Vynikajúce hrnčekové jablkové muffiny: Skvelé na desiatu aj ku káve!

Vynikajúce hrnčekové jablkové muffiny: Skvelé na desiatu aj ku káve!

  • 40
  • 5

Jeseň patrí tekvici hokkaido, respektíve tekviciam všeobecne, ale aj jablkám. V tomto období zo stromov oberáme jablká, z ktorých mnohí z nás deťom pripravujú detskú výživu. Teda, nielen deťom, ale aj sebe. Veď na detskej výžive nie je nič zlé a je jedno, že má prívlastok detská – pochutnať si na nej môže aj každý dospelý.

No ak máte tých jabĺk o čosi viac, tak si z nich niečo chutné upečte. Skvelé je jablkové pité od babičky, jablkovo-tvarohové piténeťahaná jablková štrúdľa. Vyskúšať môžete aj jednoduchý recept na jablkovo-škoricové rožteky, ktoré sú ľahké na prípravu, keďže základom je lístkové cesto. No a čo také muffiny? Aj tie si môžete upiecť podľa dnešného receptu.

Vyskúšaj aj: Slivkové gule zo zemiakové cesta: Dopraj si lahodný obed!

hrnčekové muffiny

Zdroj: Shutterstock®

Na jablkové muffiny potrebujete:

  • 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka mlieka
  • ¼ hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžičku škorice
  • 3 až 4 menšie jablká
  • orechy, čokoláda, kakao, kondenzované ovocie
recept na jablkové muffiny

Zdroj: Shutterstock®

V jednej miske si zmiešame suché a v druhej mokré suroviny. To znamená, že v jednej miske si zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a podľa vlastného uváženia nasekané orechy, čokoládu alebo kakao (poprípade z každého troška). V druhej miske si zmiešame mlieko, olej a vajíčka.

Medzitým si očistíme jablká a nastrúhame na najširšom strúhadle. Zmiešame mokré a suché prísady a nakoniec pridáme aj nastrúhané jablká. Všetko poriadne premiešame a vytvorenou zmesou naplníme košíky na muffiny.

Muffiny pečieme pri teplote 180 °C, a to približne 20 až 30 minút. Muffiny by mali byť krásne zlatisté, no ak si nie ste isté, či sú skutočne upečené, tak použite špajdľu – ak ju zapichnete do muffinov a vytiahnete s nalepeným cestom, muffiny je potrebné ešte chvíľu piecť!

Neprehliadni: RECEPT: Tvarohový závin s jablkami bez droždia a bez kysnutia


  • 40
  • 5
Návrat hore
Autor článku

5 komentárov

Marika Michálková 15.10.20 20:47

MM
karma
126.00

vyzerajú dobre

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 16.10.20 23:14

karma
133.00

Muffiny u nás ľúbime a kedže máme tento rok aj veľa jabĺk,tak často pečiem záviny z lístkového cesta a iné jablkové koláčiky.Tieto muffinky taktiež vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 17.10.20 06:43

ĽŠ
karma
106.00

Jabĺčka sú skrátka skvelé i v tomto vyhotovení.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 17.10.20 08:56

MK
karma
109.00

Jablkové koláče milujeme - vďaka za recept

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 17.10.20 14:16

KK
karma
129.00

Často robievam rôzne druhy, čo chladnička a komora dala.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Módne inšpirácie

Sukne na leto: TOP kúsky, ktoré by mala mať v šatníku každá z nás!

  • 59
  • 1
  • 01.07.2020
Módne inšpirácie

Budúca mamička Soňa Skoncová a jej módne tipy: Ako kombinovať doplnky?

  • 48
  • 7
  • 25.09.2020
Módne inšpirácie

Módne rúška: Pozri, ako sa s nimi vyhrali známi dizajnéri

  • 56
  • 2
  • 11.10.2020
TOPlist