Nadya Okamoto na festivale s viditeľnou vložkou. Búrať tabu alebo nechať niečo skryté?

Nadya Okamoto na festivale s viditeľnou vložkou. Búrať tabu alebo nechať niečo skryté?
  • 31.07.2022
  • Zuzana Andrášová

Mladá influencerka a podnikateľka Nadya Okamoto si vyrazila na hudobný festival v netradičnom outfite. Ako očakávala, ihneď mnohých zaujala.

A dôvod je jednoduchý. Počas menštruácie si obliekla prehľadné nohavičky, vďaka ktorým bolo vidieť aj vložku. Menštruáciu totiž stále vníma ako tabu a chce to zmeniť.

Pozri aj: Ako „sa obliecť“ na vlastný pohreb? Módnych návrhárov fascinuje aj posmrtná móda

Nadya Okamoto

Zdroj: instagram.com/nadyaokamoto

Menštruácia je prirodzená

Keď väčšina žien menštruuje, pohodlné oblečenie a nohavice sú záchranou pri určitom nepohodlí, ktoré menštruácia spôsobuje. Pre Nadyu Okamoto to však určite neplatí, informuje portál Daily Star.

„Periódu si málokedy naplánujete. Keď som išla na festival, mala som dopredu vybrané, čo si na seba vezmem. Nehodlala som to meniť len kvôli tomu, že mám menštruáciu. Vzala som si na seba presne to, čo som chcela aj s vložkou. Menštruácia je prirodzená,“ vysvetlila v jednom zo svojich príspevkov na sociálnej sieti.

Neprehliadni: Ako si získať srdce svokry? Vyskúšaj tieto overené spôsoby

menštruácia

Zdroj: instagram.com/nadyaokamoto

Nadya Okamoto menštruácia

Zdroj: instagram.com/nadyaokamoto

Jej spôsob boja s určitým tabu

Mladá influencerka, ktorú na Instagrame sleduje viac ako 127 tisíc ľudí, mala síce počas menštruácie možnosť použiť tampón alebo menštruačný kalíšok, jej výber však bol jednoznačný. Zvolila si hygienickú vložku, aby to všetci videli.

Jej počin sa stal virálnym, pretože na TikToku kolujú viaceré videá, ktoré zobrazujú ako tancuje na festivale Electric Forest. Na otázky, či skutočne vzala vložku, aby ju všetci videli, jednoducho odpovedala „áno“. Mladá podnikateľka totiž následne priznala, že jej spôsob oblečenia bol zároveň reklamou na hygienické potreby, ktoré sama navrhla.

Nie všetci však prijali jej spôsob búrania niektorých tabu o ženskej menštruácii. Niektorí sú totiž presvedčený, že influencerka zašla priďaleko a jej spôsob prezentácie je na nich trochu priveľa. Iní je spôsob chválili, že ukázala, že týchto niekoľko dní je pre ženu prirodzených. „Krvácanie je prirodzené. Ži svoj život, sestrička!“ odkázala jej jedna žena.

Čo si myslíte vy? Je to výborný spôsob búrania tabu, alebo žena ukázala, čo už nemala? Podeľte sa s nami o svoj názor.

Zdroj foto - úvodná koláž: instagram.com/nadyaokamoto


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Veronika Kupcová 04.08.22 14:41

VK
karma
105.00

ano krvácanie je prirodzené, ale odtiaľ-potiaľ, veď existujú aj tampóny a nikto ani nemusí vedieť že mám menštruáciu

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní