Ako oddialiť menštruáciu pred dovolenkou? Pomáhajú babské triky?

Ako oddialiť menštruáciu pred dovolenkou? Pomáhajú babské triky?

Bolesť, kŕče, pocit na zvracanie, únava,.... to všetko mnohé z nás sprevádza počas menštruácie. A nie je určite nič nepríjemnejšie, ako dostať menštruáciu počas dovolenky. Užiť si dovolenku s menštruáciou nie je veľmi jednoduché. Niektoré z nás by najradšej počas menštruácie ostali ležať v posteli. No na dovolenke by to boli premárnené dni a zbytočne vyhodené peniaze. Preto sa často obraciame na rôzne babské triky, ktoré údajne pomáhajú pri oddiaľovaní nášho cyklu.

To, že cestujete do inej krajiny alebo na iné miesto ešte neznamená, že vaše telo to registruje a doprajeme vám, aby ste si užili dovolenku plnými dúškami. Ako na potvoru sa krvácanie spustí hneď v prvý deň dovolenky a už vtedy vám je jasné, že celá dovolenka bude nepríjemná. Ale nie vždy je všetko stratené, pretože existuje možnosť, ako menštruáciu oddialiť a užiť si dovolenku plnými dúškami – so všetkými atrakciami, prechádzkami a bláznovstvami vo vode.

Zaujme ťa: Je nutné nosiť podprsenku aj doma? Čo hovoria odborníci?

tabletka na oddialenie menštruácie

Zdroj: Shutterstock®

Oddiaľovanie pomocou tabletiek

Prvým a azda najčastejším riešením, ako oddialiť menštruáciu, je užitím hormonálnych liekov. Keďže nejde o voľnopredajné lieky, tak je nutné nechať si ich predpísať gynekológom. Tieto tabletky sa zväčša užívajú pár dní pred začiatkom menštruácie a potom počas celej doby dovolenky, respektíve počas doby, keď nechcete krvácať. S vysadením liekov sa dostaví aj menštruácia, no treba počítať aj s možnosťou menšieho oneskorenia, preto nemusíte stresovať. Ak však nezačnete krvácať ani po týždni od vysadenia liekov, je vhodné navštíviť lekára.

Treba však počítať s tým, že tieto lieky sú hormonálne a každý organizmus môže na ne reagovať rôzne. Gynekológovia preto uvádzajú, že je lepšie vyhnúť sa užívaniu akýchkoľvek hormónov a dovolenku si vždy radšej naplánovať mimo svojho cyklu – teda, ak je to možné!

Keď sa však rozhodnete pre tento spôsob oddialenia menštruácie, mali by ste sa so svojim lekárom poradiť o vhodnosti užívania podobných liekov. Zväčša by ich nemali užívať dámy, ktoré trpia endokrinologickou poruchou, interným ochorením alebo trombózami.

tipy na oddialenie menštruácie

Zdroj: Shutterstock®

A čo babské triky na oddialenie menštruácie?

Keď sa rozhodnete hľadať spôsoby, ako oddialiť menštruáciu, tak natrafíte na rôzne účinné bylinky i rady, ktoré stoja za vyskúšanie. Napríklad niektorí odporúčajú piť čistú citrónovú šťavu každé ráno – zopár dní pred menštruáciou. Z byliniek je odporúčaná predovšetkým žihľava, alchemilka, petržlen, rebríček či pastierska kapsička. Stačí si spraviť silnejší odvar z niektorej z byliniek a piť ho niekoľkokrát denne. Mnohé dámy uvádzajú, že im pomohli aj malinové listy a z nich pripravený čaj, zvýšená konzumácia šošovice, jablčného octu i mrkvy.

Ak sa rozhodnete pre takéto oddialenie menštruácie, tak pamätajte na to, že to nie je úplná stávka na istotu. Ako sme už písali vyššie, každé telo je iné a inak reaguje na akékoľvek podnety. Preto, ak vašej susedke pomohla citrónová šťava, nemusí pomôcť pri oddialení menštruácie aj vám. Tiež majte na pamäti, že takéto babské triky pomôžu oddialiť menštruáciu len o pár dní, nie o celý týždeň či viac.

Neprehliadni: TOP bylinky na ženské problémy: Tieto musí poznať každá z nás!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní