Sen o potkanovi nie je dobrým znamením! Čo čakat?

Sen o potkanovi nie je dobrým znamením! Čo čakat?
  • 20.06.2022
  • Michaela Kožáková

Ľudia na celom svete snívajú o rôznych veciach. Niektoré sny nám môžu alebo nemusia dávať zmysel, no podľa výkladov snov má každý sen svoj význam. Keď spíme, naše podvedomie vidí vizuály súvisiace buď s udalosťami, na ktoré neustále myslíme, alebo s vecami, ktoré s nami nemusia byť vôbec spojené.

Len veľmi málo ľudí má rado hlodavce. Zanechávajú v nás totiž pocit znechutenia, strachu a nervozity. Ani sny o potkanoch určite nie sú príjemným zážitkom.

Snívalo sa vám niekedy o potkanovi? Čo to môže znamenať?

Neprehliadni: Snár: Mávaš sny o lietaní? Vieš, čo znamenajú?

Sen o potkanovi

Zdroj: shutterstock

Sen o potkanovi

Väčšina kníh spája potkany so zradou a podvádzaním. Jednou z interpretácií sna o tomto hlodavcovi sú bolestivé pochybnosti kvôli potrebe prijať zodpovedné rozhodnutie. 

Snívanie o potkanoch podľa niektorých výkladov snov symbolizuje nebezpečenstvo a hrozbu. Takýto sen naznačuje, že ste zaťažení nejasnými predtuchami. Možno na vás niekto z vášho okolia chystá zradu alebo vás v ťažkej chvíli opustí blízky človek. 

Potkan videný v sne je tiež znakom hádok, takže by ste sa mali snažiť nezhoršovať vzťahy so svojimi blízkymi a priateľmi. Ak ste v sne chytili potkana, znamená to, že sa nemusíte báť svojich nepriateľov a že máte šancu ich dôstojne poraziť.

Sen o potkanoch takisto naznačuje, že máte vnútorný strach z toho, že vás niekto čoskoro oklame a zradí. 

Čierny potkan v sne

Čierny potkan predznamenáva zlomeného ducha a vnútorné problémy. Ak ste sa nedávno cítili depresívne, je sen o čiernom potkanovi úplne bežný. Potkany, ktoré sú čierne, predstavujú naše temné emócie. Pravdepodobne máte pocit, že vám neustále niečo chýba a neviete čo presne.

Čierny potkan pobehujúci po dome môže predpovedať rozdelenie majetku. Čierny potkan v klietke je zase symbolom klebiet v pracovnom kolektíve

Sen o bielom potkanovi

Vidieť v sne bieleho potkana znamená, že vaše problémy sa čoskoro vyriešia samé. Ak potkana zjete, je to znak toho, že vy sami chcete niekoho zradiť alebo mu ublížiť. 

Ak biely hlodavec jedol v sne vaše oblečenie, tak toto videnie je predtuchou toho, že dosiahnete cieľ, ktorý ste si stanovili.

Snívalo sa vám, že ste zabili bieleho potkana? Tento sen naznačuje, že všetci klebetníci a vaši  nepriatelia budú spravodlivo potrestaní.

Sen o mŕtvom potkanovi

Mať sen o mŕtvom potkanovi vo svojom dome je varovaním pred rodinnými problémami a hádkami so svojim partnerom. Mŕtvy hlodavec ležiaci na ceste symbolizuje množstvo prekážok na vašej ceste k dosiahnutiu vášho cieľa.

Ak sa vám snívalo o mŕtvom potkanovi vo vašej posteli, mali by ste popremýšľať o svojom manželstve. Možno existuje tretia osoba, ktorá vstúpila medzi vás a vášho partnera a snaží sa zničiť vaše manželstvo.

Mali ste sen o mŕtvom potkanovi, ktorý bol vo vode? Aká bola voda, v ktorej sa potkan utopil? Ak bola čistá a priezračná, môžete od svojho šéfa očakávať pochvalu za vašu prácu. Kalná voda je znakom toho, že problémom v práci sa nevyhnete.

Veľa mŕtvych potkanov na jedálenskom stole predpovedá finančné problémy. Tento sen môže byť upozornením na to, že míňate príliš veľa peňazí.

Sen potkan

Zdroj: shutterstock

Sen o uhryznutí potkanom

Ak vás vo sne uhryzne potkan, môže to symbolizovať niekoho, koho sa bojíte. Ak vás potkan vo sne poškriabe, môže to predstavovať životný problém, ktorému nevenujete dostatočnú pozornosť. Hlodajúci potkan v sne naznačuje finančné problémy.

Snívalo sa vám, že vás pohryzol potkan do nohy? Tento sen môže byť predzvesťou výletu spojeného so smutnou udalosťou. Keď vás potkan vo sne uhryzne do ruky, môže to symbolizovať priateľa alebo člena rodiny, ktorý vás zradil.

Chytiť potkana, ktorý vás chcel v sne uhryznúť, je priaznivé znamenie. Stanete sa príťažlivým pre opačné pohlavie a zatienite svojich konkurentov. Zlepší sa váš sexuálny život a zbavíte sa milostných problémov.

Bojovať proti veľkému počtu agresívnych potkanov alebo ich len vidieť je negatívnym znakom. Sen je upozornením na to, že vaše vzťahy so susedmi sa dostávajú do slepej uličky. Čím viac trpezlivosti a dôstojnosti ukážete, tým viac sa vám snažia ublížiť.

Pozri aj: Snár: Čo skutočne znamenajú sny o zuboch? Je to zlé znamenie?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 20.06.22 07:05

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé...

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:07

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 21:07

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 08:10

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 08:10

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní