TOP strihy vlasov pre rok 2023 – je v tomto roku čas na zmenu?

TOP strihy vlasov pre rok 2023 – je v tomto roku čas na zmenu?

Nosíte svoj rokmi overený strih vlasov, v ktorom sa skrátka cítite najlepšie, alebo je pre vás nemysliteľné mať rovnaké vlasy dlhší čas? Mnohé ženy si dávajú pravidelne len trošku skrátiť vlasy, čím obnovia kompaktný vzhľad účesu, a to je všetko. A potom sú tu ženy, ktoré sú hotovými chameleónmi a vlasy menia hoc aj každých pár mesiacov. 

Patríte k ženám, ktoré rady obmieňajú svoj vzhľad vďaka rôznym strihom vlasov? V tom prípade sa možno s obľubou inšpirujete aj vo vlasových trendoch, ktoré sa pravidelne obmieňajú. Mnohé strihy vlasov sú v kurze rok čo rok, prípadne prichádzajú s malými obmenami, no nie je výnimkou, že sa z času na čas objaví aj nejaký úplne nový vlasový trend. 

Ak uvažujete o zmene vlasov, či už to robíte pravidelne, alebo práve teraz po dlhých rokoch túžite po zmene, máme pre vás niekoľko inšpirácií. Nechajte sa inšpirovať TOP strihmi vlasov pre rok 2023! Obľúbite si niektorý z nich?

Odporúčame: ​Trápi vás svrbenie hlavy? Za problémom môže stáť i týchto 9 príčin

strih na chobotnicu

Zdroj: instagram.com/teresaphamhair

Strih „na chobotnicu“ pokračuje

Takzvaný „účes na chobotnicu“, v zahraničí známy ako octopus haircut, patril v roku 2022 k najväčším vlasovým trendom. Obľúbili si ho mladšie i staršie ročníky, najmä však ženy, pre ktoré sú dlhšie vlasy s bohatými vrstvami priam srdcovou záležitosťou. Octopus haircut jednoznačne zostáva v kurze i počas tohto roka.

Tento chobotnicový strih, ktorý vznikol kombináciou strihov mullet a shag zo 70. rokov, prináša tak trochu rebelský vzhľad. Vlasy sú postupne zostrihané, pričom dôraz sa kladie na vytvorenie objemu v hornej časti. Na posilnenie objemu nezabudnite použiť vhodné produkty. Napríklad Yves Rocher má prírodné šampóny či kondicionéry na objem vlasov – pri nákupe si uplatnite Yves Rocher zľavový kód a ušetrite. Postupné strapaté pramene následne pripomínajú chápadlá chobotnice. Octopus haircut môže pôsobiť neupravene, no verte, že vám prinesie mladistvejší a sviežejší vzhľad. 

stredná dĺžka vlasov

Zdroj: instagram.com/evelynshairstudio

Stredné dĺžky z deväťdesiatok

V minulom roku boli v kurze viaceré kratšie strihy vlasov, či už úplne krátke, alebo s dĺžkou maximálne po plecia. Rovnako však boli hitom veľmi dlhé vlasy. To, že niekedy je najlepšou voľbou zlatá stredná cesta, potvrdzuje i fakt, že v roku 2023 sa do módy vracajú strihy strednej dĺžky (tzv. midi cut alebo ’90s mid-length), ktoré boli mimoriadne obľúbené v 90. rokoch. 

Midi účesy s vlasmi končiacimi niekde medzi kľúčnymi kosťami a prsami sú veľmi univerzálne a lichotia prakticky každej žene. Ich veľkou výhodou je, že sa dajú upravovať rôznymi spôsobmi. Môžu mať uhladený a rovný vzhľad, no v móde budú hlavne objemné účesy strednej dĺžky inšpirované modelkami z deväťdesiatok. 

ofina

Zdroj: instagram.com/hollygirldoeshair

Ofina, ofina a ešte raz ofina

V roku 2022 patrila k najväčším vlasovým trendom ofina v tvare závesov, alebo inak záclonová ofina, v zahraničí známa ako curtains bangs. Šlo o ofinu rámujúcu tvár z oboch strán, podobne ako záclona ohraničuje okno. Ak ste tomuto strihu ofiny prepadli, asi vás poteší fakt, že v kurze rozhodne zostáva.

Avšak, trendom budú aj mnohé iné strihy ofín. Veľkým hitom budú ostro a rovno zastrihnuté ofiny, či už siahajúce až k obočiu, alebo naopak veľmi krátke (baby ofina). Nosiť sa tiež bude strapatá a viac prestrihaná ofina, ktorá pôsobí jemnejšie. Dokonca i kučeravé ofiny budú v kurze. Celkovo by sa dalo povedať, že rok 2023 bude rokom ofín. Ešte stále váhate, či si ostrihať ofinu? Teraz už nemusíte!

Odporúčame: ​TOP domáce masky na vlasy z Aloe vera: Ktorú z nich si zamiluješ?

bixie

Zdroj: instagram.com/lindsayhascoolhair

Bixie

Ak si udržujete skôr kratšie vlasy, alebo ste sa rozhodli v novom roku si vlasy radikálnejšie zostrihať, môžete vyskúšať strih bixie. Názov bixie vznikol spojením slov bob a pixie, čo sú mimoriadne obľúbené strihy vlasov, ktoré sa nosia dlhé roky. Bixie, čiže pixie bob, je kratší ako bob, no zároveň dlhší ako pixie. 

Pixie je ultrakrátky, tak trochu až chlapčenský účes. V kombinácii s nesmrteľným bobom však získava po bokoch dodatočnú dĺžku a vytvára účes vhodný pre energické a odvážne ženy, ktorým nevyhovujú dlhšie vlasy, no ani veľmi krátke. Bixie účes krásne podtrhne črty tváre a vyzerá dobre v rôznych farbách. Nezabúdajte však na to, že bude chcieť viac stylingu a častejšie návštevy kaderníka. 

bob

Zdroj: instagram.com/hairbynicolereyns

Bob v jednej dĺžke

Spomínaný bob je nesmrteľnou klasikou s rôznymi obmenami. Ide o kratší strih vlasov, pri ktorom sú vlasy zostrihnuté tak, že vzadu sú kratšie a smerom dopredu sa predlžujú. Obvykle končia niekde pri brade. Obľúbená je aj dlhšia verzia, takzvaný lob alebo long bob, pri ktorom vlasy končia až niekde medzi bradou a ramenom. Bob a lob vyzerajú dobre v uhladenej verzii, ale aj vlnitej. 

Rok 2023 sa bude niesť v znamení blunt bobu, v preklade tupého bobu. Pri tejto verzii bobu nie sú vlasy zostrihnuté zošikma, ale majú rovnakú dĺžku, či už kratšiu, alebo dlhšiu. I táto verzia bobu bude skvelo vyzerať v rovnej či kučeravej verzii.

vlasy do postupna

Zdroj: instagram.com/beautybyruby

Jedna dĺžka aj vrstvy

Rok 2023 sa bude niesť v znamení rôznych strihov a ako sme mohli vidieť vyššie, pôjde o strihy s vrstvami, ako aj o strihy s jednotnou dĺžkou vlasov. Krok vedľa rozhodne neurobíte ani v jednom prípade. Ak si stojíte za tým, že v jednoduchosti je krása, rozhodne si nechajte vlasy zostrihať v jednej dĺžke. Trendom bude nosenie cestičky a vlasov naboku. 

Ak chcete vlasom dodať na pohľad objem a páči sa vám hravejší vzhľad, rozhodne voľte vrstvenie. Postupné zostrihanie dobre funguje pre kratšie, stredne dlhé aj dlhšie vlasy. 

Odporúčame: ​Šedivý blending: Počula si už o tomto populárnom vlasovom trende?

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/fryeandthehair, instagram.com/the_bob_haircut, instagram.com/hypnotique


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

13 komentárov

Elena Švachová 06.01.23 20:48

karma
109.00

Pekné účesy, ale nosím svoj rokmi overený strih vlasov, v ktorom sa skrátka cítim najlepšie a asi to tak aj ostane :-)

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 16.01.23 11:38

ZJ
karma
-1.00

Ja som si dopriala zmenu účesu na sklonku roku 2022, ale veľmi rada sa nechám inšpirovať aj na tento rok:)

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 21.01.23 20:48

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia je z čoho vyberať no asi každá s nás má ten svoj účes

  • 0
Odpovedať

Katarína Hrtúsová 09.04.23 19:20

KH
karma
79.00

Tento módny trend sa mi celkom páči. Čo sa týka vlasov, som dosť konzervatívny typ, no o skrátení asi pouvažujem. Malá zmena nezaškodí

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 05.03.24 18:57

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 05.03.24 18:58

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 05.03.24 18:58

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 05.03.24 18:58

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 05.03.24 18:58

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 05.03.24 18:58

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 05.03.24 18:58

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 05.03.24 18:58

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 05.03.24 18:58

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní