Čomu neveriť, keď to preženieš s alkoholom: Aká je pravda o opici?

Čomu neveriť, keď to preženieš s alkoholom: Aká je pravda o opici?

Dunenie v hlave, nesmierna únava a nevoľnosti, nabádajúce na nedobrovoľný pobyt pri záchodovej mise. Asi takto nejako vyzerá klasická opica, ktorej prejavy sú viac, než nepríjemné a to najmä vtedy, keď udrú všetky naraz. Raz za čas zrejme zúfalý stav, pripomínajúci ráno to, aký bol dobrý predchádzajúci večer, udrie u každého z nás. Vtedy je dôležité oddeliť mýty od faktov a vedieť, aká je pravda o opici. Prezradíme vám, po ktorých trikoch a babských radách radšej nesiahať.

Veríte pilulkám?

Tabletky proti bolesti sú pre väčšinu ľudí prvým nápadom, keď opica udrie v plnej sile. Potrebujeme sa totiž zbaviť aspoň jedného z jej prejavov. Žalúdočné bolesti a napínanie si totiž vieme predstaviť oveľa znesiteľnejšie, ak nám pri tom neduní v hlave ako vo zvone. Ak siahate po tabletkách preventívne ešte večer, keď si po žúrke líhate do postele, mali by ste s tým prestať. Niekto verí, že tabletky ho ochránia pred tým, čo má prísť, ale účinnosť tohto triku nebola vôbec vedecky dokázaná. Pravdepodobne len užívaním liekov pridávate svojej už aj tak poriadne skúšanej "pečienke", ktorú ste potrápili alkoholovým opojením.

Pozri aj: Poznáš pravidlá žehlenia? S týmito trikmi to pôjde ako po masle!

pomáha na opicu alkohol

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.pexels.com

Klin sa klinom vybíja

Možno toto známe porekadlo platí vo väčšine situácií, no nie ak sa bavíme o alkohole a opici z neho. Možno vám niekto dal babskú radu, že v ťažké ráno treba opicu zahnať pomocou alkoholového nápoja, takzvaného vyrovnávaka. Musíme však oponovať. Opäť, ako v predchádzajúcom prípade, riskujete, že si zničíte pečeň ešte viac. V druhom rade opicu drink na raňajky len oddiali, prípadne vám spôsobí viac škody, ako úžitku - môže sa dostaviť úzkosť či depresia a poriadny bolehlav.

Jedlo pred pitím

Určite ste už počuli, že ak sa pred alkoholovými radovánkami dobre napapáte, opica vám nehrozí. Je pravda, že piť na prázdny žalúdok sa neoplatí, teda v niečom je to naozaj pravdivé. Od opice vás však jedlo neuchráni, možno len v prípade, že sa chystáte byť decentní a piť naozaj s mierou. Naozajstným mýtom je však povera o chlebe či pečive, ktoré má pôsobiť na alkohol ako špongia, vstrebať ho a uchrániť vás tak od spomínanej opice. Milí naši čitatelia, žiadna špongia v žalúdku sa nekoná, takže sa pred opitím ládovať sacharidmi naozaj nemusíte.

zaberá na opicu spánok

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.pexels.com

Opicu treba vyspať

Chápeme, že keď sa necítime dobre, myslíme len na to, ako zostaneme celý deň v posteli a opicu jednoducho vyspíme. V skutočnosti však opicu vylieči vzduch a pohyb, takže ak sa prekonáte a vybehnete na pol hodiny von, je veľmi pravdepodobné, že sa vám veľmi uľaví. Keďže alkohol sa z tela vypudzuje dychom a močom, musíte sa donútiť dýchať rýchlejšie, najlepšie na čerstvom vzduchu. Okrem toho pite veľa vody, aby ste chodili cikať čo najviac.

Bude sa ti páčiť: Ako si vypestovať šalát na okne? Nechaj sa inšpirovať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 29.10.18 07:39

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi dobrý článok!

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 29.10.18 20:58

PV
karma
113.00

Super nápad, ale komu sa chce ísť von v takom stave .. Myslím ,že už som dosť stará na to ,aby som mala takú "opicu".. No v mladosti sa mi to stávalo ..Preležala som ju ,a pila som čo najviac vody a Coly .. Teraz si dám raz za týždeň pohár červ. vínka na krvinky a je mi dobre ;-)

  • 0
Odpovedať

Anna Podmanická 26.11.18 21:06

AP
karma
106.00

Na každého platí niečo iné a záleží hlavne na trénovanosti. Verím v dostatočný „poopičný“ spánok a že najhoršie je dopiť sa k triezvosti, neskutočne dlhá opica.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní