Ako si uľahčiť diétu? S týmito tipmi to pôjde razom jednoduchšie

Ako si uľahčiť diétu? S týmito tipmi to pôjde razom jednoduchšie

V tento čas veľa z nás prechádza akousi posviatočnou detoxikáciou a niektoré neváhajú naskočiť na tvrdší diétny režim, a to napríklad aj preto, aby sa dostali v plesovom období do úžasných šiat, alebo jednoducho pre svoj dobrý pocit. Boj s nadbytočným tukom býva náročný, no niektoré z nás to zvládajú lepšie, iné takpovediac „potia krv“. A taktiež aj diét je nepreberné množstvo. Okrem správneho nastavenia diétneho režimu a pevného odhodlania vám s redukciou váhy pomôže aj pár tipov, o ktorých sa dočítate práve teraz.

Eliminujte pokušenia

Zásoby jedla v domácnosti, a to predovšetkým nie toho úplne najzdravšieho a najdiétnejšieho, vám vo vašom úsilí schudnúť veľmi nepomôžu. Aj to najpevnejšie odhodlanie môže zlomiť kus údeniny po otvorení chladničky či sladkosti dizajnované v priehľadných pohároch. To všetko musí preč, resp. „preč z očí“. Uviesť sa „do pokušenia“ však môžete aj obyčajnou návštevou obchodu s potravinami. Preto je dobré zvážiť aj donášku potravín priamo do domu, ak je to možné.

Pozri aj: TOP chyby vegetariánov a vegánov: Ak neješ živočíšnu stravu, čítaj!

prekážky pri diéte

Zdroj: Shutterstock®

Príjem tekutín nepodceňujte

Samozrejme, dobrý pitný režim je dôležitý pre ľudský organizmus neustále, no pri diéte jeho význam ešte o čosi stúpa. Dostatočné zásobenie sa tekutinami totiž poskytuje pocit plnosti v žalúdku a niekedy fakticky platí to staré známe, že hlad je len prezlečený smäd. Keď majú bunky v tele nedostatok tekutín, „pýtajú“ automaticky viac jedla, resp. hľadajú pre svoje fungovanie iný zdroj. Voda ako taká zohráva taktiež kľúčovú úlohu pri chemických procesoch odbúravania tuku z tela.

Doprajte si viac spánku

Vedeli ste o tom, že mozog vás „núti“ siahať po nezdravej strave v situáciách, keď je unavený? Tento fakt potvrdzujú novšie výskumy. Výber tých správnych potravín pre dokonalú figúru či celkové odhodlanie chudnúť sú teda s pribúdajúcou únavou výrazne ohrozené. Aby ste teda nemuseli prekonávať túto protisilu, ktorú by teoreticky mohlo klásť vaše telo voči nastolenej diéte, choďte spať skôr, neponocujte a svoju spálňu zbavte všetkých rušivých elementov.

správny výber jedla

Zdroj: Shutterstock®

Zabezpečte, aby vám nehrozila nuda

Možno to poznáte na vlastnej koži, keď sa „lenivejšie“ dni nesú v znamení hodovania alebo hoci len uzobkávania všetkého možného, a to každú chvíľku. Pokiaľ sa teda niečím nezamestnávate, je tu prítomné väčšie riziko, že skončíte napríklad s chrumkami či sladkosťami pred televíziou. Ak akurát nie ste v práci, mali by ste si aj doma naplánovať činorodé aktivity, ktoré budú pre vás dostatočne zaujímavé a zároveň odvedú vašu pozornosť od jedla.

Keď sa pri zhadzovaní kíl „zaseknete“, nehádžte „flintu do žita“

Pri boji s neželaným tukom si je nutné uvedomiť, že hlavne zo začiatku pri väčšom úsilí dochádza k jeho výraznejšiemu eliminovaniu, no príde aj čas, keď sa ukazovateľ na váhe akoby zasekne a vás možno ovládnu pochybnosti, keď budete istú dobu na nej vidieť to isté alebo podobné číslo. Je to úplne normálny jav, takže negatívne emócie rozhodne nie sú na mieste. Vašu snahu o chudnutie určite podporí, keď si budete pripomínať, koľko ste schudli od začiatku diéty. A rovnako je dobré stanoviť si ciele, ktoré taktiež súvisia s figúrou, ale nemusia byť hneď viditeľné na váhe. Hovoríme hlavne o cvikoch na formovanie tela, pretože len chudnúť určite nestačí. A číslo na váhe taktiež nie je všetko.

Zaujme ťa: 3 recepty na zdravé maškrty: Sladkosti, pri ktorých nebudeš mať zlé svedomie


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 11.01.20 07:46

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi dobré tipy pre uľahčenie!

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 12.01.20 18:15

DB
karma
117.00

S tými pokušeniami je to pravda, ale nekúpiš, nemáš, nezješ :-)

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 17.01.20 19:50

karma
100.00

Super rady

  • 1
Odpovedať

Janka Komadova 28.02.24 20:01

karma
-1.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní