Vynikajúce hrnčekové jablkové muffiny: Skvelé na desiatu aj ku káve!

Vynikajúce hrnčekové jablkové muffiny: Skvelé na desiatu aj ku káve!

Jeseň patrí tekvici hokkaido, respektíve tekviciam všeobecne, ale aj jablkám. V tomto období zo stromov oberáme jablká, z ktorých mnohí z nás deťom pripravujú detskú výživu. Teda, nielen deťom, ale aj sebe. Veď na detskej výžive nie je nič zlé a je jedno, že má prívlastok detská – pochutnať si na nej môže aj každý dospelý.

No ak máte tých jabĺk o čosi viac, tak si z nich niečo chutné upečte. Skvelé je jablkové pité od babičky, jablkovo-tvarohové piténeťahaná jablková štrúdľa. Vyskúšať môžete aj jednoduchý recept na jablkovo-škoricové rožteky, ktoré sú ľahké na prípravu, keďže základom je lístkové cesto. No a čo také muffiny? Aj tie si môžete upiecť podľa dnešného receptu.

Vyskúšaj aj: Slivkové gule zo zemiakové cesta: Dopraj si lahodný obed!

hrnčekové muffiny

Zdroj: Shutterstock®

Na jablkové muffiny potrebujete:

  • 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka mlieka
  • ¼ hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžičku škorice
  • 3 až 4 menšie jablká
  • orechy, čokoláda, kakao, kondenzované ovocie
recept na jablkové muffiny

Zdroj: Shutterstock®

V jednej miske si zmiešame suché a v druhej mokré suroviny. To znamená, že v jednej miske si zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a podľa vlastného uváženia nasekané orechy, čokoládu alebo kakao (poprípade z každého troška). V druhej miske si zmiešame mlieko, olej a vajíčka.

Medzitým si očistíme jablká a nastrúhame na najširšom strúhadle. Zmiešame mokré a suché prísady a nakoniec pridáme aj nastrúhané jablká. Všetko poriadne premiešame a vytvorenou zmesou naplníme košíky na muffiny.

Muffiny pečieme pri teplote 180 °C, a to približne 20 až 30 minút. Muffiny by mali byť krásne zlatisté, no ak si nie ste isté, či sú skutočne upečené, tak použite špajdľu – ak ju zapichnete do muffinov a vytiahnete s nalepeným cestom, muffiny je potrebné ešte chvíľu piecť!

Neprehliadni: RECEPT: Tvarohový závin s jablkami bez droždia a bez kysnutia


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Marika Michálková 15.10.20 20:47

MM
karma
107.00

vyzerajú dobre

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 16.10.20 23:14

karma
109.00

Muffiny u nás ľúbime a kedže máme tento rok aj veľa jabĺk,tak často pečiem záviny z lístkového cesta a iné jablkové koláčiky.Tieto muffinky taktiež vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 17.10.20 06:43

ĽŠ
karma
100.00

Jabĺčka sú skrátka skvelé i v tomto vyhotovení.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 17.10.20 08:56

MK
karma
100.00

Jablkové koláče milujeme - vďaka za recept

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 17.10.20 14:16

KK
karma
109.00

Často robievam rôzne druhy, čo chladnička a komora dala.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Križanová 03.11.20 19:24

ĽK
karma
106.00

Hrnčekové recepty sú moje obľúbené :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní