KVÍZ: Prekvapivé fakty o zvieratách – uhádni, ktoré sú pravdivé alebo ktorých živočíchov sa týkajú

KVÍZ: Prekvapivé fakty o zvieratách – uhádni, ktoré sú pravdivé alebo ktorých živočíchov sa týkajú

Odhaduje sa, že planétu Zem zdieľame približne s 8 miliónmi živočíšnych druhov. Vedci pritom upozorňujú na to, že väčšina druhov je doposiaľ neobjavená a počet môže byť pokojne ešte väčší. A množstvo druhov živočíchov, s ktorými sa reálne stretneme počas života, predstavuje prakticky zanedbateľný zlomok spomenutého čísla. O väčšine živočíchov si prečítame len niekde v knihe či na internete.

Živočíšna ríša je naozaj rozmanitá, zahŕňa obrovskú a pestrú skupinu hmyzu, mäkkýšov, rýb, obojživelníkov, plazov, vtákov i cicavcov, medzi ktorých patríme, samozrejme, i my. Hoci poznatky o zvieratách sú dnes siahodlhé, stále vieme málo. A koľko toho viete o domácich alebo aj exotických živočíchoch vy?

Čo viete o zvieratách?

V kvíze sa pozrieme na rôznorodé zaujímavé aj prekvapivé fakty o zvieratách. Vedeli ste napríklad o tom, že samec tigra sa môže páriť so samicou leva? Tento potomok je bežne nazývaný tigon a patrí do čeľade mačkovité, no nemá unikátny vedecký názov. Zaujímavosťou je, že dospelý tigon je menší a slabší v porovnaní s dospelým tigrom i levom. 

Zaujímavostí zo živočíšnej ríše je nespočetne veľa. Radi si čítate o zvieratách, alebo dokonca so záujmom pozeráte rôzne dokumentárne seriály a filmy o živočíchoch? V tomto prípade neváhajte a otestuje svoje znalosti v našom kvíze. A aj keď sa obávate, že toho možno veľa vedieť nebudete, to vôbec nevadí. Veď niečo nové sa práve môžete dozvedieť. Držíme palce!

Skús ďalší kvíz: Dokážeš správne určiť názvy farieb a odtieňov? Nedaj sa nachytať!

  • Kvíz: Fakty o zvieratách

  • 1 / 10

Ktoré živočíchy sú typické takzvanou radulou – akýmsi jazýčkom slúžiacim na strúhanie potravy?

  • papagáje
  • myši
  • slimáky
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

Zdroj foto: Depositphotos


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

JAN KOMADA 24.07.23 21:12

JK
karma
100.00

Vaša úspešnosť je 90%

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 22.12.23 15:00

karma
-1.00

Uspesnost 80%

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní