Horoskop na máj 2024 predvída okrem lásky aj silné ambície a príležitosti pre osobný rozvoj

Horoskop na máj 2024 predvída okrem lásky aj silné ambície a príležitosti pre osobný rozvoj
  • 15.04.2024
  • Michaela Kožáková

Posledný jarný mesiac máj patrí medzi najromantickejšie. Je to tiež mesiac kedy sa celý les, lúky a polia znova zazelenajú a zakvitnú farebnými kvetmi. Všetko naokolo sa prebúdza k životu, kvitne a rozvoniava. 

Bozk pod rozkvitnutou čeresňou, májové pranostiky, Filipo- Jakubská noc, stavanie májov, sviatok práce, závan leta, májový dážď ako predzvesť dobrej úrody, prvomájová rosa - toto so sebou prináša piaty mesiac v roku. 

Z hľadiska astrológie máj zaznamenáva nové vibrácie a zmeny. Všetky znamenia horoskopu pocítia vplyvy planét a hviezd.

Aká je predpoveď na máj pre jednotlivé znamenia zverokruhu? Čo si pripravil tento mesiac pre temperamentných Strelcov, rozvážne Panny alebo vášnivých Levov?

Neprehliadni: Flirtovanie podľa horoskopu: Týmto 3 znameniam zverokruhu podľahne každý

Horoskop na máj 2024

Poloha planét v tomto mesiaci naznačuje obdobie významnej transformácie a rastu pre všetky znamenia zverokruhu. Mesačný horoskop máj 2024 tvrdí, že nastal čas zamerať sa na praktické rozhodnutia, ktoré položia základ budúceho úspechu. Keď však Merkúr vstúpi do znamenia Blížencov, zaplaví nás vlna intelektuálnej energie, ktorá nás núti preskúmať nové nápady a prijať zmeny. Táto kombinácia stability a prispôsobivosti navyše pripravuje pôdu pre dynamický posun v mnohých oblastiach života.

Predpoveď na máj prináša i potenciál pre hlboké posuny v našich vzťahoch. Je vhodné komunikovať otvorene a úprimne s našimi blízkymi. Veľký horoskop na máj tiež naznačuje, že môžeme zažiť neočakávané odhalenia, ktoré nás prinútia prehodnotiť naše presvedčenia a ciele. Prijatie týchto zmien s otvoreným srdcom a ochotou povedie k väčšiemu osobnému naplneniu a zosúladeniu s naším skutočným zámerom. Preto by sme mali zostať otvorení príležitostiam rastu.

♈ BARAN (21.03. – 20.04.)

V máji sa v Baranovi prebudí túžba spoznávať nových ľudí. Môžete sa tešiť, že spoznáte množstvo nových ľudí z rôznych kultúr, ktorí vám do života prinesú veľa vzrušenia a nový pohľad na svet. Ako sa hovorí, najlepšie sú tie neplánované a toto obdobie priam nabáda k spontánnym rozhodnutiam. Preto z toho vyťažte maximum a skúste chvíľu robiť to, čo vám káže intuícia; môžete zažiť niečo nepredstaviteľné.

S príchodom tohto mesiaca sa energia Barana bude neustále zvyšovať. Vďaka krásnemu počasiu vás môže prepadnúť pracovná demotivácia a uprednostníte sústredenie sa na voľný čas. Nesnažte sa s tým bojovať, pretože sa budete cítiť šťastní, len ak uspokojíte svoje potreby.

Máj je aj mesiacom lásky. Ak máte partnera, budete mať chuť tráviť s ním viac času. Ak ste však single, dajte si pozor na depresiu, ktorá by mohla prísť.

♉ BÝK (21.04. – 21.05.)

Máj prebúdza v Býkovi nesmiernu túžbu po láske a fyzickom kontakte. Tento mesiac sa zároveň môžete stretnúť s prehnanou potrebou ovládať a privlastňovať si, čo rozhodne nie je žiaduce a naopak by to mohlo viesť k sklamaniu. Zbavte sa preto majetníckych sklonov, dajte partnerovi priestor a užívajte si spoločne strávené chvíle. V tomto období sa vo vás objaví nová životná energia, otvoria sa vám nové možnosti v osobnom raste, tak smelo do toho a nenechajte sa ničím odradiť.

V máji znamenie Býk vďaka vplyvu Slnka opäť získa dôveru vo všetky aspekty života. Preto nastal vhodný čas vrátiť sa k veciam, ktorým ste sa vyhýbali a mysleli si, že nie ste dosť dobrí na to, aby ste ich zvládli. Možno budete tentokrát veľmi milo prekvapení.

Zaujme Ťa: Kariérny horoskop na rok 2024 – koho čakajú úspechy v práci, kto zmení zamestnanie?

♊ BLÍŽENCI (22.05. – 21.06.)

Máj bude zameraný najmä na vzťahy. Konečne nájdete harmóniu a vaše emócie sa stabilizujú. Postupne sa bude posilňovať vaša schopnosť vcítiť sa do druhých a prispôsobiť komunikáciu pocitom iných. Preto sa vám podarí získať späť na svoju stranu tých, ktorí sa vám na nejaký čas vzdialili a konečne nájdete spoločnú reč. V tomto období budú mať osoby narodené v znamení Blíženci sklony k závislostiam, preto si dávajte pozor na to, čo robíte.

Blíženci sa v máji pokúsia kompenzovať svojmu okoliu konflikty, ktoré vyvolali v predchádzajúcich mesiacoch. Vďaka Venuši to pôjde ako po masle – dodá vám trpezlivosť, oddanosť, nezištnosť. Nečakajte však, že všetko napravíte pár sladkými slovami. Niektoré vzťahy sú jednoducho príliš narušené.

Táto planéta vás dobehne aj po finančnej stránke. Často budete mať tendenciu robiť obrovské nákupy vecí, ktoré v skutočnosti nepotrebujete.

♋ RAK (22.06. – 22.07.)

Jednotlivci narodení v znamení Rak budú v máji čeliť vzťahovým problémom, ktoré sa hromadili už dlhší čas. Drobné náznaky, ktoré ste doteraz prehliadali, vyjdú na povrch a zmenia sa na vážnejšie problémy a je potrebné ich vyriešiť. Počas tejto doby vás však tieto veci unavia a budete sa zdráhať. Ale nie je potrebné riešiť všetko naraz; dôležité je aspoň začať so zmenami krok za krokom. Ak nemáte partnera, toto obdobie nebude najlepšie na nadväzovanie nových vzťahov.

Mars v máji negatívne ovplyvní všetkých, ktorí sa narodili v tomto znamení. Budete mať tendenciu obchádzať problémy tým, že ich budete odkladať a riešiť neskôr. Na druhej strane, váš ochranný inštinkt bude silnejší ako zvyčajne. Ak je niekto z vašich blízkych ohrozený, budete ho brániť za každú cenu a nebudete váhať použiť ani fyzickú silu. 

♌ LEV (23.07. – 23.08.)

V máji začne Lev myslieť viac na rodinu. Bude to sprevádzať túžba prehĺbiť vzťah s partnerom a vašimi deťmi. Všetko ostatné v tomto období ustúpi a vy sa budete sústrediť len na svoju rodinu a jej šťastie. To z vás urobí dokonalého partnera a rodiča. Ak ešte nemáte rodinu, tento mesiac je ideálny čas na stretnutie a nadviazanie vážnych známostí. Chopte sa preto tejto príležitosti, choďte medzi ľudí, otvorte sa novým skúsenostiam a buďte sami sebou; čakajú vás príjemné chvíle.

Máj by mohol byť pre Levov rušný, najmä pokiaľ ide o rodinu. Horoskop naznačuje, že sa môže stať niečo, čo zmení život. Celkovo bude tento mesiac pre vás plný šťastia a pokoja, takže budete mať tendenciu zabúdať na prácu či školu a namiesto toho si užijete chvíle pri outdoorových aktivitách či rodinných výletoch.

Odporúčame: Najlepší manželia a manželky podľa astrologických znamení

♍ PANNA (24.08. – 23.09.)

Máj bude pre Pannu náročným mesiacom. Najmä v oblasti kariéry sa vyskytne veľa prekážok, ktoré budete musieť prekonať. Nebude to ľahké, ale zvládnete to. S vašou trpezlivosťou, ktorá vám tento mesiac určite nebude chýbať, dokážete veľa a navyše získate cenné skúsenosti, ktoré neskôr zúročíte v práci. Vo vzťahu však budete bojovať so strachom z úprimnosti. Ak sa vám niečo nepáči, povedzte to hneď a nečakajte.

V máji budú osoby narodené v znamení Panna pod výrazným vplyvom planéty Jupiter. Tá bude zodpovedná za váš neukojiteľný hlad po nových informáciách. Navyše, novozískané informácie vám môžu pomôcť podávať lepšie výkony ako vaši kolegovia.

Pokiaľ ide o rodinu, budete mať tendenciu zaobchádzať so všetkými veľmi opatrne a robiť všetko pre to, aby ste sa vyhli akémukoľvek nedorozumeniu. Niekedy však bude lepšie povedať veci na rovinu – takto môžete výrazne urýchliť ich riešenie.

♎ VÁHY (24.09. – 23.10.)

Máj prinesie Váham do života lásku a vášeň. Tí z vás, ktorí sú vo vzťahu, sa môžu tešiť, že opäť nájdu iskru. Budete mať pocit, že ste čerstvo zaľúbení, a opäť po sebe zatúžite. Zarezervujte si pobyt v hotelovom rezorte len pre vás dvoch a nenechajte sa ničím rušiť. Ak ste single, čaká vás obdobie plné flirtovania a bezsenných nocí. Vaša charizma bude žiariť už z diaľky a očaríte takmer každého, na koho sa len usmejete.

Vďaka Venuši sa vám bude dariť vo všetkých aspektoch života. Tí vo vzťahu sa budú tešiť z pozornosti svojich partnerov, ktorí budú cítiť potrebu starať sa o nich a robiť ich vždy šťastnými. Slobodných poteší zvýšený záujem opačného pohlavia, čo im zdvihne sebavedomie.

Dávajte si dobrý pozor na svoje zdravie, najmä koncom mája. Mali by ste obmedziť konzumáciu alkoholu, pretože môžete mať zdravotné problémy s obličkami. Ak máte chuť, pohár vína je fajn, no večierky a oslavy si radšej odložte na ďalší mesiac.

Pozri aj: Šťastné číslo tvojho znamenia zverokruhu, ktoré prináša peniaze!

♏ ŠKORPIÓN (24.10. – 22.11.)

Máj bude časom lásky a milostných vzťahov. Škorpióni môžu využiť tento čas na to, aby vzali svojich blízkych na dovolenku, pretože je to jedinečná príležitosť stráviť spolu krásne chvíle. Kto nemá partnera, bude mať tento mesiac veľkú šancu stretnúť toho pravého. V máji sa nevyskytnú žiadne problémy, ktoré by bolo treba riešiť a vy si budete môcť užívať iba prítomný okamih. Vďaka tomu z vás bude vyžarovať veľa pozitívnej energie a ľudia okolo vás z nej budú ohromení.

Vo vzťahu s partnerom sa v máji budete cítiť skvele. Choďte s ním/ňou na víkend mimo mesta alebo si doprajte príjemný a uvoľnený večer v kúpeľoch a relaxujte. Slobodní Škorpióni budú radi chodiť von a spoznávať nových ľudí.

Veľmi dobre sa vám bude dariť aj v práci. Nápady budete sypať z rukáva a budete úspešní. Len si dávajte pozor, aby ste neboli príliš bezohľadní a egocentrickí.

♐ STRELEC (23.11. – 21.12.)

Máj bude pre vás mesiacom osobného rozvoja. Strelci zbystria všetky svoje zmysly, čo im pomôže orientovať sa vo všetkých aspektoch ich života, najmä vo vzťahoch. Budete otvorení novým informáciám a skúsenostiam. Je však možné, že v niektorých situáciách budete pôsobiť trochu precitlivene, čo by mohlo partnera trochu zmiasť. Najlepšou voľbou pre vás je nechať svoje emócie voľne plynúť a pozorne ich sledovať a potom urobiť záver. To vám môže pomôcť posunúť sa vo vašom živote. Utrieďte si tiež svoje priority a ciele a riaďte sa nimi.

V máji budú mať Strelci pod vplyvom Jupitera prehnané očakávania od života. Pravdepodobne budete od partnera očakávať maximálnu pozornosť a starostlivosť, no možno budete sklamaní. 

Tento mesiac je tiež ideálny čas zamyslieť sa nad svojimi zlozvykmi a začať s nimi bojovať. Aj keď sa to na prvý pohľad môže zdať nedosiahnuteľné, určite to vás a vaše lepšie ja posunie vpred.

♑ KOZOROŽEC (22.12. – 20.01.)

Máj prinesie Kozorožcom sebaúctu a silné ambície. Podarí sa vám urobiť všetko, čo si stanovíte ako cieľ, a nič vás neodradí. Budete mať radosť z toho, že budete stredobodom pozornosti ostatných; nebude vám záležať na tom, či o vás ľudia hovoria pekne alebo nie; len budete chcieť byť témou ich rozhovorov. Vaše sebastredné správanie spôsobí hádku s vaším blízkym priateľom a neskôr to budete ľutovať. Najlepšia vec, ktorú môžete tento mesiac urobiť, je uzavrieť sa do svojej bubliny a sústrediť sa len na svoje ciele. 

V máji môžu osoby narodené v znamení Kozorožca dosiahnuť svoje ciele rýchlejšie. Aj keď je kalendárny rok sotva vo svojej polovici, radi by ste pod vplyvom Marsu už stihli všetko, čo ste si tento rok stanovili. Budete tvrdí na seba aj na ostatných a ak vás niekto konfrontuje, povedie to k nepeknej hádke.

Vaše jediné rozptýlenie od vášho pokroku bude vaša neprítomnosť mysle. Kvôli prebytku energie nebudete môcť chvíľu obsedieť a budete prechádzať od jednej veci k druhej bez toho, aby ste niečo dokončili.

Neprehliadni: Mentálne najsilnejšie znamenia zverokruhu, ktoré si poradia v AKEJKOĽVEK situácii

♒ VODNÁR (21.01. – 19.02.)

Máj vyvolá vo Vodnároch rozporuplné pocity. Dostanete sa na rázcestie v súkromnom živote a nebudete vedieť, ktorým smerom sa vydať. Najviac vás bude trápiť váš milostný život. Začnete si klásť otázku, či je váš partner ten pravý a začnú sa vám vynárať spomienky na vašu starú lásku a začnete ich dvoch porovnávať. Mali by ste sa pokúsiť nájsť vnútornú rovnováhu a na chvíľu vypnúť. Prospeje vám prechádzka do lesa, čerstvý vzduch a trochu pohybu. Budete sa tiež cítiť nabití energiou, keď budete s inými ľuďmi, takže pozvite jedného z priateľov na pohár vína.

Citlivé vnímanie fáz mesiaca ovplyvní vašu náladu, pracovné nasadenie a zdravie. Budete obzvlášť náchylní na bolesti kĺbov a vaša pokožka bude tiež citlivá. Neváhajte preto investovať do kvalitných telových prípravkov a vitamínov.

♓ RYBY (20.02. – 20.03.)

V tomto časovom období pocítite v sebe veľa lásky. Máj je ideálny na spoznávanie nových ľudí a upevňovanie vašich súčasných vzťahov. Vďaka svojmu prirodzenému šarmu upútate pozornosť iných ľudí, ktorí sa s vami budú cítiť veľmi príjemne. Máte tiež úžasnú schopnosť súcitu, takže budete oporou pre každého, kto to bude potrebovať. Pomoc druhým vás uspokojí a tiež vám pomôže utriediť si myšlienky. Možno dospejete k nejakým záverom týkajúcim sa vášho vzťahu s partnerom.

Máj je pre mnohých mesiacom lásky a určite tomu nebude inak ani u Rýb. Prirodzene, budete sa tešiť, no ak vás partner sklame, spôsob, akým sa s tým vysporiadate, môže veľa napovedať o povahe vášho vzťahu, čo ste si možno dlho nepripúšťali. Preto je to výborná príležitosť zastaviť sa na chvíľu a zamyslieť sa, či ste vo vzťahu spokojní alebo nie.

Toto obdobie by mohlo priniesť aj výčitky z minulosti. Nemali by ste sa v ňom hrabať príliš hlboko, ale skôr sa pozerať dopredu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní