TOP strihy a účesy pre polodlhé vlasy na leto 2023 – tu sú horúce trendy

TOP strihy a účesy pre polodlhé vlasy na leto 2023 – tu sú horúce trendy

Patríte k dlhoročným milovníčkam kratších vlasov a neviete si predstaviť, že by vám pramene siahali pod úroveň brady? Alebo si naopak pestujete dlhú dievčenskú hrivu a nožničky nechcete ani vidieť? Pre mnohé ženy nie je ani jedna z týchto možností tou správnou voľbou. Patríte aj vy k tým, ktoré nedajú dopustiť na zlatú strednú cestu?

Stredná dĺžka vlasov je u žien veľmi obľúbená, pretože vyzerá skrátka dobre a je súčasne aj praktická. Takéto vlasy nepotrebujú väčšie úpravy, ale ak je na to chuť a čas, dá sa z nich vyčarovať všeličo. Ak sa aj vy najlepšie cítite v polodlhom zostrihu, teda s vlasmi, ktoré sú dlhšie, ale zároveň nie veľmi dlhé, máme tu niečo pre vás. 

Pozrite sa spolu s nami na vlasové trendy pre leto 2023, ktoré perfektne sadnú polodlhým vlasom. Taktiež prinášame inšpirácie na niekoľko jednoduchých, ale aj elegantnejších účesov, ktoré môžete vyskúšať počas letnej dovolenky pri mori, alebo aj večernom posedení v meste.

Vlasové trendy pre polodlhé vlasy na leto 2023

Ak ste možno zatúžili po nejakej vlasovej zmene, prípadne hľadáte len inšpirácie na to, ako si vaše polodlhé vlasy upraviť, prinášame niekoľko tipov. Toto leto bude v kurze niekoľko vlasových trendov, ktoré budú ženy zbožňovať. Nejde o žiadne výstrelky, na ktoré by ste potrebovali nabrať odvahu, práve naopak. Ktorý z nasledujúcich horúcich trendov zaujme najviac vás?

• Midi dĺžka

Áno, hovoríme tu o letných vlasových trendoch pre stredne dlhé vlasy a ako prvé spomenie midi dĺžku vlasov. Totižto, stredné dĺžky vlasov sú vlastne v roku 2023 samy o sebe veľkým trendom. Midi cut alebo ’90s mid-length, respektíve strihy strednej dĺžky sa veľmi nosili v 90. rokoch a s veľkou parádou sa vracajú. Takýto účes by mal končiť niekde medzi kľúčnymi kosťami a prsami. V móde bude tento účes najmä v objemnej verzii. 

• Vrstvenie alebo jedna dĺžka

Tohtoročné vlasové trendy sa nesú v znamení viacerých možností a neudávajú striktne len jeden smer. Napríklad, v kurze sú aj strihy tupo zastrihnuté v jednej dĺžke (napr. dlhší blunt bob), no rovnako aj vrstvy, teda takzvané strihy do postupna. A práve na stredne dlhých vlasoch vyzerajú perfektne oba varianty. Ak nedáte dopustiť na jednoduchosť, skúste prvú možnosť. Ak ale vlasom potrebujete dodať opticky objem, skúste vrstvenie. 

• Ofiny

A na výber z viacerých možností máte aj v prípade ďalšieho trendu, ktorým sú ofiny. Ak ste tak ešte neurobili, privítajte leto práve ostrihanou ofinou. K strednej dĺžke vlasov sa hodia rôzne typy. Horúcim trendom je kratučká baby ofina, ktorá sa ale hodí ku kratším vlasom, povedzme maximálne po kľúčne kosti.

Pre dlhšie vlásky môžete zvoliť napríklad aj rovno zastrihnutú ofinu siahajúcu k obočiu. Z minulého roka sú stále v kurze curtains bangs, čiže ofina rámujúca tvár z oboch strán. 

• Vypnuté vlasy

Ak nechcete úplne meniť strih vlasov, ale im len dodať nový šmrnc trendy účesom, máme niekoľko tipov. Stredne dlhé vlasy možno bez problémov vypnúť nahor a práve to je veľký trend leta 2023. Navyše, vypnuté vlasy nielen vyzerajú dobre, ale sú aj skutočne praktické, keď sú vonku horúčavy.

Vlasy môžete v prvom rade vypnúť napríklad rôznymi kovovými alebo umelými štipcami, ktoré sú v kurze od minulého roka. Nosiť sa ale budú aj vypnuté vlasy gumičkami a sponkami v štýle spoločenského účesu, no s trochu strapatým a nedbalým lookom a padnutými prameňmi okolo tváre, čo je opäť trend vracajúci sa z deväťdesiatok (Tousled '90s Updo).

účes

Zdroj: instagram.com/annicavallincom, instagram.com/shadesbytiffany

• Uhladený drdol

A ak obľubujete počas leta nosiť vlasy zopnuté a nie rozpustené, odporúčame aj drdol. Počas leta 2023 bude pritom horúcim trendom, ballerina bun, respektíve baletný drdol, čiže vysoko položený a dôkladne uhladený drdol. Odporúčame si ho vytvoriť s výraznou bočnou cestičkou, ktorá je momentálne tiež v trendoch. 

Ak sa vám drdol na vrchu hlavy nepáči, skúste ho položiť naopak úplne nízko. Opäť by však malo ísť o uhladený a elegantný drdol. Skrátka, takzvaný messy bun, respektíve strapatý drdol je už minulosťou.

• Nedokonalé vlny

Nakoniec ešte môžeme spomenúť vlny. Do módy pritom prichádza najmä konkrétny druh vĺn – imperfect waves alebo loose waves, v preklade nedokonalé alebo voľné vlny. Čiže ide o veľmi jemnučké vlnky, respektíve náznak vĺn na vlasoch. Takýto účes vyzerá sviežo, hravo a najmä prirodzene. Ak máte takéto vlasy od prírody, máte šťastie. Ak máte vlasy rovné, odporúčame žehličkou na vlasy zvlniť pár prameňov a následne vlasy rozčesať. 

10 zapletaných účesov pre stredne dlhé vlasy:

Dievčenské účesy pre stredne dlhé vlasy:

4 jednoduché účesy pre polodlhé vlasy:

Ďalšie inšpirácie na účesy pre polodlhé vlasy:

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/juandiegoteo_, instagram.com/alexpaun.hair


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní