Ako si získať srdce svokry? Vyskúšaj tieto overené spôsoby

Ako si získať srdce svokry? Vyskúšaj tieto overené spôsoby
  • 29.07.2022
  • Michaela Kožáková

Niektorí z nás by svoju svokru nedopriali ani najhoršiemu nepriateľovi. Iní zase vravia, že sú v manželstve traja. Toho tretieho člena asi nemusíme menovať. Určite sme sa všetci už poriadne nasmiali na vtipoch o svokrách. Niekedy nám však je skôr do plaču.

Svokra môže mať vysoké nároky na nového člena rodiny a to často spôsobuje problémy. Rodičovská láska v tomto prípade niekedy nepozná hranice. Medzi ženami, ktoré milujú jedného muža to často býva zložité. A pozor, ani muži to pri svokrách nemajú jednoduché. 

Samozrejme, existujú aj výnimky. Mnohé z nás si skvele vychádzajú so svokrou, ba dokonca sú dobrými priateľkami, ktoré si rady vymenieňajú recepty a klebetia. Ak takú svokru máte, tak ste to vyhrali.

Ak ju však nemáte, mali by ste sa aspoň pokúsiť si ju nejako získať. Nepremýšľajte nad tým, prečo vás nemá rada a nelámte si hlavu nad tým, z akého dôvodu vás niekedy ignoruje. Vyskúšajte tieto spôsoby, ktoré vám pomôžu „spriateliť" si vašu svokru. Nezabúdajte - je to pre dobro rodiny a vášho manželstva. 

Pozri aj: Ženám pomáha zvládať stres objatie. Má rovnaký vplyv aj na mužov?

Buďte zdvorilí. VŽDY

Svokry si väčšinou myslia, že vďaka tomu, že majú viac skúseností v akejkoľvej oblasti života od opravovania záhradnej kosačky až po výchovu detí, musí byť vždy tak, ako povedia oni. Mnohokrát sú až príliš úprimné a bez otáľania vám priamo do tváre vypľujú svoju pripomienku. V tej chvíli by ste svojej svokre pravdepodobne rezko odpovedali, čo by sa jej však určite nepáčilo. Za žiadnych okolností by ste nemali byť hrubí alebo sa správať odmerane bez ohľadu na to, čo vám svokra povie alebo ako sa práve cítite. 

Pochváľte ju

Každá svokra sa priam vznáša pri tom, keď jej pochválite nový účes. Svorky totižto milujú dobrý kompliment. Neváhajte jej pochváliť sviečkovú, ktorú vám navarila. Dajte jej najavo, aká je skvelá, šikovná a dobrá. Usmejte sa a myslite to naozaj úprimne. Avšak všetko robte s mierou. Nemusíte jej dať dvadsať komplimentov za hodinu.

Požiadajte ju o radu do života

Ukážte jej, ako veľmi rešpektujete jej názor. Poproste ju o radu, spýtajte sa jej na názor, otvorte sa pred ňou a prezraďte jej svoje obavy. Vďaka tomu bude mať pocit, že si vážite jej slová. Pre svokru nie je nič lepšie, ako vedieť, že jej nevesta alebo zať chce skutočne poznať jej názory na veci, na ktorých záleží.

Neprehliadni: Tri skutočné dôvody, prečo ťa muž nepočúva

Nevylučujte ju z rodinných udalostí

Nezabúdajte svoju svokru začleniť do rodinných osláv, stretnutí alebo podujatí. Či už je to vianočný koncert vašho dieťaťa alebo oslava narodenín. Dajte jej možnosť rozhodnúť sa, či sa chce zúčastniť. Ak ju budete pozývať, urobte to tak, aby citíla, že ju tam skutočne chcete mať a nevoláte jej len preto, že musíte. 

Buďte pozorní

Prineste vašej svokre raz za čas darček. Potešte ju maličkosťou, dajte jej najavo, že na ňu myslíte. Nikdy nezabudnite na jej narodeniny a špeciálne dni. Nemusí to byť drahý dar. Čím osobnejší bude, tým lepšie. 

Ukážte jej, že ju máte radi

Aj keď ju v skutočnosti nemôžete vystáť, a to ani trochu, stále to nie je dôvod na to, aby ste boli akýmkoľvek spôsobom voči nej nepriateľskí alebo nepríjemní. Je to matka vášho partnera, nemôžete jej uniknúť. Budete sa predsa stretávať na rodinných oslavách a nedeľných obedoch. Ukážte jej, že ju máte radi, správajte sa k nej milo, zaujímajte sa o to, ako sa má. Zavolajte jej a spýtajte sa, či niečo nepotrebuje. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní