Digitálny tehotenský test: Je naozaj taký spoľahlivý? Zisti pravdu!

Digitálny tehotenský test: Je naozaj taký spoľahlivý? Zisti pravdu!

Ortuťové teplomery vystriedali tie digitálne, klasické váhy a zubné kefky detto a takto by sme mohli pokračovať donekonečna. Už takmer všetko podľahlo digitalizácii, a tak bola len otázka času, kedy sa to dotkne aj tehotenských testov. Digitálny tehotenský test nie je na trhu príliš dlho a nás preto zaujímalo, ako vlastne funguje a či je rovnako spoľahlivý ako jeho predchodca.

Výrobcovia garantujú presnosť a spoľahlivosť

Pointou digitalizácie v každom ohľade je zjednodušenie používania, prípadne aj vyššia spoľahlivosť a presnosť. Je to tak však aj v prípade digitálnych tehotenských testov? Samotní výrobcovia garantujú viac, než 99 %-nú spoľahlivosť a aj spätná väzba od používateliek takýchto testov býva prevažne pozitívna. Ak sa vrátime k výrobcom, tí nazývajú výsledky digitálnych tehotenských testov úplne zhodnými s neskorším ultrazvukom, čo je určite pozoruhodný fakt.

Za zmienku stojí, že preukázaný bol aj prípad, kedy takýto test odhalil tehotenstvo, hoci ultrazvuk ho ešte nebol schopný potvrdiť. Obsahuje totiž mimoriadne citlivé dvojité čidlo, ktoré nemá žiadny problém odhaliť už veľmi skoré štádium gravidity.

Pozri si: Behanie počas tehotenstva? Prevedieme ťa jednotlivými trimestrami!

tehotenské testy

Zdroj: Shutterstock®

Nedozviete sa len to, či ste tehotná, ale aj ako dlho

Digitálny tehotenský test, narozdiel od toho klasického, obsahuje aj indikátor termínu počatia (v týždňoch). Zobrazí vám teda nielen to, či ste tehotná, ale aj to, ako dlho už ste v druhom stave. Výhodou je, že ho môžete použiť v ktorúkoľvek dennú hodinu, v každom čase je totiž rovnako spoľahlivý, avšak pred testovaním by ste nemali prijať priveľa tekutín. Takisto je plusom fakt, že vám dokáže tehotenstvo potvrdiť už v čase pred očakávanou menštruáciou (štyri až päť dní), ale v takom prípade je potrebné na testovanie použiť prvý ranný moč.

spoľahlivý tehotenský test

Zdroj: Shutterstock®

Výsledok sa na displeji zobrazí už po jednej až troch minútach. Keď testovanie prebieha, na displeji vidíte symbol presýpacích hodín. Čo je však logické a prirodzené, a to aj napriek tomu, že je digitálny, tento druh tehotenského  testu je len na jedno použitie. A v čom sa líši od klasického testu, pokiaľ ide o používanie? Tento test sa používa tak, že absorbujúci koniec prúžku namočíte do nádobky s močom po dobu dvadsiatich sekúnd alebo ho priamo v prúde moču pridržíte približne po dobu piatich sekúnd. Koniec prúžku by ste mali držať smerom nadol a zvyšok testu by nemal byť namočený.

Zaujme ťa: Máš problém otehotnieť? Toto sú najčastejšie dôvody neplodnosti!

výhody digitálneho tehotenského testu

Zdroj: Shutterstock®

Posledným krokom je nasadenie krytu a uloženie testu do vodorovnej polohy. Výsledok sa objaví po tom, čo z displeja zmizne znak presýpacích hodín. Ak by bol výsledok pozitívny, nemusíte sa báť, že sa ihneď stratí – vydrží na displeji asi 24 hodín, takže milé prekvapenie neminie ani vášho partnera po príchode z práce. ;-)

- Anketa

MÁTE SVOJU SKÚSENOSŤ S DIGITÁLNYM TEHOTENSKÝM TESTOM?

Odpovedalo 29 ľudí  

Áno
66%
Nie
34%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 26.06.18 07:43

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé, že preukázaný bol aj prípad, kedy takýto test odhalil tehotenstvo, hoci ultrazvuk ho ešte nebol schopný potvrdiť.

  • 1
Odpovedať

Zuzana Szocsova 06.12.18 21:49

ZS
karma
100.00

pokial viem test vzdy ukaze skor tehotenstvo ako ultrazvuk... na ultrazvuku je vidiet nieco az od 6teho tyzdna nie? testy potvrdia graviditu uz v prvom mesiaci

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní