Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci apríl

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci apríl

Ľudia narodení v apríli sú údajne blázniví ako aprílové počasie. Pripísať im možno mnoho rozmanitých vlastností, ktoré môžu závisieť napríklad i od toho, či ide o Baranov, ktorí sa narodili do 19. apríla, alebo Býkov, ktorým pripadá zvyšok mesiaca. Barani sú ambiciózni, Býci si vychutnávajú čaro prítomného okamihu. Bez ohľadu na znamenie možno aprílových oslávencov označiť za silné osobnosti. Sú priebojní, ale aj empatickí, optimistickí, emotívni či nezávislí.

Deti narodené v mesiaci apríl sú predurčené uspieť v mnohých profesiách a do vienka im bolo pridané aj pevné zdravie. Podľa prieskumov sú apríloví oslávenci menej náchylní napríklad na kardiovaskulárne či respiračné ochorenia. Patríte vy alebo niekto z vašich blízkych medzi osoby narodené v apríli? Zistíte, ktoré celebrity, prominenti a slávne osobnosti sú v tom spolu s vami!

Apríloví herci a herečky

  • Emma Thompson (15. apríl 1959) – britská herečka a scenáristka. Je držiteľkou dvoch Oscarov, a to v kategóriách Najlepšia herečka v hlavnej úlohe (film Rodinné sídlo) a Najlepší adaptovaný scenár (film Rozum a cit). Rovnako je držiteľkou viacerých cien Golden Globes a BAFTA. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Láska nebeská, Kúzelná opatrovateľka aj vo filmovej sérii Harry Potter. 
  • Michael Fassbender (2. apríl 1977) – írsky herec pôvodom z Nemecka. Zahral si vo filmoch Prometheus, 300: Bitva u Thermopyl, Assassin’s Creed, Snehuliak i vo viacerých filmoch z filmovej série X-Men. Rola vo filme Steve Jobs (2015) mu vyniesla nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší herec v hlavnej úlohe. 
  • Russell Crowe (7. apríl 1964) – austrálsky herec. K jeho najznámejším filmom patrí Gladiátor, Čistá duša, Bedári či Robin Hood. Za hlavnú rolu vo filme Gladiátor získal Oscara, za rolu vo filme Čistá duša zase ocenenie Golden Globes.

Ďalší oslávenci: Emma Watson, Robert Downey Jr., Kate Hudson, Eddie Murphy, Andy Garcia, Eric Roberts, Jennifer Garner, Alec Baldwin, Paul Rudd, Kristen Stewart, Cynthia Nixon, Charlie Hunnam, Ron Perlman, Adrien Brody, James Franco, Channing Tatum.

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci apríl

  • Susan Boyle (1. apríl 1961) – škótska speváčka. Preslávila sa vďaka účasti v tretej sérii britskej talentovej show  Britain's Got Talent (2009), v ktorej napokon skončila na druhom mieste. Jej debutový štúdiový album I Dreamed a Dream bol nominovaný na ocenenie Grammy. 
  • Pharrell Williams (5. apríl 1973) – americký spevák, skladateľ a hudobný producent. Je držiteľom desiatich cien Grammy. K najznámejším hitom patrí pieseň Happy z filmu Ja, zloduch 2. Množstvo hitov produkoval pre rôznych hudobných umelcov (Jay-Z, Britney Spears, Ariana Grande a ďalší).
  •  Willie Nelson (29. apríl 1933) – americký country spevák, textár, skladateľ a gitarista. Je označovaný za jednu z najväčších žijúcich legiend americkej country hudby druhej polovice 20. storočia. Je držiteľom mnohých cien Grammy, CMA Awards či American Music Awards. Taktiež sa počas kariéry venoval herectvu.  

Ďalší oslávenci: Lucie Bílá, Lisa Stansfield, Brendon Urie, Leona Lewis, Kelly Clarkson, Machine Gun Kelly, Lizzo, Gerard Way, Barbra Streisand, Kehlani, Akon, Iggy Pop.

Pozri aj: Celebrity narodené v znamení Baran

Športovci narodení v apríli

  • Anastasia Yermakova (8. apríl 1983) – ruská pretekárka v synchronizovanom plávaní. Je štvornásobnou olympijskou víťazkou, taktiež niekoľkonásobnou víťazkou Majstrovstiev sveta a Európy. 
  • Andre Agassi (29. apríl 1970) – bývalý americký profesionálny tenista. Na svojom konte má niekoľko grandslamových víťazstiev (napr. Wimbledon 1992,  Australian Open 1995 a mnoho ďalších), taktiež je držiteľom zlatej medaily z Olympijských hier v roku 1996. 
  • John Cena (23. apríl 1977) – americký profesionálny wrestler. Je držiteľom mnohých titulov a je šestnásťnásobným šampiónom WWE. Dlhé roky sa venuje aj herectvu. Vidieť sme ho mohli vo filmoch Vojak, The Suicide Squad: Samovražedná misia či Bumblebee.

Ďalší oslávenci: Marija Šarapovová, Evelyn Ashford, Gennady Golovkin, Sačin Tendulkar, Haile Gebrselassie, Tiki Barber, Dara Torres, Kareem Abdul Jabbar. 

Ďalší známi oslávenci v mesiaci apríl

  • Kráľovná Alžbeta II. (21. apríl 1926) – kráľovná Spojeného kráľovstva a ostatných území Commonwealthu. Na trón nastúpila po smrti svojho otca Juraja VI. v roku 1952, korunovaná bola v roku 1953. Jej nástupcom je syn Charles, princ z Walesu. 
  • David Letterman (12. apríl 1947) – americký komik a moderátor. Je známy predovšetkým ako moderátor relácie Nočná show Davida Lettermana (Late Show with David Letterman) na televíznej stanici CBS. Je vlastníkom produkčnej spoločnosti Worldwide Pants, k jeho produkcii patrí napríklad sitkom Raymonda má každý rád.
  • Victoria Beckham (17. apríl 1974) – anglická módna návrhárka, jedna z popredných postáv svetového šoubiznisu a bývalá speváčka a členka skupiny Spice Girls. Je manželkou futbalistu Davida Beckhama. 

Ďalší oslávenci: Alessandra Ambrosio, Rosie Huntington-Whiteley, Melania Trump, Kourtney Kardashian, Conan O’Brien, Michael Moore. 

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v apríli

  • Helena Krajčiová (19. apríl 1975) – slovenská divadelná, filmová, televízna aj dabingová herečka. Má vyštudovanú VŠMU, pôsobila v Slovenskom národnom divadle i v divadle Nová scéna. Pôsobí aj ako speváčka v skupine Fragile. Vidieť sme ju mohli na televíznych obrazovkách v reláciách Ordinácia v ružovej záhrade, Zita na krku či Búrlivé víno. 
  • Pavol Habera (12. apríl 1962) – slovenský spevák, hudobník a skladateľ. Pôsobil ako líder skupiny Team, následne ako sólový spevák. K najznámejším hitom patrí Je to vo hviezdach, Reklama na ticho, Lietam v tom tiež.
  • Patrik Švajda (8. apríl 1972) – slovenský moderátor. Dlhoročne je známy predovšetkým ako moderátor Televíznych novín na TV Markíza. 

Ďalší oslávenci: Zuzana Kronerová, Gabriela Marcinková, Peter Nagy, Marián Čekovský, Maroš Kramár, Juraj Ďurdiak, Barbora Bobuľová, Andrea Zimányiová, Jana Hospodárová, Karin Haydu, Silvia Šuvadová, Ľubomír Bajaník, Mária Chreneková-Pietrová.

Odporúčame: KVÍZ: Spoznáte tieto známe slovenské hity a ich interpretov?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní