Prekvapenie pod „dve kilá“. Redmi Note 13 za 199 eur ponúka nevšednú výbavu

Prekvapenie pod „dve kilá“. Redmi Note 13 za 199 eur ponúka nevšednú výbavu

Do obchodov dorazila novinka, ktorá posúva hranicu toho, čo si môžeme predstaviť pod pojmom veľa muziky za málo peňazí.

Tie najdrahšie smartfóny sú určite zaujímavou ukážkou nových technológií a inovácií, lenže je nevyhnutné si za ne priplatiť. Kupujú si ich len ozajstní fanúšikovia techniky a tí, ktorí jednoducho musia mať vždy to najnovšie a najvýkonnejšie na trhu. Ale stačí trochu počkať a tieto technológie sa dostanú aj do strednej triedy za omnoho dostupnejšie ceny.

Príkladom je aj nový Redmi Note 13 s vlastnosťami mobilov, ktoré predvlani stáli aj viac ako trojnásobok.

Odporúčame: Nevieš, ako zužitkovať zvyšok ryže? Sprav si z nej tieto ryžové koláčiky!

Redmi Note 13 je akási zlatá stredná cesta, ktorá by mala úplne vyhovovať drvivej väčšine smrteľníkov. Na jednej strane sa s cenou pod dvesto eur stáva dostupná ozaj pre široké publikum. Ale zároveň ponúka každý parameter o čosi vyššej úrovne, než by sme čakali.

Najviac v tejto kategórii môže prekvapiť displej. Plochá obrazovka s uhlopriečkou 6,67-palcov je typu Amoled so skvelým kontrastom a živými farbami. Rozlíšenie 2400 x 1800 bodov a maximálny jas až na úrovni 1 800 nitov znamená detailné a jasné zobrazenie všetkých obľúbených aplikácií. Nechýba, samozrejme, 120 Hz obnovovacia frekvencia pre plynulý posun aplikácií po obrazovke. Jednoducho prémiový displej v mobile za dve stovky.

Ani s výkonom nehrajú druhé husle. Osemjadrový procesor a 6 GB operačnej pamäte (rozšíriteľnej o ďalších 8 GB z internej pamäte) sú zárukou, že rozbeháte všetky obľúbené a praktické aplikácie bez problémov. Interných 128 GB ešte rozšírite o microSD kartu až do objemu 1TB. Mimochodom, bezpečne aplikácie rozbeháte aj po rokoch. Redmi Note 13 prichádza až so 4 rokmi aktualizácií od výrobcu.

Ani s fotoaparátmi to nie je len tak niečo do počtu. Okrem 8 Mpix ultraširokouhlej kamery je na zadnej strane aj 108 Mpix hlavný fotoaparát s technológiou bezstratového 3x zoomu. Miesto sa našlo aj pre 5 000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním, ktorá Redmi Note 13 pri bežnom používaní uživí aj dva dni, prípadne je doplna nabitý za približne hodinku.

Navyše je to vizuálne vydarený mobil. Dizajn je subjektívna záležitosť. Ale s plochými krajmi a hranami, v troch farbách sade do ruky a aj do oka snáď každému. A na záver potešia drobnosti ako napríklad hmotnosť len 175 gramov, odolnosť proti ošpliechaniu, bezdotykové platby alebo infračervený vysielač na ovládanie domácej elektroniky.

Vyskúšaj: Horoskop na marec 2024 predpovedá úspech v práci, ale i pochybnosti vo vzťahoch

Redmi Note 13 Pro 5G

Zdroj: Xiaomi

Redmi Note 13 je tak pomerne nevšedné spojenie prémiového displeja, slušného výkonu aj výdrže so 108 Mpix fotoaparátom v príjemnom vizuálnom prevedení za cenu, ktorá nezaskočí seniora, študenta alebo niekoho, kto jednoducho chce smartfón s ukážkovým pomerom výbavy a ceny.

Zdroj úvodnej fotky: Xiaomi


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní