Nízkokalorické drinky pod 160 kalórií: Tieto si môžeš dopriať aj pri diéte

Nízkokalorické drinky pod 160 kalórií: Tieto si môžeš dopriať aj pri diéte

Aj keď nám leto pomaly končí, neznamená to, že by sme sa mali rozlúčiť aj s drinkami, na ktorých sme si posledné obdobie pochutnávali. Síce si na akýchkoľvek drinkoch najčastejšie „ulietavame“ na dovolenke alebo práve počas leta, taký chutný miešaný nápoj padne vhod aj kedykoľvek inokedy.

Avšak, veľmi dobre vieme, že všetky drinky sú presladené a predstavujú prázdne tekuté kalórie. To rozhodne neprospieva našej postave a už vôbec nie, keď sa snažíme nejaké to kilečko zhodiť. Ale keď sú také dobré! Veru sú, ale ani miešané nápoje nemusia byť príťažou pre náš organizmus a hlavne nemusia prispievať k nárastu našej hmotnosti.

Stačí len vedieť, aký letný miešaný drink si dopriať, aby to neohrozilo našu hmotnosť. Preto pre vás máme tipy na miešané nápoje, ktoré nemajú viac ako 160 kalórii (na 100 ml). Čiže sú nízkokalorické a pochutnať si na nich môžete aj v prípade, že sa zdravo stravujete a snažíte sa schudnúť.

Pozri aj: Mixér nielen na smoothie či krémovú polievku – tu je 13 trikov s mixérom, ktoré musíš poznať!

Prečo prihliadať na počet kalórií v drinkoch?

Akýkoľvek druh nápoja, či už je to Margarita, Sex on the beach alebo Bloody Mary, môže mať nemalý vplyv na zdravé a udržateľné chudnutie. Totižto odborníci na výživu uvádzajú, že na gram alkoholu pripadá 7 kalórií. Ide o prázdne kalórie, ktoré nemajú žiadnu výživovú hodnotu, no v tele sa ukladajú ako tuk.

Na druhej strane, alkohol tiež sabotuje chudnutie, nakoľko môže spomaliť schopnosť tela spaľovať tuky. Je potrebné si tiež uvedomiť, že alkohol stimuluje tú časť mozgu, ktorá v nás vyvoláva pocit hladu. Kvôli tomu môžeme pociťovať vlčí hlad a nekontrolovateľne sa prejedať.

To však neznamená, že si nemôžete dopriať miešaný nápoj, keď naň dostanete chuť. Len si musíte dať pozor na to, koľko tých drinkov vypijete. Podľa odporúčaní by si mali ženy dopriať maximálne jeden koktail denne. No, ak si počítate prijaté kalórie a stále máte nejaké k dispozícii, tak si ich doprajte aj viac, no svoju pozornosť zamerajte na tie, ktoré majú menej kalórií.

Odporúčame: Káva s pomarančovým džúsom: Nový ošiaľ sociálnych sietí, ale prečo?

Najlepšie nízkokalorické drinky

  • Vodka a sóda – nízkokalorický nápoj, ktorého kombinácia nie je pre slabé povahy. Skladá sa z vodky a sódy s voliteľným plátkom citróna alebo limetky (na ozdobu). Jeden panák tohto nápoja má len 95 kalórií.
  • Gin a tonic – ak si v bare objednáte jedného panáka ginu, nezabudnite si k nemu objednať aj diétny tonic. Jeden panák ginu (44 ml) s tonicom má niečo okolo 64 kalórií.
  • Mojito – aj keď sa doň pridáva cukor, stále patrí medzi nízkokalorické nápoje. Na 100 ml má okolo 104 kalórií.
  • Moscow Mule – drink, ktorý sa pripravuje z vodky, zázvorového piva a limetkovej šťavy. Na 100 ml má 74 kcal.
  • Cuba Libre – kola a rum, nič viac sa do tohto drinku nepridáva. A aj keď sa zdá, že kola je kalorickou bombou, v spoločnej kombinácii s rumom má tento nápoj na 100 ml iba 93 kalórií.

Vychutnať si môžete aj iné drinky, no základom je vedieť, ako ich pripraviť menej kalorické. V bare alebo v reštaurácii si vyberajte tie drinky, ktoré obsahujú vodku, gin, rum a tequilu. Tieto druhy alkoholu sú nízkokalorické. Dôležité je tiež zohľadniť to, aké sirupy a ďalšie ingrediencie sa do kokteilov pridávajú.

Napríklad taká Piňa Colada má až 490 kalórií zo smotany a sirupu. Ak by ste do nej pridali napríklad nízkokalorickú smotanu, mala by menej kalórií. V prípade, že váš obľúbený drink obsahuje ingrediencie ako kola, pridajte doň radšej kolu zero alebo diétnu kolu. Namiesto sirupov využite limetkovú šťavu alebo mätu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Iveta Moravčíková 29.08.22 13:09

IM
karma
100.00

Ja osobne nie som za alkohol no ani som nevedela o alkohole čo som sa dočítala, ako to že sabotuje chutnutie a pod.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní