Vieme, ako poraziť bolesť chrbta! Skús tieto tri jednoduché cviky

Vieme, ako poraziť bolesť chrbta! Skús tieto tri jednoduché cviky

Vedeli ste, že osem z desiatich ľudí na svete niekedy vo svojom živote okúsi, čo to znamená, keď ho bolí chrbát? Štatistiky sú naozaj alarmujúce a poukazujú najmä na to, že bolesť chrbta spôsobuje primárne sedavé zamestnanie. Ak aj vy sedíte osem hodín v kancelárii, dajte si pozor! Občasná bolesť chrbta sa dá prežiť, no ak vás zasiahne chronicky, môže výrazne ovplyvniť kvalitu vášho života. Naučte sa, ako na bolesť chrbta pomocou jednoduchých cvikov, ktoré môžete praktizovať aj doma.

Silný chrbát je odpoveď

Ako ukázali prieskumy, bolesť chrbta trápi častejšie ženy ako mužov, k čomu pravdepodobne prispieva aj tehotenstvo, kedy zažívajú ženy tieto bolesti najčastejšie. Preto by sme si my, zástupkyne nežného pohlavia, mali dať väčší pozor. Pamätajme, že správne držanie tela a silný pohybový aparát sú kľúčom k úspechu. Život bez bolesti chrbta teda získate jeho správnym posilňovaním. Na tieto cviky nepotrebujete takmer nič, zaobstarajte si však dvoj až štyri kilogramové činky, a to podľa toho, koľko zvládnete a nezabudnite ani na fit loptu.

Zaujme ťa: Rastlinné mlieka môžu klamať. Myslíš, že je ovsené mlieko zdravé?

cviky s činkami pre ženy

Zdroj: Shutterstock®

Zdvíhanie činiek v predklone

Oprite sa o lavičku rukou, pričom v druhej ruke držte činku. Dbajte na to, aby bol váš chrbát v predklone, no úplne rovný a spevnený. Tento cvik sa dá praktizovať aj bez lavičky, jednoducho sa postavte na šírku bokov a mierne sa predkloňte. Začnite so zdvíhaním činky smerom k spevnenému stredu tela. Opakujte 20-krát s každou rukou. Tento istý cvik môžete robiť aj s oboma rukami naraz.

cviky na fitlopte

Zdroj: Shutterstock®

Cvik s fitloptou

Na tento cvik budete potrebovať fitloptu. Ľahnite si na ňu tvárou dolu, pričom si fitloptu umiestnite pod brucho a boky. O zem sa oprite špičkami a vyrovnajte celé telo, spevnite ho. Ruky dajte za hlavu a začnite so zdvíhaním trupu čo najďalej vás vaše telo pustí. V najvyššej polohe zotrvajte dve sekundy a pomaly zostúpte s hrudníkom k lopte. Opakujte 20x.

plank na fitlopte

Zdroj: Shutterstock®

Plank na stabilitu

Opäť cvik s fitloptou, na ktorej si tento raz zastabilizujete celé telo. Oprite sa o fitloptu lakťami. Pozor, telo musí byť pevné, aby ste nespadli. Zastabilizujte sa, oprite sa špičkami o zem a držte aspoň 10 sekúnd. Mali by ste mať pevné telo a cítiť, ako pracujú brušné svaly, ale aj svaly chrbta. Po desiatich sekundách telo mierne povoľte, opäť sa zastabilizujte a takto kolobeh opakujte 20x.

Vyskúšaj: RECEPT: Vynikajúci jablkový koláč s mandľami. Zamiluje si ho každý!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 20.03.19 07:09

ĽŠ
karma
100.00

Výborné cviky, nielen proti bolesti chrbta!

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 20.03.19 09:31

MM
karma
100.00

zrovna ma kvária bolesti, mne najlepšie zaberá pohyb, práca na záhrade a slnko, 2 v 1, to je moje fitko a solárko zároveň

  • 0
Odpovedať

Jana Tonhauserová 20.03.19 12:08

karma
104.00

Ja na šťastie problémy s chrbticou nemám,chodím už 20 rokov pravidelne tri krát do týždňa cvičiť,takže svalstvo je spevnené a bolesti nie sú.

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 20.03.19 16:14

karma
108.00

Najviac sa mi pozdáva tá fitlopta.

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 20.03.19 17:39

SK
karma
114.00

ten plank na fitlopte skúsim

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 21.03.19 09:14

MB
karma
108.00

pri sedavom zamestnai je cvičenie asi nevyhnutnosť, velmi dobre cviky...

  • 0
Odpovedať

Andrea Hrtúsová 21.03.19 18:42

AH
karma
115.00

Bolesť chrbta je veľmi rozšírená.Poznaju ju mladí aj starí. Prichádza to s dobou.Počítace...

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 15.04.19 16:20

karma
127.00

myslím, že sú to užitočné cviky pre každého.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní