Domáce hnojivo na kvety – suroviny na prípravu nájdeš v kuchyni!

Domáce hnojivo na kvety – suroviny na prípravu nájdeš v kuchyni!

Bez droždia v čerstvom alebo sušenom stave nevedia mnohé gazdinky fungovať. To sa týka najmä vychýrených pekárok, ktoré pomocou neho dokážu vykúzliť ten najlepší chlebík, alebo kysnuté koláčiky pod slnkom. Mnohé pekárky ani len netušia, že keď si droždie neustrážia a pokazí sa, netreba ho vôbec vyhadzovať. Poslúži totiž ako prísada na domáce hnojivo bez chémie a iných prídavkov.

Porastú ako z vody

Zázrak menom droždie, ako dobre všetci vieme, naštartuje proces kysnutia a vďaka nemu sa naše cestá krásne zdvojnásobia a po upečení máme úžasne nadýchané pečivo. Dalo by sa povedať, že podobne naštartuje aj rast vašich kvetov, pretože hnojivo z droždia dokáže kvety povzbudiť, stimulovať ich rast a dokonca by mali byť kvietky vašich rastlín oveľa krajšie.

Tento babský recept na domáce hnojivo z droždia sa dá použiť na muškáty, ale aj iné rastlinky ako hlavné hnojivo, alebo prihnojenie.

Pozri aj: Záhradné pieskovisko: Urobte deťom radosť a postavte im ho na záhrade

ako využiť droždie po záruke

Zdroj: Shutterstock®

Pripravte si:

  • 1 liter teplej vody
  • 1 kocku čerstvého droždia

Neuveríte, ale to je všetko! Droždie si rozpustíme v teplej vode vo vhodnej nádobe a necháme zmes kvasiť 2 týždne. 

Pozor, neuzatvárajte nádobu, aby vám nevybuchla a pamätajte, že kvasiace droždie nie je najvábnejšie na vôňu, preto by sa zišla miestnosť, v ktorej vám kvasenie prekážať nebude. Po 2 týždňoch zmiešajte vykvasenú zmes s 3 litrami čistej teplej vody. K dispozícii máte 4 litre domáceho hnojiva na vaše obľúbené kvety.

Odporúčame: Celoročná zeleň v podobe trvaliek: Ktoré si vybrať a ako sa o ne starať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní