Prémiové značky, ktoré môžete nosiť každý deň

Prémiové značky, ktoré môžete nosiť každý deň

Versace, BAPE a Tom Ford - v nasledujúcom článku si predstavíme tieto tri prémiové značky, globálne uznávané a veľmi úspešné módne impériá, v ktorých kolekciách nájdete kúsky vhodné ako na špeciálne príležitosti, tak aj na každodenné nosenie.

Od skromných začiatkov až k opičej hlave, ktorá kraľuje streetwarovej scéne?

A Bathing Ape, skrátene BAPE, je japonská značka, ktorá, vďaka svojmu zakladateľovi Nigovi, uzrela svetlo sveta v roku 1993 a rýchlosťou blesku sa stala synonymom hip-hopu, pouličnej kultúry a módy. Ikonické logo značky Ape Head, ktoré bolo inšpirované kultovým filmom Planéta opíc z roku 1968, sa onedlho stalo symbolom exkluzivity a luxusu. Oblečenie z dielne značky BAPE je odvážne, nadčasové a jej portfólio tvoria kúsky, ktoré môžeme, v dnešnom svete streetwearovej módy, považovať za jedny z najikonickejších.

To, čo kedysi dávno začalo ako malý butik v Tokiu - v rušnej štvrti Harakuju, odvtedy prerástlo do globálneho impéria a obchody BAPE sa objavili v mestách po celom svete. Vplyv tejto globálnej značky je dodnes cítiť nielen v uliciach, ale aj na najprestížnejších módnych prehliadkach v Paríži, Miláne či iných metropolách.

Naviac, kultová značka BAPE pravidelne kooperuje aj s inými obľúbenými značkami a tými najznámejšími umelcami zo sveta šoubiznisu, čím s gráciou búra hranice medzi streetwearom a vysokou módou - svedčí o tom, napríklad, svetoznáma kolekcia tenisiek Kanye West x Bape Sta Low "College Dropout", spolupráca s Pharrellom Williamsom či luxusnými značkami ako Louis Vuitton alebo Rolex.

Pozri aj: Horoskop na Marec 2024: Začína sa obdobie nových príležitostí!

Inšpiratívna cesta ikonickej značky Versace

Existuje v dnešnom svete ešte niekto, kto nepozná značku Versace? Svetoznámy módny dom, produkujúci tie najluxusnejšie kúsky oblečenia, ktorý v roku 1987 založil módny vizionár Gianni Versace.

Bol zarytým milovníkom gréckej mytológie a tak v logu svojej značky použil medúzu, ktorá má symbolizovať krásu, silu a luxus. Netrvalo dlho a prémiová značka Versace, ktorá svoju cestu začínala s prvými butikmi v Miláne a New Yorku, sa vyšplhala na popredné priečky sveta luxusnej módy. Jej extravagantné modely milujú aj tie najznámejšie svetové celebrity - Versace obliekal Eltona Johna, Madonnu, Cher, Princeznú Dianu aj Michaela Jacksona, no rovnako aj ľudí mimo šoubiznisu.

V roku 1997 však svetom otriasla smutná správa - vo veku 50 rokov Gianni Versace, zakladateľ svetoznámeho módneho impéria, tragicky zomrel po tom, čo bol zastrelený pred svojim domom v Miami. Funkciu kreatívnej riaditeľky značky po jeho smrti prevzala jeho mladšia sestra Donatella Versace.

Dodnes je značka známa svojimi charakteristickými odvážnymi a rebelskými dizajnmi, kúskami vyrobenými poctivým remeselným spracovaním z najkvalitnejších a najluxusnejších materiálov. Vo svojich modeloch Versace spája, na prvý pohľad, nespojiteľné - klasické barokové prvky a súčasné moderné trendy, čím produkuje modely tak originálne a extravagantné, že v ani dnešnom svete módy nemajú obdobu.

Vyskúšaj: TOP 7 najväčších fitness trendov pre rok 2024 – aké trendy v cvičení zaujmú vás?

Kto je Tom Ford?

Tom Ford je americký módny návrhár a vyštudovaný filmový režisér, ktorý sa dostal, po revitalizácii svetoznámeho módneho domu Gucci, na pozíciu kreatívneho riaditeľa. Spolu so svojim tímom sa mu podarilo kompletne prekopať pôvodný imidž značky - vymeniť doposiaľ signifikantné, logom presýtené, dizajny za niečo nové, sofistikovanejšie a tým jej vdýchnuť nový život.

V roku 2004 spoločnosť Gucci opustil a o rok neskôr sa rozhodol uviesť na trh vlastnú značku, ktorej názov nesie jeho meno - Tom Ford. Tú prvotne preslávili luxusné a kvalitne vypracované kolekcie pánskych oblekov, no dnes značka Tom Ford tvorí nádherné módne kolekcie pre mužov aj ženy - oblečenie, topánky, doplnky a svoje pôsobenie sa rozhodol rozšíriť aj do sveta kozmetiky. Nech už hľadáte noblesné šaty alebo oblek na špeciálnu príležitosť, kvalitné spodné prádlo či originálne slnečné okuliare, vedzte, že značka Tom Ford ponúka niečo pre každého. Tom Ford je pri vytváraní svojich kolekcií náročný a v jeho, do detailov premyslených, modeloch pracuje iba s tými najkvalitnejšími materiálmi, ako sú hodváb, zamat, kašmír a iné prémiové látky.

Síce si kúpa oblečenia či doplnkov prémiových značiek častokrát vyžaduje väčšiu investíciu, no za kvalitu sa platí. Prémiové značky na výrobu svojho oblečenia používajú kvalitné materiály, ich dizajny sú inovatívne, nadčasové a, častokrát, sa z nich stávajú zberateľské kúsky, ktorých hodnota stále stúpa.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní