Veľkonočné dekorácie podľa FAVI.SK: Nebudeš si vedieť vybrať!

Veľkonočné dekorácie podľa FAVI.SK: Nebudeš si vedieť vybrať!

Veľká noc môže mať celý rad podôb, tak prečo tento rok výzdobu trošku neobmeniť? Inšpirujte sa a oslávte Veľkú noc štýlovo s FAVI.SK.

Ozdobte, čo sa dá

Čo by to bolo za sviatky jari, keby ste nemali vo váze pár vetvičiek s prvými pukmi. Skúste tento rok vymeniť tradičné závesné kraslice za niečo trochu menej okukané. Pestrofarebné ozdoby s motívmi vtákov a drobných kvietkov slušia ako rozkvitnutým vetvičkám, tak aj tým s pukmi. Pokiaľ naopak staviate na jednoduchosti, nechajte sa inšpirovať škandinávskym štýlom. Siahnite po neutrálnych farbách, prírodných materiáloch a jarných motívoch, ktoré sú pre severský interiér tak typické. Napríklad drevení zajačikovia vyzerajú parádne ako samostatne, tak aj v kombinácii s pestrofarebnými kraslicami.

Pozri aj: Dobré rady ako váš domov pripraviť na VEĽKÚ NOC

veľkonočné vajíčka

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: favi.sk

Majte vajcia maľované

Maľované, čipkou zdobené, polepené a pokojne aj biele. Veľkonočné kraslice ku sviatkom jari skrátka patria a nezáleží na tom, či si ich vyrobíte alebo kúpite. Sklenené kraslice s folklórnym kvietkovaným motívom vám budú Veľkú noc zveľaďovať roky. Chýbať by vám ale nemali ani maľované kraslice na paličke. Majú totiž jednu obrovskú výhodu – výzdoba je s nimi hotová raz-dva. Jednu kraslicu zapichnete do kvetináča za oknom, druhú do siatiny a tretiu napríklad do vázy. Máte radi minimalizmus a pestrofarebné dekorácie vám nič nehovoria? Jednoduché mramorové vajíčko hravo zapadne kamkoľvek. Ozdobí komodu, parapet aj veľkonočné zátišie so siatinou.

Odporúčame: Otravné vínne mušky v byte: Jednoduchá pasca, ktorá zaberá na 100 %!

veľkonočné kvetináče

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: favi.sk

Kúsok jari v kvetináči

Ani okná a parapety by nemali na Veľkú noc zostať holé. Zasejte si s niekoľkodňovým predstihom siatiny do roztomilých kvetináčov v tvare škrupiny. Pri výbere dekorácií sa potom nebojte siahnuť aj po netradičných farbách. Zlatá napríklad vytvorí so zelenými rastlinami zaujímavý kontrast. Roztomilá zajačia soška navyše dodá výzdobe šmrnc aj punc nevšednosti. Skvele ale vyzerá aj sama o sebe na komode.

veľkonočné vence

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: favi.sk

Sviatky so všetkým

Dotiahnite veľkonočnú výzdobu k dokonalosti a zapôsobte na návštevu ešte predtým, než u vás zazvoní. Neprehliadnuteľný veniec s pestrofarebnými dekoráciami krásne ozdobí vchodové dvere. Ak však túžite po niečom menej okatom, veniec z prútia s niekoľkými málo drevenými dekoráciami bude pre vás to pravé orechové. Táto tradičná veľkonočná dekorácia ale nepatrí len na dvere. Inšpirujte sa napríklad Švédskom, kde majú vencov hneď niekoľko a vešajú ich do okien i na stenu.

embosovaný valček

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: favi.sk

Sladký korbáč pre koledníkov

Povzneste veľkonočné pečenie tento rok o niečo vyššie a kúpte si k ruke nových pomocníkov. Vedľa foriem na baránka a zajačika sa vám v kuchyni určite nestratí ani embosovaný valček s motívom kraslíc. Obyčajné maslové sušienky doslova jedným ťahom premení v dobrotu, na ktorú je radosť pozerať. A ešte väčšiu radosť ochutnať. Sušienky sa budú hodiť ako ku káve, tak i pre koledníkov. Ak vo vás drieme cukrárska duša, využijete valček aj na vytlačenie krásneho vzoru do marcipánového poťahu na tortu.

veľkonočný riad

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: favi.sk

Užite si veľkonočné hody štýlovo

Veľká noc je sviatkom v znamení jedla a stolovania s rodinou alebo priateľmi. Sviatočne prestretý stôl k takýmto stretnutiam. Mazanec, baránok, judáš aj veľkonočné sušienky sa na takomto jednoduchom bielom podnose budú krásne vynímať. Stôl potom už len stačí doplniť vázou s tulipánmi a máte sviatočné tabuľu ako vyšitú.

Veľkonočné raňajky si žiadajú sviatočný porcelán, z ktorého vám bude chutiť dvojnásobne. Vo výbave by vám nemali chýbať bohato zdobené tanieriky a hrnčeky. Nebojte sa kombinovať a pokojne si kúpte každý kúsok z inej kolekcie. Čím rôznorodejšie, tým osobitejšie!

kvetinové obliečky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: favi.sk

Kvetinové opojenie

Že sa nemôžete dočkať, až bude jar v plnom rozpuku? Ešte než rozkvitnú prvé stromy, vneste si do domova jarný závan textíliami. Vankúše a obliečky posiate lúčnymi kvetmi vám budú robiť radosť nielen na Veľkú noc, ale pokojne celú jar.

Poteší ťa: Ochutnaj tieto veľkonočné cupcakes! Pohladia oči i maškrtný jazýček


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Lucia Šeptáková 27.03.19 05:47

karma
108.00

Krásne!Najviac sa mi páčia vence.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 27.03.19 07:51

MM
karma
100.00

najkrajšie sú prírodné dekorácie, vysadím si žitko, narežem konáriky, pridám trochu machu, jarné kvietky a vajíčka, vždy sa vyšantím

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 27.03.19 13:37

DB
karma
114.00

skutočne krásne dekorácie.už si chystám výdušky a tie mi vnučka namaľuje.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 27.03.19 21:24

JK
karma
100.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 27.03.19 21:49

karma
100.00

uz sa tesim na Velkonocné sviatky,,vsetko si ozdobím, Pekná nápady ste ukazali, Dakujem

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 27.03.19 23:46

karma
109.00

Veľkonočná výzdoba u nás nesmie chýbať.Na vchodových dverách mám jarný venček so žltým kuriatkom a kvetinkami,na stole zlatý dážd vo váze,v miske vajíčka,ktoré robila moja mama-na výdušky nalepovala bavlnky a tvorila z nich krásne ornamenty.Je to krásna spomienka na ňu...

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 15.04.19 16:13

karma
127.00

Nádhera, asi každý si nájde niečo pre seba.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní