Štartuje výzva #VypniPCzapniKnihu, ktorá ma podporiť čitateľskú gramotnosť u detí prvého stupňa ZŠ

Štartuje výzva #VypniPCzapniKnihu, ktorá ma podporiť čitateľskú gramotnosť u detí prvého stupňa ZŠ

Deti čítajú čoraz menej. Zmeniť to chce aj projekt #VypniPCzapniKnihu spisovateľa Mateja Zámečníka. Chcel by obohatiť školské knižnice o nové knihy. Prepravným partnerom projektu je Packeta.

Spisovateľ Matej Zámečník chce marec, mesiac kníh, využiť na zlepšenie čitateľskej gramotností detí. Počas týchto dní sa rozhodol rozdať vlastných 200 rozprávkových kníh Zábudlivé Ginko. Na internete zverejnil výzvu do ktorej sa mohli zapojiť učitelia na základných školách z celého Slovenska. „Veľký záujem učiteľov ma prekvapil. Mojim cieľom je podporiť čítanie detí v rámci družiny, na hodinách slovenčiny alebo požičaním kníh z knižnice. Verím, že aj táto aktivita tomu pomôže,“ konštatuje Matej Zámečník. Doručenie kníh školám zadarmo zabezpečí Packeta. „Ekologické posolstvo rozprávkovej knihy a podpora detí, aby sa vrátili ku knihám predstavuje pre nás veľmi silnú myšlienku, ktorú radi podporíme. A to tým čo nám ide najlepšie – ich doručením,“ Zuzana Krasnanská, marketingová manažérka. 

Pozri aj: Porucha reči u dieťaťa – prečo vzniká a ako ju včas riešiť?

Packeta

Zdroj: Packeta

Zábudlivé Ginko

Kniha Zabudlivé Ginko predstavuje moderný spôsob ako zaujať malého čitateľa. Knižka o zábudlivom stromčeku plná ilustrácií zaujme každého malého čitateľa. V závere knižky si môžu deti vylisovať list ginka, vymaľovať maľovanku a spraviť si podľa návodu čaj z listov ginka. Keďže sa autor angažuje v ochrane prírody, aj samotný obal, v ktorom sa kniha posielala bola navrhnutá tak, aby sa dala znovu použiť. Zároveň je úplne rozložiteľný a vyrobené z obnoviteľných zdrojov.

Odporúčame: Čo je dyslexia? Zistite, aké hlavné prejavy na ňu poukazujú!

Zábudlivé Ginko

Zdroj: Matej Zámečník

#VypniPCzapniKnihu

Počas posledného marcového týždňa (27.3-31.3.2022) bude prebiehať na internete čítacia výzva #VypniPCzapniKnihu. Zapojiť sa môže každý. Stačí, ak spraví krátke video (stories) alebo sa odfotí s knižkou, ktorá ho najviac zaujala a označí profil @vypni_pc_zapni_knihu a @matej.zamecnik.knihy.pre.deti. Tým dáte ostatným váš tip na zaujímavú knižku. Súčasne môžete vyzvať ďalších vašich známych, aby sa s ostatnými podelili s ich obľúbenou knižkou. Ukážme spoločne celému Slovensku, čo čítame počas marca – mesiaca knihy.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní