Interpretácia snov: Zisti, pred čím ťa sny varujú (I. časť)

Interpretácia snov: Zisti, pred čím ťa sny varujú (I. časť)

Podvedomie je ako tajná komnata a najlepšie pracuje vtedy, keď spíme. Podnety a zdroje snov čerpajú z našej existencie a zrkadlia mnohé súvislosti a skutočnosti. Interpretácie snov boli populárne už v dávnej minulosti, ale časom im dodal vedecký punc Sigmund Freud, ktorý svojím moderným výskumom snov ovplyvnil danú problematiku na celé storočie.

Pamätáte si svoje sny a viete, čo sa vám snažia povedať? V prvej časti tejto snovej problematiky si povieme, čo znamená, keď v sne padáte, lietate alebo umierate.

Pád – strata kontroly

Pomerne častý motív, ktorý ste už vo svojich snoch s veľkou pravdepodobnosťou zažili aj vy. Je preň typické, že na záverečné dopadnutie sa jednoducho zobudíme, ba dokonca môže byť sprievodným javom aj myknutie či vzdychnutie. Niekto je po takomto sne ešte pár minút prestrašený, niekto si vydýchne a je šťastný, že išlo len o sen.

O čom ale padanie v sne napovedá? Jeden z výkladov odborníkov hovorí o strate kontroly v rôznych oblastiach života, či už ide o prácu, lásku a pod. Kľúčovým slovom je neistota, ktorá berie pôdu pod nohami, čoho dôsledkom je aj pád v sne. Niektorí však hovoria aj o pozitívnom aspekte takéhoto typu sna, ktorý vraj môže hovoriť o bezbrehom nadšení pre nejakú vec, napríklad koníček, prácu, zvyk... No treba mať na pamäti aj to, že takéto „pohltenie“ vecami alebo činnosťami nemusí byť vždy len na prospech a mozog sa nám to snaží signalizovať aj takýmto spôsobom.

Pozri aj: Rastliny najvhodnejšie do spálne: Toto sú jasní víťazi!

padanie v sne

Zdroj: Shutterstock®

Lietanie – len snová zábavka bez výstrahy?

Zažili ste to už? Plachtenie nízko nad zemou či vysoko pri oblakoch? Aké úžasné možnosti a schopnosti dokážu sny vo svojej ríši poskytnúť. Lietanie je dozaista v sne lepšou alternatívou v porovnaní s pádom, avšak nejasajte predčasne.

Podvedomie aj napriek príjemným pocitom z lietania (čo, samozrejme, nemusí byť  pravidlom vždy) upozorňuje na fakt, že práve táto voľnosť nám môže v živote chýbať. Alebo ako alternatívny sa ukazuje aj výklad, ktorý naznačuje nedostatočnú schopnosť väčšieho nadhľadu nad situáciami, ktoré nie sú až tak podstatné, ale berieme ich príliš vážne. Takže pokiaľ lietate v snoch pravidelne, skúste sa zbaviť prebytočnej záťaže, napr. vo forme nadmerných povinností.

smrť v sne

Zdroj: Shutterstock®

Smrť alebo umieranie – máte sa čoho báť?

Pokiaľ sa vám už  snívalo o vlastnej či cudzej smrti, pravdepodobne ste sa zobudili s veľmi silnou a negatívnou emóciou. Bývajú to naozaj veľmi ťažké sny, ktoré už možno považovať aj za nočnú moru, avšak výklad tohto typu sna nemusí byť vždy len negatívny, práve naopak.

Smrť znamená aj koniec a tento metaforický koniec možno preniesť do reálneho života, napríklad v podobe ukončenia nejakej životnej etapy, skúšky či krízy. Na druhej strane môže ísť aj o koniec vzťahu, pretrhnutie kontaktov.Podvedomie nám môže tiež napovedať, že je nutné ukončiť niečo, čo už ďalej v živote pre nás nemá význam, a teda je načase rozlúčiť sa s tým.

- Anketa

KTORÝ TYP ZO SPOMÍNANÝCH SNOV SA VÁM OPAKUJE NAJČASTEJŠIE?

Odpovedalo 335 ľudí  

o padaní
71%
o lietaní
23%
o umieraní a smrti
6%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lucia Šeptáková 21.03.19 16:45

karma
108.00

Verím,že sny majú nejaký význam,ale veľmi to neriešim preistotu..

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 22.03.19 10:43

MM
karma
100.00

kedysi som často v snoch lietala...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní