Správna starostlivosť o ruky v zimnom období: Čo potrebuješ vedieť?

Správna starostlivosť o ruky v zimnom období: Čo potrebuješ vedieť?
  • 24.11.2017
  • Lea Drobná

Zvlášť v zimnom období potrebujú naše ruky zvýšenú starostlivosť. Sú vystavované nepriaznivým faktorom, a preto potrebujú, aby sme im venovali oveľa väčšiu pozornosť ako zvyčajne.

Je  dôležité, aby sme ruky uchovávali v teple, nepodceňujme preto nosenie rukavíc. Sú predsa krásnym doplnkom a ich ponuka je skutočne bohatá.

Aby naše ruky vyzerali dobre, platí zásada: Krémovať! Nebojme sa používať krém oveľa častejšie než iba v letnom období. Nechceme predsa, aby naše ruky vyzerali staro. Výživné krémy pomôžu na suchú a popraskanú pokožku. Ruky si umývame niekoľkokrát za deň, a preto  je nevyhnutné ich pravidelné krémovanie. Používanie mydiel totiž našu pokožku vysúša. Krém na ruky si uložme do kabelky a keď pocítime, že ruky sú suché, jednoducho ich nakrémujeme. Pred spaním si zvyknime ruky tiež ošetriť krémom. Už po pár dňoch sa určite dostavia výsledky, s ktorými budeme spokojné.

Odporúčame: Vaječné bielko: Čo všetko dokáže? Jeho vlastnosti si zamiluješ!

Správna starostlivosť o ruky v zimnom období

Zdroj: Shutterstock®

Domáce práce – ničiteľ našich rúk

Aj vy patríte medzi ženy, ktoré rady zveľaďujú svoje záhradky? Pohľad na upravenú záhradu nás určite poteší, ale pohľad na naše ruky už taký príjemný nebude. Pri práci treba  používať rukavice. Ak nemáme rady gumené, siahnime po plátenných rukaviciach, ale určite ich použime. Nebudeme tak strácať čas, ktorý bude potrebný na odstránenie nečistôt.

Čistiace prostriedky dokážu našim rukám tiež veľmi uškodiť. Ak sme sa rozhodli pre veľké upratovanie, doprajme po ňom rukám zaslúženú dávku oddychu v podobe kúry či masáže.

Správna starostlivosť o ruky v zimnom období

Zdroj: Shutterstock®

Domáca kúra na ruky

O tom, že pokožka rúk si vyžaduje i špeciálnejšiu starostlivosť niet pochýb. Ak máme chvíľu čas, neváhajme a doprajme im kúru, ktorú zvládne každá žena.

Potrebujeme: olivový olej, citrónovú šťavu, vodu

Olivový olej zmiešane s citrónovou šťavou a vlažnou vodou. Do tohto kúpeľa ponoríme ruky na 15 minút. Veľmi jednoduchá kúra, ktorá pokožku premastí, zjemní a vybieli.

Odporúčame prečítať: Nulový odpad v kúpeľni? Ukážeme ti, ako na to!

Správna starostlivosť o ruky v zimnom období

Zdroj: Shutterstock®

Masáž rúk

Naše ruky si počas masáže dostatočne oddýchnu a zrelaxujú sa. Potrebujeme približne 20 minút. Ak sa nám to zdá veľká strata času, skúsme masáž uskutočniť počas obľúbeného filmu či seriálu. Spojíme tak príjemné s užitočným. Na masáž rúk nepotrebujeme žiadneho profesionála, hravo to zvládneme samy. Nanesieme dostatočné množstvo krému na dlaň a vrchnú časť ruky a druhou rukou krém dôkladne vmasírujeme do pokožky.

Správna starostlivosť o ruky v zimnom období

Zdroj: Shutterstock®

Trápia vás studené ruky?

Ak sme si na túto otázku odpovedali áno, znamená to, že trpíme nedostatočným prekrvením končatín. Nie je to ale problém, ktorý sa nedá odstrániť.  Pomôže nám, ak si ruky na pár sekúnd ponoríme do horúcej  vody. Následne ich opláchneme v studenej  až ľadovej vode. Pomôckou je i cvičenie, ktoré rozprúdi cirkuláciu krvi. 20 – 30 drepov nám veľa času nezaberie, ak nestíhame ani to, jednoducho nepoužijeme do práce výťah, ale zbehneme po schodoch.

Ruky sú  našou vizitkou a o človeku veľa prezradia. Hlavne pri podávaní ruky je veľmi nepríjemné, ak sú  zničené a vysušené. Doprajme im teda zaslúženú starostlivosť, veď túto časť tela používame neustále.

Pozri aj: Antibiotiká: Tieto chyby pri ich užívaní nikdy nerob!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Mária Maxianová 24.11.17 07:36

MM
karma
100.00

moje ruky dostávajú viac zabrať v lete na záhrade, ale aj v zime ich hýčkam kvalitným krémom a chránim rukavicami

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 24.11.17 08:09

MC
karma
109.00

krém na ruky nepoužívam často.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 24.11.17 08:39

KK
karma
109.00

používam krém na ruky asi 100x denne, v práci mi cez ruky prejdú stovky papierových dokumentov a aj doma pri domácich prácach a v záhrade ruky dostávajú zabrať, pravidelne ako darček k sviatku dostávam okrem iného aj krém na ruky

  • 0
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 24.11.17 12:54

HZŠ
karma
102.00

Ruky trochu zanedbávam, rozhodne to musím zmeniť.

  • 0
Odpovedať

Tomáš Kamenár 24.11.17 13:37

TK
karma
105.00

dobre vedieť

  • 0
Odpovedať

Katarína Kusá 24.11.17 14:49

KK
karma
90.00

krémujem si ruky po každom umytí

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 24.11.17 18:02

JU
karma
103.00

krém na ruky, hlavne teraz na zimu je velmi dôležitý

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 11.12.17 18:08

SK
karma
114.00

v rukaviciach neviem robiť, často si ich umývam a očas aj krémujem, mala by som viac

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní