Vychutnajte si leto s chutnými kávovými nápojmi. Jednoduchú prípravu v pohodlí domova vám zabezpečí plnoautomatický kávovar

Vychutnajte si leto s chutnými kávovými nápojmi. Jednoduchú prípravu v pohodlí domova vám zabezpečí plnoautomatický kávovar

Blíži sa leto a s ním horúce letné dni, ak aj vy hľadáte osviežujúce nápoje, ktoré vás nakopnú energiou, poznáme riešenie. Plnoautomatické kávovary vám uľahčia prípravu miešaných nápojov z kávy.

Leto je jedno z najobľúbenejších ročných období, no okrem množstva zážitkov a možností vyžitia sa, prináša so sebou aj únavu z tepla. A preto je prirodzené, že človek počas horúcich letných dní vyhľadáva rôzne druhy osvieženia. Väčšina ľudí, ktorí potrebujú rýchlo doplniť energiu a nakopnúť sa, siahnu po káve. Avšak tento horúci nápoj sa dá pripraviť aj inak. Studené a osviežujúce verzie kávy si pripravíte naozaj veľmi jednoducho. V prípade, že vlastníte plnoautomatický alebo pákový kávovar príprava nebola nikdy jednoduchšia.

Aby ste si drink z kávy naozaj vychutnali, nepotrebujete veľa. Základom je kvalitná zrnková káva a kávovar, ktorý vám pomôže. Plnoautomatické a pákové kávovary značky De'Longhi sú jednotkou na trhu a príprava espressa či cappuccina s krémovou mliečnou penou, nebola nikdy jednoduchšia. Či už ste majiteľom plnoautomatického kávovaru, ktorý je jednoduchší na používanie, častokrát vám stačí jediné tlačidlo a kávu máte na stole.

Naopak pákové kávovary sú tu pre tých, ktorí si prípravu kávy naozaj vychutnávajú. Tak či onak, všetci si môžeme v pohodlí domova pripraviť osviežujúce kávové nápoje na leto. Prezradíme vám niekoľko dobrých tipov a receptov.

Pozri aj: Milovníci kofeínu, pozor! Toto je najlepší recept na ľadovú kávu

ľadová káva

Zdroj: Shutterstock®

Osviežujúce letné drinky, ktoré vás poriadne nakopnú

Poznáte to, prídete unavení domov z práce, naštartujete svoj plnoautomatický kávovar a pomocou jedného tlačidla si pripravíte svoj hrnček dokonalej kávy. Jednoducho a rýchlo, avšak veríme, že počas letných mesiacov, by ste prijali tento lahodný nápoj aj v jeho studenej verzii. Možno vám príprava kávových nápojov zaberie trošku viac času, ale to pravé osvieženie stojí za to.

Klasika v podobe ľadovej kávy

Ľadová káva ako jej samotný názov odpovedá je naozaj najtypickejším predstaviteľom studených kávových nápojov. Jej prípravu zvládne naozaj každý a nepotrebujete k tomu veľa. Pripravte si espresso presne tak, ako ho máte radi. Zoberte do rúk šejker, vylejte doň espresso, mlieko a ľad a všetko spolu poriadne pretrepte. A je hotovo. Na vylepšenie chute môžete pridať do pohára kopček zmrzliny podľa vašej chute. Potom zmrzlinu len zalejte ľadovou kávou zo šejkra a môžete vychutnávať.

Odporúčame: Letné osviežujúce nápoje: Tieto si ihneď zamiluješ!

Espresso tonic

Zdroj: Shutterstock®

Espresso tonic

Je to naozaj nenáročné na prípravu a tak dobré na chuť. V prípade, že ste ešte espresso tonic nevyskúšali, toto leto by ste to mali napraviť. Do pohára vložte niekoľko kociek ľadu, zalejte ich tonikom. Postupne do pohára pridajte espresso, ktoré ste si pripravili podľa vašej chuti.

Espresso prilievajte pomaly a postupne, dosiahnete tak, že sa vrstvy nespoja a váš drink bude nielen chutný ale pohladí aj vaše oko. Môžete použiť aj tonic s príchuťou, fantázii sa medze nekladú.

Espresso Martini

Ideálny drink na párty je práve espresso Martini. Budete naň potrebovať espresso, ľad, vodku a cukrový sirup. Do vyššieho pohára si pripravte ľad a zmiešajte s ním vodku, espresso a cukrový sirup. A je hotovo.

Možností na schladenie sa pomocou miešaných nápojov z kávy máte naozaj veľa. Fantázii sa medze nekladú, avšak základom dobrého drinku je kvalitné espresso. Aby ste dosiahli chutnú kombináciu, pomôže vám plnoautomatický alebo pákový kávovar pre domácnosti. S nimi je príprava naozaj jednoduchá.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Beáta Havala 02.11.22 08:45

BH
karma
-1.00

nemame plne automaticky ale mame pakovy a som s nim spokojna, sice je to o cosi pracnejsie hlavne pri cisteni ale kava je z neho skvela

  • 0
Odpovedať

Inga Lodr 07.11.22 08:13

IL
karma
-1.00

najprv sme si kupili pakovy kakovar ale po case sme ho vymenili za plneautomaticky, ked treba robit vela kav naraz tak pri tom pakovom stravi clovek maldost

  • 0
Odpovedať

Linda Nijkl 12.11.22 13:16

LN
karma
-1.00

kapsulovy kavovar nemame doma a mne z neho ani nejako kava nechuti, najradsej mam kavu z taketo ktory si najprv musi pomliet zrna

  • 0
Odpovedať

Anna Nusk 17.11.22 10:43

AN
karma
-1.00

my si nerobime nejake extra kavove napoje, kavovar mame oravu a pijeme len cistu ciernu kavu

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní