TOP domáce masky na vlasy z Aloe vera: Ktorú z nich si zamiluješ?

TOP domáce masky na vlasy z Aloe vera: Ktorú z nich si zamiluješ?

Aloe vera je veľmi pekný a na starostlivosť nenáročný sukulent, ktorý je známy hlavne vďaka svojej liečivej dužine, ukrývajúcej sa v ostnatých listoch. Tento gél má rôznorodé účinky, no najvýznamnejší je asi jeho blahodarný vplyv na pokožku. Podporuje a výrazne urýchľuje hojenie rán, znižuje riziko vzniku jaziev, taktiež zlepšuje stav pleti pri kožných ochoreniach či akné. Možno o tom neviete, no Aloe vera je rovnako vhodné aj na starostlivosť o vlasy. Podporuje ich rast, regeneráciu a silu. Môže pomôcť odstrániť rôzne problémy s vlasmi. Gél z Aloe vera z doma pestovanej rastlinky môžete využiť na výrobu úžasných domácich masiek na vlasy. Prinášame hneď 5 receptov na domáce masky pre rôzne typy vlasov a vlasových problémov.

Pozri aj: Dokonalé vlny ako z Hollywoodu: Osvoj si týchto 7 krokov!

maska proti vypadávaniu vlasov

Zdroj: Shutterstock®

Proti vypadávaniu

Aloe vera je skvelým pomocníkom pri nadmernom vypadávaní vlasov. Skvelo podporuje ich rast. Dokonale bude fungovať v kombinácii s ricínovým olejom. Aj olej zo semien ricínu obyčajného napomáha bojovať s nadmernou stratou vlasov, taktiež vlasy vyživuje, zlepšuje ich kvalitu a urýchľuje rast. Na prípravu masky budeme potrebovať dostatočné množstvo gélu z Aloe vera podľa dĺžky vlasov, napríklad z 2 či troch 3 stredne veľkých listov. Dužinu listov dôkladne rozmixujeme v mixéri a pridáme 2 až 3 lyžice ricínového oleja. Zamiešame a aplikujeme na vlasovú pokožku a vlasy. Následne vlasy prekryjeme, napríklad uterákom. Necháme pôsobiť počas noci. Ráno vlasy umyjeme šampónom. Pre čo najlepšie výsledky je potrebné túto kúru pravidelne opakovať.

maska na mastné vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Niečo pre mastné vlasy

Na masku z Aloe vera pre mastné vlasy budeme potrebovať približne 25 ml gélu z listov Aloe vera, 100 g dužiny z grapefruitu a 1 PL smotany. Do mixéra dáme očistený grapefruit zbavený kôstok aj všetkých šupiek a dôkladne ho rozmixujeme. Potom pridáme aj gél z Aloe vera. Nakoniec zľahka primiešame smotanu. Hotovú masku nanesieme na vlasy po ich celej dĺžke. V prípade rýchlo sa mastiacich korienkov vlasov je možné masku naniesť hlavne na pokožku hlavy. Vlasy je vhodné následne zabaliť do uteráka. Masku necháme pokojne pôsobiť až jednu hodinu. Vlasy potom dôkladne umyjeme, respektíve opláchneme. Táto maska zabojuje proti nadmernej tvorbe kožného mazu, taktiež podporí prirodzený lesk a objem vlasov.

Pozri aj: Poznáš účinky bambuckého masla? Tu je 7 tipov na jeho použitie!

maska proti lupinám

Zdroj: Shutterstock®

Na boj s lupinami

Domácu masku na vlasy z Aloe vera je možné vyskúšať nielen pri problémoch s vypadávaním vlasov či ich nadmerným mastením, ale aj pri ťažkostiach s lupinami. Potrebovať na ňu budeme dužinu z dvoch či troch listov Aloe vera (podľa veľkosti listov aj dĺžky vlasov), biely jogurt a citrónovú šťavu. Dužinu z listov Aloe vera dôkladne rozmixujeme, pridáme jednu či dve lyžice bieleho jogurtu a jednu či dve lyžice čerstvej šťavy z citróna. Zamiešame a aplikujeme na vlasy. Pôsobiť necháme asi 20 až 30 minút, pokojne však i dlhšie. Potom vlasy dôkladne umyjeme šampónom. Táto maska priaznivo vplýva na pH pokožky hlavy. Vďaka Aloe vera hydratuje vlasovú pokožku, zmierňuje svrbenie a odstráni lupiny.

Odporúčame: Ako sa prejavuje pretrénovanosť? Povedia to aj vlasy, pleť či nechty!

hydratačná maska

Zdroj: Shutterstock®

Na hydratáciu

Ak vás trápia suché vlasy a pokožka hlavy, neváhajte im dopriať dôkladnú a dostatočnú hydratáciu s pomocou Aloe vera v kombinácii s avokádom. Potrebovať budeme gél z 2 či 3 listov Aloe vera, polovicu zrelého avokáda a jeden žĺtok. Všetko dôkladne rozmixujeme, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvorili jednotnú hmotu. Masku je vhodné aplikovať na mierne navlhčené vlasy od korienkov po končeky. Vlasy následne trochu prečešeme obyčajným hrebeňom a zabalíme ich do uteráka. Účinkovať môžeme nechať jednu hodinu, pokojne však aj oveľa dlhšie. V prípade veľmi suchých či poškodených vlasov je možné nechať pôsobiť cez noc. Masku nakoniec dôkladne zmyjeme. Táto maska obnovuje prirodzený lesk vlasov, odstraňuje ich suchosť a dodáva im zdravší vzhľad.

výživná maska

Zdroj: Shutterstock®

Výživa pre poškodené vlasy

Ako posledný máme pre vás ešte tip na domácu masku na vlasy z Aloe vera pre veľmi poškodené a zničené vlasy. Potrebovať budeme gél z listov Aloe vera, biely jogurt a kokosový olej. V miske si zmiešame 3 diely rozmixovanej dužiny z Aloe vera, 2 diely jogurtu a 1 diel mierne rozpusteného kokosového oleja. Všetko dôkladne vymiešame. Pridať môžeme aj trochu tekutého vitamínu E z lekárne. Masku nanesieme na vlhké vlasy, rovnomerne rozotrieme a necháme pôsobiť aspoň 30 minút. Potom vlasy opláchneme vlažnou vodou, v prípade potreby aj umyjeme šampónom. Táto maska je vhodná pre vysušené a poškodené vlasy bez života, ktoré potrebujú výživu. Kúru je opäť vhodné pravidelne opakovať.

Ďalšie tipy, ako využiť Aloe vera pri výrobe domácej kozmetiky:

- Anketa

KTORÚ MASKU Z ALOE VERA BY STE VYSKÚŠALI?

Odpovedalo 1608 ľudí  

proti vypadávaniu vlasov
10%
na mastné vlasy
22%
proti lupinám
7%
na hydratáciu suchých vlasov
6%
vyživujúcu na poškodené vlasy
55%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 16.11.20 06:23

ĽŠ
karma
100.00

Rada pripravím, ďakujem za návod!

  • 0
Odpovedať

Michaela Vrbjarová 24.11.20 08:58

MV
karma
-1.00

Určite nejakú cez víkend vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Margaret Zimova 24.11.20 14:18

karma
106.00

ĎAKUJEM KRÁSNE za inšpiráciu, určite ich s dcérkami vyskúšame.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 03.12.20 21:25

SK
karma
113.00

Už si skutočne musím zakúpiť ten Aloe vera gél. Vždy to odkladám, že neskôr neskôr... ale je to ozaj zázrak na všetko.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 05.03.21 21:26

JK
karma
100.00

Proti vypadávaniu vlasov

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 04.11.22 20:18

karma
-1.00

Zaujímavé masky určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 13.03.24 20:23

karma
-1.00

Vyskúšané a používam na vypadávajú vlasov masku aloe vera pestujem doma a Ricínový olej Botanica Slavica používam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní