Káva s pomarančovým džúsom: Nový ošiaľ sociálnych sietí, ale prečo?

Káva s pomarančovým džúsom: Nový ošiaľ sociálnych sietí, ale prečo?

Na TikTok-u môže človek nájsť naozaj čokoľvek. Dokonca nás neprekvapí ani podivnými videami, pri ktorých si veľakrát povieme, že to nie je vôbec reálne. Či už to je nejaké líčenie alebo „life hack“, ktorý nám uľahčí život, ale aj kombinácie chutí, o ktorých by sme reálne ani nepremýšľali. A práve jedna taká netradičná kombinácia sa stala virálnou.

Ide o kombináciu chutí, o ktorej by sme asi za normálnych okolností ani neuvažovali. Veď napokon, pomysleli ste si niekedy na kombináciu kávy a pomarančového džúsu? Nie extra, ale spoločne – kombinácia, ktorá je vraj ideálna na raňajky. Sladkosť pomarančového džúsu v tomto prípade dopĺňa horkosť kávy. Čo myslíte, stojí takáto káva za skúšku?

Pozri aj: Mladá žena má obrovské prsia, bála sa kojiť svojho syna

Zvláštna kombinácia chutí?

Dať si pohár pomarančového džúsu ku káve nie je ničím výnimočným ani zvláštnym. Veď mnohí z nás si takúto kombináciu doprajú pri vychutnávaní si kávičky v reštaurácii či kaviarni. Ale ako chutí pomarančová káva? Teda káva, v ktorej je pomarančový džús zmiešaný s jednou dávkou espressa? Údajne ide o dokonalú a lahodnú chuť, vďaka čomu si takúto kombináciu obľúbili mnohí po celom svete.

Kávu s pomarančovým džúsom si pripravíte veľmi jednoducho. Stačí do pohára nasypať zopár kociek ľadu a tie zaliať 1 dielom pomarančového džúsu. Na záver pomaly po stene pohára nalejte 1 diel espressa. Základom však je tento nápoj nemiešať! Kaskádový efekt espressa, keď sa prelieva pomarančovým džúsom a ľadom (pri pití), rozhodne stojí za to.

Je však dôležité, akú kávu aj aký džús zvolíte. Určite nevoľte tie džúsy, ktoré v sebe obsahujú dužinu. Tá by vám mohla pri vychutnávaní si tejto kávy vadiť. Čo sa týka kávy, tak najlepšie sú tmavé pražené zrná, ktoré dodajú espressu výraznejšiu chuť, ktorá znesie kyslosť pomarančového džúsu. Tmavé zrná, aké sa bežne používajú na prípravu espressa sa pražia dlhšie pre robustnejšiu a komplexnejšiu chuť. Vhodné sú však aj stredne pražené kávové zrná.

Zaujme ťa aj: Nadya Okamoto na festivale s viditeľnou vložkou. Búrať tabu alebo nechať niečo skryté?

Pomarančový džús a espresso – stojí to za skúšku?

Je to celkom diskutabilné, pretože každý má rád iné chute. Niekto citrusovú chuť pomaranča v kombinácii s horkými tónmi espressa doslova miluje, zatiaľ čo iní takúto kombináciu považujú za príliš silnú.

Neexistuje teda správna odpoveď na otázku, či ide pomarančový džús a espresso dokopy. Avšak, ak vás omrzelo klasické espresso a chcete skúsiť niečo nové, možno neokukané a nezvyčajné, skúste práve túto kombináciu.

Pomarančový džús s espressom alebo aj „espresso sunrise“ je dokonalým letným osviežujúcim nápojom, ktorému by sme mali dať šancu. Alebo? Skúsite ho?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 10.08.22 06:30

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavá kombinácia.

  • 1
Odpovedať

Mária Slováková 10.08.22 06:36

MS
karma
118.00

Už so vyskúšala ale asi to nie je nič pre mňa:)

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 10.08.22 08:40

KK
karma
109.00

tak to by som určite neskúšala

  • 1
Odpovedať

Marta Kendrová 10.08.22 12:58

MK
karma
100.00

Skúsila som v Poprade v kaviarni ALFA café & bistro á výnikajúce

  • 1
Odpovedať

Katarína Šugar 10.08.22 17:39

karma
108.00

Uff, tak toto asi nie. Znesiem hocijake divoke kombinacie, ale toto by som asi nedala.

  • 1
Odpovedať

Martina Varhaníková 11.08.22 11:51

karma
110.00

vyzerá to lákavo...vyskúšam. Vďaka za inšpiráciu. Kolegyne manžel pije kavu s tonikom. :o)

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 11.08.22 22:04

karma
109.00

Na internete človek nájde ozaj všeličo :-) No neviem, táto kombinácia ma moc neláka.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 12.08.22 18:18

MM
karma
100.00

musím ochutnať, nie som však zástanca zvláštnych kombinácií

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní