Detské vlhčené obrúsky: Ako ich využiť v domácnosti úplne inak?

Detské vlhčené obrúsky: Ako ich využiť v domácnosti úplne inak?

Všetci dobre vieme, že sa prioritne používajú na utieranie detského zadočka. Avšak z osobných skúseností (nie, nemám deti) môžem povedať, že majú aj úplne iné využitie v domácnosti, ktoré si rozhodne zamilujete. Preto by sa mali nazývať univerzálnymi utierkami, ktoré využije každá žienka na upratovanie domácnosti, aj v prípade, že nemá dieťa.

U nás ich nájdete napríklad v aute. A myslím, že po prečítaní tohto článku si minimálne jedno balenie do svojej domácnosti zaobstaráte aj vy. Ako ich teda využiť? Tieto možnosti použitia detských vlhčených utierok, bohužiaľ, nepozná každý.

Pozri aj: Super triky, ako urýchliť varenie: Takto to bude hračka a zábava!

využitie detských obrúskov

Zdroj: Shutterstock®

Ako využiť detské vlhčené obrúsky inak?

  • Odstránenie očného makeupu – ak používate utierky na čistenie a odstraňovanie makeupu, tak musíte vyskúšať i tieto detské. Sú jemnejšie a určené aj pre tú najcitlivejšiu detskú pokožku, preto budú šetrné aj k vášmu očnému okoliu. Navyše, môžete na ne pridať zopár kvapiek kokosového oleja a vaše očné okolie bude naviac hydratované a bez akéhokoľvek podráždenia.
  • Náhrada za toaletný papier – áno, veď sú na to prioritné určené! V prípade, že sa vám minie toaletný papier, tak ho môžete nahradiť detskými vlhčenými utierkami. Sú jemnejšie a účinnejšie pri čistení pokožky. Nesmú sa však splachovať!
  • Použitie v aute – ako som písala v úvode, my ich máme v aute stále po ruke. Ak je váš partner šikovný majster a dokáže si veľa vecí v aute opraviť sám, tieto utierky sa mu budú hodiť na vyčistenie rúk. Skvelo vám poslúžia aj na utretie prachu na palubnej doske, či dokonca na čistenie rôznych detailov. 

Neprehliadni: STOP turbanu a šampónovaniu! Poradíme, ako na dlhé a zdravé vlasy

utieranie podlahy

Zdroj: Shutterstock®

Oživ kvety, nahraď mop!

  • Lesk pre listy kvetov – stačí ich jednoducho pretrieť detskými utierkami, zotrieť z nich prach a hneď sa budú lesknúť ako priamo privezené z obchodu.
  • Náhrada mopu na podlahu – nemáte po ruke nový mop na podlahy a ten starý už nevyzerá najlepšie a neradi by ste ním vytierali podlahu? Tak v tom prípade ju utrite detskými utierkami. Tie sú napustené čistiacimi látkami, vďaka čomu sa bude podlaha krásne lesknúť a nezostane na nej žiaden prach. 
utierky na čistenie obuvi a škvŕn

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Univerzálny čistič v domácnosti

  • Pre rýchle čistenie oblečenia – isto sa vám niekedy stalo, že vám deodorant zanechal škvrny na oblečení, alebo ste sa nechtiac o niečo obtreli, či sa vám podarilo zašpiniť sa. Každú menšiu špinku dokážu odstrániť vlhčené utierky. Preto, ak ste na cestách, tak budú vašou záchranou.
  • Vyčistia topánky aj odsávač pár – v tomto prípade majú u nás detské vlhčené utierky najväčšie využitie. Ak máte zablatené topánky, poprípade sa na nich drží posypová soľ, tak ich jednoducho vyčistíte prostredníctvom týchto utierok. A keďže u nás mamina rada experimentuje, tak nimi skúsila vyčistiť zamastený odsávač pár – neuveríte, ale funguje to bravúrne! Určite odporúčame vyskúšať. 

Zaujme ťa: Kvasinková infekcia: Môže ju spôsobiť aj prací prostriedok?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Tomáš Kamenár 05.02.18 08:18

TK
karma
105.00

zaujímavé

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 05.02.18 08:28

SK
karma
114.00

niektoré rady využívam aj ja, ak súobrúsky vhodné na jemnú detskú pokožku, tak nám dopelým určite neublížia

  • 1
Odpovedať

Marta Bujdošová 05.02.18 10:15

MB
karma
98.00

Ako univerzalny cistic ich v domacnosti vyuzivam aj ja (aj ked z hladiska prirody to nie je najlepsie riesenie), najme na cistenie zachodovej misy. Ale neviem si predstavit tie kvety, tie obrusky su napustene chemikaliou, tak neviem, ci im to skor neuskodi.

  • 2
Odpovedať

Katarína Kusá 05.02.18 15:17

KK
karma
90.00

tiež ich mám stále v kabelke a v aute buď detské alebo dámske intim ale inak ich používam akurát na topánky...na podlahu ich treba asi veľa

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 05.02.18 15:29

MM
karma
100.00

doteraz som ich nepoužívala, ale čo nie je, môže byť

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 05.02.18 16:09

PV
karma
113.00

Tak to sú super nápady.. Vyskúšam viacero - do auta sa mi zídu , na ten odsávač pár určite , na topánky , na podlahu ... Nooooo , fakt výborné rady..

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 05.02.18 22:21

karma
109.00

tak toto ma nenapadlo...mám vnuka,takže mám aj obrúsky...no,vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 06.02.18 20:21

IM
karma
100.00

zasa som sa niečo nové dozvedela

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní