Joga cviky pre krajšiu pleť bez akné

Joga cviky pre krajšiu pleť bez akné

Ako sa hovorí: krása začína z vnútra. Základom je najmä vyvážená strava, pretože čokoľvek nezdravé zjeme, prejaví sa to aj na našej pleti. No vedeli ste, že vďaka niektorým joga cvikom si môžete zabezpečiť krásnu pleť bez akné?

Mnoho ľudí sa týmto cvikom nevenuje, pretože sú voči nim skeptickí a hlavne nemajú čas zájsť na cvičenie s trénerkou. Avšak mnoho cvikov môžete praktizovať v pohodlí domova, postačí vám len ukradnúť si chvíľku času pre seba. Väčšina kožných problémov je spôsobená toxínmi, hormónmi a znečisteným prostredím. Pri pravidelnom cvičení týchto joga polôh môžete vašu pleť zbaviť škodlivých látok. 

Odporúčame prečítať: Stáva sa vám, že pokazíte líčenie a chytá vás panika? Tipy, ako predísť katastrofe.

Joga cviky pre krajšiu pleť bez akné

Zdroj: Shutterstock®

1. Nohy na stene

Táto poloha podporuje lepší krvný obeh a prináša viac kyslíka do tváre a tiež pomáha odplaviť toxíny z tela.

Ako na to: Jednoducho ak si pamätáte cvik zo školy - sviečka, tak je to presne to. Pri jej tvorbe si môžete dopomôcť stenou pre prípad, že by ste neudržali rovnováhu. Sadnite si oproti stene a jemne zdvihnite nohy hore. Podoprite si boky tak, že dlane smerujú nahor. Zatvorte oči a dýchajte rovnomerne. Pózu držte tak dlho, ako môžete a potom sa uvoľnite. 

Odporúčame prečítať: Domáce masky pre posilnenie a rast vlasov

Joga cviky pre krajšiu pleť bez akné

Zdroj: Shutterstock®

2. Poloha kobry

Poloha pomáha lepšie dýchať, čo umožňuje vháňať do tela viac kyslíka. Rovnako ako predchádzajúca poloha, aj táto pomáha eliminovať toxíny v tele. Reguluje hormóny, čím môže spomaliť proces starnutia, zabraňuje vzniku akné a mnohých ďalších kožných problémov.

Ľahnite si na brucho a vaše nohy nechajte natiahnuté za sebou. Zaprite sa rukami o zem a dvihnite hrudník – celá vaša hmotnosť bude záťažou pre ruky. Nadýchnite sa a hlboko vydýchnite. Držte túto pózu po dobu 10 sekúnd. 

Odporúčame prečítať: Citrón nie je len potravina, ale aj kozmetický pomocník

Joga cviky pre krajšiu pleť bez akné

Zdroj: Shutterstock®

3. Hlava a kolená

Póza zlepšuje krvný obeh, vnáša do tela dostatok kyslíka a znižuje napätie tvarových svalov, vďaka čomu sa budete cítiť sviežo a mlado.

Sadnite si na zem tak, že jednu nohu budete mať vystretú a tou druhou sa budete dotýkať stehna. Pomaly sa začnite ohýbať dopredu a snažte sa priložiť hlavu k vystretému kolenu. V tejto póze vydržte 8- 10 sekúnd, pričom nezabudnite na dýchanie. Následne sa uvoľnite a nohy vymeňte. 

Odporúčame prečítať: Večerné rituály pre krásu

Joga cviky pre krajšiu pleť bez akné

Zdroj: Shutterstock®

4. Uvoľnená póza

Ak sa chcete zbaviť hlavne akné, tak potom by ste mali vyskúšať túto polohu. Zlepšuje tráviaci systém, ktorý má priamy vplyv na pokožku. Preto ak sa vám zlepší trávenie, odrazí sa to aj na vašej pleti.

Ľahnite si na chrbát a pomaly začnite ťahať ohnuté nohy k hrudníku (ako by ste si ich objímali). Zdvihnite hlavu zo zeme a tvár sa snažte priložiť ku kolenám. V póze vydržte 8 - 10 sekúnd a pritom nezabudnite zhlboka dýchať. 

Odporúčame prečítať: DIY: Netradičné domáce peelingy, ktoré si zamilujete


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Soňa Krátka 14.12.16 08:34

SK
karma
114.00

jogové cvičenia mám veľmi rada, samozrejme tie ľahšie, ako na ukážkach

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 14.12.16 18:19

MR
karma
109.00

na mňa pôsobí jóga ukľudňujúco, čo je fajn v dnešnej šialenej dobe

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 20.12.16 21:41

MZ
karma
-1.00

Docvičené! :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní