpkov, pri ktorej sa horúci vosk nanáša na kožu a potom sa odtrhne spolu s chĺpkami. Tento spôsob je efektívny, ale môže byť veľmi bolestivý.
  • Krém na odstránenie chĺpkov je ďalšou možnosťou, pri ktorej sa nanáša špeciálny krém na kožu, ktorý rozpúšťa chĺpky. Tento spôsob je bezbolestný, ale jeho účinnosť môže byť obmedzená a krém môže spôsobiť podráždenie pokožky.
  • Laserová epilácia je jednou z najúčinnejších metód odstraňovania chĺpkov, ktorá sa dá aplikovať aj v oblasti bikín. Pri tomto postupe je laserové svetlo zamerané na chĺpky, čím sa zničia ich korene a bránia im v raste. Tento spôsob je trvalý a efektívny, ale vyžaduje niekoľko sedení a môže byť pomerne drahý.

Je dôležité mať na pamäti, že epilácia v oblasti bikín môže byť bolestivá a môže spôsobiť podráždenie pokožky. Je dôležité starostlivo vybrať si metódu odstraňovania chĺpkov, ktorá vyhovuje vašim preferenciám a potrebám. Pred epiláciou je vhodné kožu starostlivo pripraviť.

Neprehliadnite: Prečo ženy podvádzajú? TOTO sú dôvody ženskej nevery v partnerskom vzťahu!

Ako na odstránenie chĺpkov voskom?

Odstránenie chĺpkov voskom je veľmi jednoduché a efektívne.

Tu je postup, ako na to:

  • Zahrejte vosk podľa návodu na obale.
  • Očistite si oblasť, ktorú chcete ošetriť, aby bola suchá a bez oleja.
  • Naneste tenkú vrstvu vosku na pokožku v smere rastu chĺpkov.
  • Položte na vrch vosku papierovú pásku a pevne ju pritlačte.
  • Rýchlym pohybom ťahajte pásku proti smeru rastu chĺpkov.
  • Opakujte postup na všetkých oblastiach, ktoré chcete ošetriť.
  • Po odstránení všetkých chĺpkov si pokožku opláchnite studenou vodou a naneste upokojujúci krém.

Dôležité je dodržiavať správny postup a dodržať hygienu pri odstraňovaní chĺpkov voskom. Môže to byť bolestivé, ale vydržte - výsledok bude stáť za to.

Voskové pásiky

Voskové pásiky sú jeden z najobľúbenejších spôsobov odstraňovania chĺpkov bez bolesti a rýchlo.

Tieto pásiky obsahujú vosk, ktorý je pripevnený na tenkú vrstvu textílie a je ľahko aplikovateľný na pokožku.

  • Pri použití voskových pásikov stačí plochu pokožky s chĺpkami priložiť na pásik, jemne stlačiť a potom rýchlo odtiahnuť v opačnom smere rastu chĺpkov.
  • Voskové pásiky sú efektívne pri odstraňovaní krátkych chĺpkov a ich výsledok vydrží o niečo dlhšie ako pri použití iných metód odstránenia chĺpkov, ako je napríklad holenie.
  • Voskové pásiky sú tiež veľmi praktické na použitie doma a sú k dispozícii v mnohých rôznych veľkostiach a tvaroch, aby vyhovovali rôznym častiam tela.
  • Okrem toho sa dajú voskové pásiky použiť na viacero častí tela vrátane nôh, rúk, podpazušia a oblasti bikín.

Celkovo povedané, voskové pásiky sú skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly a efektívny spôsob odstraňovania chĺpkov bez nutnosti návštevy salónu krásy.

Odporúčame aj: TOP spôsoby, ako použiť levanduľu: Skúsite čaj či domáci voňavý olej?

Používanie epilátora

Epilátor je zariadenie určené na odstránenie chĺpkov zo pokožky tým, že sú chĺpky vytiahnuté z koreňa.

Pri správnom používaní môže epilátor poskytnúť hladkú a dlhotrvajúcu depiláciu.

  • Pred použitím epilátora je dôležité vyčistiť pokožku a mať ju suchú.
  • Epilátor potom postupne pohybujte proti smeru rastu chĺpkov po koži.
  • Niektoré epilátory majú rôzne nastavenia rýchlosti alebo príslušenstvo na rôzne časti tela.

Používanie epilátora môže byť na začiatku bolestivé, pretože chĺpky sú vytiahnuté z koreňa. Avšak časom sa pokožka prispôsobí a nepohodlie sa zmierni. Niektorí ľudia môžu pociťovať podráždenie alebo začervenanie pokožky po epilácii, ale to by malo ustúpiť do niekoľkých hodín.

Je tiež dôležité dodržiavať pravidelnú starostlivosť o pokožku po epilácii, najmä aplikovať hydratačný krém alebo olej na udržanie jemnej pokožky a zabránenie podráždeniu. Celkovo môže byť používanie epilátora účinným spôsobom, ako dosiahnuť hladkú pokožku bez chĺpkov. S pravidelným používaním sa chĺpky stanú jemnejšími a menej viditeľnými.

Krém na odstránenie chĺpkov

Krémy na odstránenie chĺpkov sú ideálnym riešením pre tých, ktorí sa chcú zbaviť nežiaducich chĺpkov bez bolesti a rizika poranenia pokožky.

Tieto krémy obsahujú chemické zložky, ktoré rozpúšťajú chĺpky a umožňujú ich jednoduché odstránenie bez potreby holenia alebo pálenia.

  • Pri výbere krému na odstránenie chĺpkov je dôležité venovať pozornosť jeho zloženiu a prípadným alergickým reakciám.
  • Je tiež dôležité dodržiavať návod na použitie a neaplikovať krém na citlivé oblasti pokožky.
  • Po použití krému na odstránenie chĺpkov je dôležité dôkladne opláchnuť pokožku vodou a aplikovať hydratačný krém na udržanie jej jemnosti a hebkosti.

Dôležité je tiež dbať na pravidelnosť používania krému, pretože len tak dosiahnete dlhodobý efekt bez znovuobjavenia sa nežiaducich chĺpkov. S vhodne zvoleným krémom na odstránenie chĺpkov dosiahnete hladkú a jemnú pokožku bez neustáleho boja s chĺpkami.

Bezbolestná depilácia - rady a tipy, ako na to!

Depilácia bez bolesti, ako aj bezbolestná depilácia bikín je ideálny spôsob, ako sa zbaviť nechcených chĺpkov na tele. Existuje mnoho metód, ktoré môžete použiť na dosiahnutie hladkej pokožky bez bolesti.

Tu sú niektoré rady a tipy, ako na úspešné odstránenie chĺpkov, a aká by mala byť príprava na depiláciu:

  • Pripravte si pokožku pred epiláciou. Je dôležité, aby ste si pokožku dôkladne vyčistili a ošetrili pred epiláciou. To znamená, že by ste mali sprchovať alebo vyčistiť oblasť, ktorú chcete ošetriť, aby ste odstránili nečistoty a póry sa otvorili.
  • Použite kvalitný epilátor alebo vosk na depiláciu. Existuje mnoho typov epilátorov a voskov, ktoré môžete použiť na odstránenie chĺpkov. Vyberte si ten, ktorý je vhodný pre vašu pokožku a zodpovedá vašim preferenciám.
  • Depilácia bikinovej oblasti - epilujte sa počas správneho času. Najlepšie je epilovať sa večer pred spaním, pretože to môže zmierniť podráždenie pokožky a zmierniť bolesť.
  • Použite studený obklad pred epiláciou. Pred epilovaním použite studený obklad na oblasť, ktorú chcete ošetriť. Toto môže znecitliviť nervové zakončenie a znížiť bolesť.
  • Po epilácii použite hydratačný krém. Hydratácia je kľúčová pre zdravú a hladkú pokožku. Po epilácii použite hydratačný krém alebo olej, aby ste zmiernili podráždenie a hydratovali pokožku.

S týmito radami a tipmi môžete dosiahnuť bezbolestnú epiláciu a dosiahnuť hladkú a jemnú pokožku. Nezabudnite dodržiavať správnu starostlivosť o pokožku pred aj po epilácii, aby ste zabránili podráždeniu a začervenaniu pokožky. Bolesť pri depilácii a bolesť po depilácii sa tak stane minulosťou.

Tip pre vás: V takomto vzťahu budete najšťastnejší: Toto je ideálny partner podľa vášho znamenia!

1. Príprava pred depiláciou

Pred epiláciou je dôležité správne pripraviť pokožku, aby bol celý proces čo najmenej bolestivý a účinný.

Tu sú niektoré tipy na správnu starostlivosť pred depiláciou:

  • Dôkladne očistite pokožku: Pred epiláciou je dôležité očistiť pokožku a odstrániť všetky nečistoty a pot. Tak sa zamedzí infekcii pokožky a zlepší sa priľnavosť epilačného prístroja.
  • Exfoliačná rutina: Pred epiláciou odporúčame jemne exfoliovať pokožku, aby sa odstránili odumreté bunky a zabránilo sa zanášaniu pórov. To pomôže zmierniť bolesť a zlepšiť výsledok epilácie.
  • Zvlhčenie pokožky: Pred epiláciou je dôležité dôkladne zvlhčiť pokožku a zhmotniť chĺpky, čo uľahčí ich vytrhávanie a zníži bolesť. Môžete použiť aj teplý obklad na zmiernenie bolesti.
  • Nepoužívajte krém: Pred epiláciou by ste nemali používať žiadny krém alebo olej, aby sa zamedzilo upchatiu pórov a zlepšila sa prírodná príprava na epiláciu.

Týmto spôsobom pripravená pokožka zmierni bolesť epilácie a zlepší konečný výsledok. Dôležité je dodržať tieto kroky a nemusíte sa obávať epilácie aj v prípade vyššej bolestivosti – mohla by ju spôsobiť nevhodná príprava pokožky.

2. Píling pred depiláciou

Telový peeling pred epiláciou je veľmi dôležitý krok, ktorý by nemal chýbať vo vašej rutine prípravy na odstránenie nežiaducich chĺpkov.

Píling pomáha odstrániť odumreté bunky a pokožku vyhladí, čím uľahčuje samotnú epiláciu. Bikinová oblasť je tiež dôležitá.

  • Pri pílingu pred epiláciou si vyberte jemný píling určený pre citlivú pokožku.
  • Naneste si ho na suchú kožu a kruhovými pohybmi masírujte pokožku, najmä miesta, kde budete epilovať.
  • Po pílingu dôkladne opláchnite pokožku teplou vodou a osušte.

Píling pred epiláciou tiež pomáha prevencii vzniku chĺpkov zarastených do pokožky a zlepšuje výsledky epilácie. POZOR - nezabudnite však, že píling  sa nedoporučuje pri poškodenej alebo podráždenej pokožke.

Pamätajte, že pravidelný píling je dôležitý aj po epilácii, aby ste udržali pokožku hladkú a bez zarastených chĺpkov. Takže nezabúdajte zahrnúť píling do svojej prípravy pred epiláciou a užite si hladkú a jemnú pokožku bez nežiaducich chĺpkov.

3. Studená sprcha verzus horúca sprcha

Teplá voda otvorí póry a zmäkčí pokožku a chĺpky, čo uľahčí odstránenie chĺpkov. Ak máte citlivú pokožku, môžete použiť aj špeciálne jemné sprchovacie gély určené pred epiláciou.

Okrem toho odstránenie nečistôt a potu z pokožky pred epiláciou tiež pomôže minimalizovať riziko podráždenia a infekcie. Po sprche dobre vysušte pokožku a nezabudnite naniesť hydratačný krém. Tak sa uistíte, že pokožka je pripravená na epiláciu a zároveň ju dodatočne zjemníte a zvláčnite.

4. Ochladenie ľadom

Ochladenie pokožky pred epiláciou ľadom môže byť veľmi účinný spôsob, ako zmierniť bolesť a znecitliviť pokožku pred samotným zákrokom.

Studený ľad pomáha stiahnuť cievy a znecitliviť nervové zakončenia, čo môže viesť k zníženiu bolesti a nepohodlia počas epilácie.

  • Predovšetkým je potrebné zabaliť ľad do tenkej utierky alebo obrúsku, aby nedošlo k prehriatiu alebo popáleniu pokožky.
  • Okrem toho sa odporúča pokožku dôkladne vyčistiť pred použitím ľadu, aby sa minimalizovalo riziko infekcie.
  • Po použití ľadu je tiež dôležité dôkladne vysušiť pokožku a nechať ju trochu odpočinúť pred samotnou epiláciou.
  • Je dôležité mať na pamäti, že ľad môže dočasne znecitliviť pokožku, preto sa odporúča vyčkať niekoľko minút pred začatím odstraňovania chĺpkov.

Celkovo je použitie ľadu pred epiláciou skvelým spôsobom, ako zmierniť bolesť a nepohodlie spojené s epiláciou. Ak máte citlivú pokožku alebo ste v minulosti zažili bolesť pri epilácii, skúste tento jednoduchý trik a uvidíte, aký rozdiel môže urobiť.

5. Starostlivosť po depilácii

Po depilácii je dôležité dodržiavať určité postupy starostlivosti, aby ste minimalizovali podráždenie a zápal pokožky.

Tu je niekoľko tipov, ako sa postarať o pokožku po depilácii:

  • Po depilácii je dôležité zabezpečiť, aby bola vaša pokožka čistá a suchá.
  • Po depilácii sa vyhnite používaniu agresívnych produktov, ako sú napríklad alkoholické toniká alebo parfumy, ktoré by mohli podráždiť vašu pokožku.
  • Ak máte tendenciu mať zápal alebo akné po depilácii, použite pleťový prípravok s obsahom kyseliny salicylovej, aby ste zabránili upchatiu pórov a zápalu.
  • Ak máte citlivú pokožku, použite hydratačný krém alebo gélový krém na upokojenie pokožky a minimalizáciu podráždenia.
  • Vyhnite sa používaniu tesného oblečenia alebo opaľovacích krémov po depilácii, aby ste predišli podráždeniu alebo vzniku vyrážok.
  • Ak cítite silnú bolesť alebo pálenie po depilácii, môžete aplikovať chladivý aloe vera gél na upokojenie pokožky.

Depilácia po menštruácii - áno či nie?

Depilácia po menštruácii môže byť v niektorých prípadoch vhodnejšia, pretože počas menštruácie je pokožka citlivejšia a bolestivejšia. Je dôležité počkať aspoň 2-3 dni po skončení menštruácie pred depiláciou, aby ste minimalizovali riziko podráždenia a zápalu pokožky.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní