Akú metódu tetovania obočia si vybrať

Akú metódu tetovania obočia si vybrať
  • 24.02.2017
  • Lea Drobná

Ak ste sa rozhodli pre permanentné tetovanie obočia, ktoré je vodeodolné a oteru odolné, a samozrejme vydrží naozaj dlhé roky, tak potom by ste si mali zvoliť správnu metódu, prostredníctvom ktorej vám v salóne obočie vytvoria.

V prípade prístrojového tetovania kompaktného obočia dizajnérka najprv predkreslí a ihlou orámuje jeho tvar. Potom postupne vypĺňa farbu ihlou milimeter po milimetri, až kým dosiahne kompaktný tvar obočnicových oblúkov zjednotenej farby. Táto technika pomaly prenecháva miesto mladším a krajším metódam tetovania. 

Prístrojové tetovanie tónovaného obočia sa tiež najprv predkreslí a potom sa tónuje dvoma až troma pigmentmi. Kozmetička postupuje od najtmavšej po najsvetlejšiu farbu s rovnakou hĺbkou vpichu ihly. Efekt tónovaného obočia je možné vytvoriť aj vďaka jednej farbe pigmentu, no s rôznou hĺbkou vpichu. Čím hlbší a intenzívnejší prienik ihly do kože, tým bude výsledná farba tmavšia. Túto metódu však využíva len minimálne percento tatérov obočia, pretože ide o náročnejšie prevedenie s väčšou neistotou úspechu. 

Odporúčame prečítať: Vintage dekorácie do domácnosti, ktoré si zamilujete

Akú metódu tetovania obočia si vybrať

Zdroj: Shutterstock®

Vďaka prístrojovému tetovaniu čiarok, tzv. čiarkovanej metóde, dokáže kozmetička vyplniť chýbajúce chĺpky alebo dokonca vytvarovať z chĺpkov celé oblúky. Obočnicové oblúky sa najprv tónujú svetlým odtieňom a následne sa vpravuje ihlami tmavší pigment do tvaru chĺpkov. Táto technika PM je veľmi podobná metóde chĺpkovania, rozdiel spočíva v nástroji na pigmentovanie (prístroj alebo čepieľky). Šikovná tatérka vie vytetovať rovnako krásne prirodzené obočie oboma spôsobmi. Väčšinou však výsledný efekt vyzerá tak, ako zobrazuje obrázok, tzn. čiarky vytetované prístrojom sú príliš pravidelné.

Chĺpkovanie je najnovším hitom v oblasti PM. Táto technika pôsobí po spracovaní ako chlp bez tónovania či podfarbenia obočnicových oblúkov. Metóde sa venuje aj make-up artistka Lucia Sládečková, známa pod značkou Lucid Style. „Tetuje sa v smere rastu chĺpkov. Najprv sa aplikuje lidokaín na znecitlivenie, potom sa obočie predkreslí, odfotí a následne tetuje,“ vysvetľuje Lucia. Permanentný make-up sa aplikuje na celé obočie alebo len na jeho chýbajúce časti. „Túto metódu využívajú dámy, ktoré potrebujú dotvarovať, zahustiť alebo celkovú rekonštrukciu obočia. Taktiež ju odporúčam ženám, ktoré majú problém dokresľovania na dennej báze, alebo nemajú vlastné chĺpky. Väčšinou sa hlásia dámy, ktoré potrebujú naozaj pomôcť,“ tvrdí odborníčka.

Odporúčame prečítať: V Japonsku už rozkvitli prvé čerešne...ich obrázky berú dych! Už nech príde jar aj k nám.

Akú metódu tetovania obočia si vybrať

Zdroj: Shutterstock®

Microblading práca pomocou špeciálnych čepieľok. Vytvára sa efekt jemných chĺpkov. Narozdiel od PMU sa aplikuje do hornejšej vrstvy kože, pigment udrží svoju intenzitu pomerne krátky čas a je ho treba pravidelne obnovovať. Po spracovaní vyzerá veľmi prirodzene. Spočíva v podtónovaní obočia svetlejším pigmentom a tetovanie chĺpkov tmavšou farbou, čo vytvára efekt naturálneho obočia. Výsledok je prirodzený a metóda stále viac populárnejšia. Princíp tejto techniky spočíva v zarezávaní kože malou čepieľkou do želaného tvaru vytváraním chĺpkov. Pigment sa následne vpraví otvorením kože a pretrením farby do tetovaného miesta.
 

Soft tetovanie je metóda, ktorú je možné vykonávať prístrojom ako aj čepieľkami. Pigment sa nevpravuje a nevpicháva tak hlboko ako v prípade klasickej prístrojovej metódy, a preto ostáva v pokožke len 3 až 6 mesiacov. Vytvorí sa tak efekt obočia zafarbeného semipermanentými kozmetickými farbami. Farby sa môžu aplikovať buď vo forme chĺpkov alebo do kompaktného tvaru. Soft pigmentáciu sa odporúča využiť iba v prípade, že máte svoje chĺpky dostatočne husté, no potrebujete im dodať výraznejší vzhľad a veľmi jemne upraviť tvar. 

Odporúčame prečítať: Predčasné šedivenie vlasov - dá sa mu predísť?

Akú metódu tetovania obočia si vybrať

Zdroj: Shutterstock®

Permanentný make-up a mikropigmentácia sa od seba líšia iba názvom. Jedná sa o rovnakú techniku vpravovania pigmentov. Pred  dvadsiatimi piatimi rokmi sa používal v kozmetickom priemysle pojem permanentný make-up, tzn. trvalý make up. Postupom času si kozmetičky osvojili nový výraz, prevzatý zo zahraničia - mikropigmentáciu. Hovoriť o tom, že medzi PMU a mikropigmentáciou je nejaký rozdiel, nie je adekvátne“, hovorí Andrea Garcia Boskovičová zo Štúdia Salónu Médea. „Samozrejme, rozdiel medzi vpravovaním pigmentu dnes a v minulosti je zjavný, prístroje a pigmenty sa stále zdokonaľujú. Dnes je oveľa širšia ponuka farebných pigmentov, menia sa techniky práce, berie sa väčší ohľad na vzhľad pokožky po zákroku, aby nedochádzalo k nežiadúcemu zjazveniu kože“, dodáva skúsená odborníčka.

Vytúžené obočie môžete mať vďaka permanentnému make-upu a skúsenej kozmetičke na niekoľko dlhých mesiacov alebo rokov. Zobudíte sa upravená, ušetríte čas pri rannom zhone a čo je najlepšie, obočie nestratí svoj dokonalý tvar celé mesiace. Inšpirujte sa našimi radami, vyhľadajte šikovnú a profesionálnu tvorkyňu permanentnej vizáže a vyzerajte dokonale aj bez každodennej námahy. 

Odporúčame prečítať: Ako si nájsť čas pre seba?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Krátka 24.02.17 20:04

SK
karma
114.00

je to veľmi dobrá vec, ak niekto už nemá obočie a chce ho, prečo nie, treba si len veľmi dobre vybrať ten správny salón

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 24.02.17 20:06

PV
karma
113.00

Dakujem za článok. Už dlho uvažujem o permanentnom tetovaní obočia. Asi to idem skúsiť..Držte palce.

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 27.02.17 16:42

MB
karma
108.00

tak toho sa troska obavam...videla som zopar kozmeticiek ktore to maju a vyzeraju desivo neprirodzene...

  • 0
Odpovedať

Kinga Bugárová 27.02.17 21:39

KB
karma
-1.00

dobrý clanok, ale ja stale mám obavy

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 17.06.18 10:30

MR
karma
109.00

mám upravené obočie čiarkovanou metódou zhruba rok a som max. spokojná a keď bude treba pôjdem do toho znovu..

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní